Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

work-in-progress_micwork-in-progress_micDespre tentatia placerilor in post au scris foarte multi oameni, dar trebuie sa ne amintim ca spre a putea mosteni Imparatia Cerurilor trebuie sa fim curati ca "nimic necurat nu va intra in Imparatia Cerurilor". Ce cere Domnul Hristos de la noi? El stiind neputinta neamului omenesc a lasat pentru infranarea placerilor postul pentru echilibrul nostru fizic si spiritual.

Nu e posibil sa biruim patimile noastre daca nu ne punem nadejde in Domnul si daca nu postim! Un sfant in pustie cand era liber dupa terminarea rugaciunii nu statea niciodata degeaba construind mereu un zid si apoi il darama si tot asa facea, deoarece diavolul cand vede ca stai degeaba vine si face mare tulburare sufletului si-ti "da de lucru"!!

Ziua traita in pace si rugaciune este o zi fericita, dar aceasta fericire trebuie sa fie echilibrata, caci nu stim cand vine necazul cel mare de la care avem si mai mare beneficiu spiritual, deci sa nu fim tristi cand vine necazul sau ispita, ci sa multumim Domnului ca ne cerceteaza si ne intareste. Lupta cu placerile noastre trebuie sa aiba vindecare si prin munca, caci trupul slabit nu e bun pentru ispite, de aceea sa ne jertfim in post sa ajutam prin munca si pe aproapele, caci la munca daca rostim si rugaciunea inimii, diavolul nu poate sa se apropie sa ne ispiteasca sau daca ne ispiteste nu poate sa ne biruiasca!

Pentru ca vin vremuri grele pentru intreaga lume sa parasim poftele cele pline de stricaciune care ne intuneca si sa incercam sa ne intarim cat mai este pace ...pe pamant! De ce avem pace acum? Ca prin postire sa ne invatam trupul sa fie multumit cu putin si nu cu mult....caci daca vom fi obisnuiti sa avem cat mai mult cand va veni o foamete cine va indura mai usor? Cel care a postit si si-a pazit pantecele sau cel care s-a indestulat? Sa ne spovedim si sa ne impartasim cu Prea Cinstitele Daruri ale Domnului Iisus Hristos si sa participam regulat la biserica la Sf Liturghie, caci va veni timpul cand aceasta se va lua la ceruri...Cand va veni acel timp sa fim pregatiti de pe acum, mereu cu gandul la cele sfinte, caci unde cugeta cineva despre Dumnezeu mintea sa se  transforma in Rai! De aceea placerile noastre sa le lepadam sa trecem mai usor prin acest veac plini de patimi. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va lumineze spre un post curat si spre obtinerea mantuirii vesnice!Amin

(Adrian)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești