Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Prima zi: Dorinţa.

Urcuşul din tine este cel mai anevoios. Te caţeri pe împotriviri, pe tabieturi, pe comodităţi scrijelind doar crusta dinafară. Foarte greu simţi, sub povara paşilor tăi cum crapă o obişnuinţă. Să spargi un mod de viaţă şi să descoperi altul e ca şi cum ţi-ai desface capul şi ai băga acolo, cu mâna, cu forţa o nouă cale spre o nouă viaţă.

Am pornit de jos, din existenţa măruntă, din colb şi frunze ca să ajungem la nori. Dar nu am reuşit. Pe drum ne-au agăţat crengile încărcate de griji ale copacilor altei vieţi. Viaţa de zi cu zi.

A început Postul cel Mare. Mare prin grandoarea semnificaţiei lui. Mare prin lungime, mare prin efortul pe care ar trebui să-l depunem şi mare prin bucuria pe care o aduce la sfârşit. Şi pentru cei înţelepţi, mare pentru liniştea cu care parcurg toată perioada.

Am aşteptat Postul cel Mare ca pe un sens al primăvării deja începute. Ca pe o explicaţie înţeleasă de sufletul obosit în lupte inutile. Fiecare plecare devreme, de dimineaţă, spre lume, te lasă mai secătuit de forţe interioare. Forțe bune, de bucurie, de linişte, de plinătate. Începi dimineaţa cu un prea plin de ceea ce ar trebui să fie şi vii seara gol, stors, obosit de tot şi de toate. Postul e respiro pe care îl aşteaptă sufletul să se rupă din vârtej.

Nu mai contează ora, nu mai contează dată, ştii doar că azi s-a sfârşit prima săptămână din Post. Ai participat la Canonul Sfântului Andrei Criteanul, care s-a cântat pentru tine. Şi astfel, ziua şi săptămâna au căpătat o semnificaţie. Un alt fel de semnificaţie. Ai înţeles ceva din existenţa ta, dincolo de apă, mâncare, somn şi cuvinte.

Deşi, a durat o clipă, o oră şi la plecare te-ai încruntat în gândul că trebuie să faci şi asta, şi asta, şi să ajungi şi acolo, doar dacă alergi. Şi ai mai judecat şi pe ea şi pe el şi pe tine şi te-ai mărit şi te-ai îndreptăţit singur şi ţi-ai mai plâns de milă când ai ajuns la următoare trecere. Totuşi azi ai urcat prima treaptă spre Bucurie.

Te balansezi ameninţător în bătaia gândurilor tale. Se vede. Şi tu sperai să urci!! Rămâi măcar acolo! Nu te prăbuşi!!! Poate mâine vei reuşi mai mult...

(Claudia Chiorean)

 

 

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești