Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

4825048250

Asa suna un proverb… malgas, dupa spusele unui bun  coleg de facultate!

Dar tot asa ne invata si Dumnezeu, Biblia si constiinta si Biserica noastra: stim cu totii ca nu trebuie sa faci niciodata si in nici o imprejurare rau. Mai précis: nici cu fapta, nici cu vorba si nici macar in gand.

Cu fapta, este clar si ceva mai usor de aplicat;dar totusi,  cate fapte bune, oricat de mici,  am mai putea face fiecare. Cu vorba, este cat de cat de inteles si mai greu de aplicat: la cate vorbe dam drumul fara sa ne gandim prea mult la efectul sau justetea lor. Iar cu gandul…; de multe ori nu ne gandim la asta, minimalizand prea usor din pacate acest aspect, lasand sa ne treaca prin minte vrute si nevrute !

Aveam sa ma conving eu insumi, pe “pielea mea”, ca nu este deloc asa, si iata cum:

La servici, de ceva vreme, un coleg cu care colaborez ma cam sicana prin modul sau de comportare taios si cam infatuat.Am incercat sa nu pun la inima acest lucru, dar totusi simteam un gust amar in suflet, un regret pe care n-am reusit sa mi-l reprim in totalitate.

Intr-o zi s-a iscat o discutie asupra unei probleme nerezolvate,  in care, printre mai multe persoane implicate, eram si eu si acest coleg. Ma gandeam atunci, fiind sigur pe mine (alta greseala), ca eroarea provine de la colegul meu.

Si atunci a aparut, fara sa-mi dau seama,  gandul cel rau, aparent mic si inofensiv:sa fac cunoscut acest lucru, ca sa se vada ce fel de om este colegul meu ! (desi nu am gandit exact asa, dar probabil ca acesta era motivul ascuns)

Insa, in cel mult o jumatate de ora, a venit si efectul de bumerang al acestui “mic si inofensiv” gand rau: verificand mai atent, am descoperit ca greseala era a mea!

Bine ca nu am apucat sa spun vreun cuvant,  si bine ca Dumnezeu nu mi-a oferit dacat o lectie,  ingaduindu-mi sa repar apoi acea greseala proprie!

Aceasta a fost demonstratia primita pentru a  intelege practic mai multe lucruri, care existau pt mine doar ca niste teoreme frumoase,  dar abstracte:

-trebuie sa intorci totusi si obrazul celalalt daca ai fost lovit, fara a incerca sa te razbuni;

-nu trebuie sa-i judeci pe altii;

-nu trebuie sa fii mandru; (sigur 100% pe tine)

-iubirea si iertarea lui Dumnezeu, pentru ca noi sa ne indreptam, este mult mai mare decat putem noi sa ne imaginam vreodata;

Si daca vrei sa nu patesti ca mine…fa mai bine eforturi, suporta-l si iubeste-l pe cel de langa tine ca pe tine insuti, caci, credeti-ma:

Este rau sa faci rau, chiar si unul “mic”,  chiar si “numai” in gand !

 

(Adrian T.)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești