Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Mă bucur tare mult pentru lansarea acestei campanii [Există distracție și fără alcool n.n.] deoarece cred ca va fi folositoare multor tineri, și nu numai.

Răspunzand la titlu articolului cred că poate exista distracție fără alcool însă doar acolo unde se dorește aceasta și unde se cere ajutorul Domnului. Deși pare mai greu, cred că ar fi posibil, cu rugăciune și prieteni care au aceeași dorință de a nu consuma alcool.

Spun toate acestea deoarece eu nu sunt obișnuită cu aceasta. Deși nu consum deloc alcool, cei de lângă mine nu văd o întâlnire fără a se consuma și alcool. Până aici nimic rău, s-ar putea spune, numai că bând mereu se uită că există o limită.

Acum cred că a venit momentul să scriu câte ceva și despre cum m-au marcat pe mine toate acestea:

Tatăl meu consuma alcool, destul de mult îndrăznesc să spun, iar de aici se înțelege că până la certuri și bătăi nu trecea foarte mult. Deoarece eram copil, nu știam care era motivul, însă mă durea destul de tare când vedeam cearta din jurul meu, când de cele mai multe ori se ajungea la bătaie, când noapte fiind, eram bătuți și goniți din casă fără să știu ce rău am făcut iar a doua zi totul părea normal ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Cu trecerea timpului deja se ajunsese ca lucrul acesta să fie ceva normal, iar cu prilejul unei sărbători noi să avem altfel de "sărbătoare". Singurul lucru care ne mai încuraja era că mergeam la biserică chiar dacă înțelegeam destul de puțin ce se petrece acolo.

Perioada cea mai grea pentru mine a fost în adolescență, când trebuia să am pe cineva care să mă îndrume, însă tatăl avea prea puțin timp pentru mine și continua să ne trateze la fel. Pe lângă toate acestea trebuia să mai înfruntăm și rușinea că mereu era scandal, că mereu deranjam pe cineva la ore nepotrivite.

Deși anii au trecut, deși am și eu o familie, aceste amintiri m-au marcat, m-au făcut să devin o persoană rece, căreia îi este mereu frică, o persoană care cu greu se poate apropia de cei din jur, care niciodată nu o să facă ea primul pas spre a lega o prietenie, care datorită celor trăite în copilărie, îi este destul de greu să înțeleagă persoanele din jur care consumă alcool.

Deși la vremea în care ne-am căsătorit soțul meu nu consuma prea mult alcool, totuși pe parcursul anilor situația s-a mai schimbat și într-un timp consuma destul de mult iar eu aveam din ce în ce mai puțină răbdare cu el. Poate că dacă nu ar fi fost obișnuințele din copilărie nu l-aș fi înțeles prea mult, însă mă doare când văd că oricât își propune să nu mai consume, nu reușeste prea mult să se abțină.

A fost o perioadă în care am dorit să divorțez, să plec cât mai departe, însă nu reușeam aceasta deoarece știam că în Biserică nu este permis divorțul chiar dacă nu înțelegeam de ce. Era nevoie de ajutor însă nu știam de unde. Mereu mă rugam Domnului să-mi trimită pe cineva în ajutor, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Mulțumesc Doamne, mi-ai trimis un duhovnic cu multă răbdare, care mereu găsește, cu ajutorul Domnului, răspuns la întrebările mele! Eu doar trebuie să am curajul să merg ca să recunosc ceea ce fac greșit și să încerc să îndeplinesc ceea ce primesc ca sfat.

Destul de greu am învățat cam cum ar trebui să mă port cu persoane care consumă alcool mai mult decât ar trebui, însă cred că a meritat. Acum pot să spun că nu mai doresc divorțul, că vreau să învăț să-mi iubesc soțul așa cum este.

Știu că mai este destul drum de parcurs, însă faptul ca nu sunt singură, că Domnul mereu este alături de mine, mă motivează să merg mai departe.

Mai sunt desigur și zile mai înnorate, când simt că nu mai am putere, răbdare și putere de înțelegere, dar atunci cer ajutor iar până acum am primit mai mult decât am sperat. Mulțumesc Doamne!

Deoarece s-a spus ceea ce trebuia, privind în urmă cred că a fost într-adevăr greu ceea ce am dorit să scriu însă nădăjduiesc că după această experiență să pot să am un pic mai mult curaj în tot ceea ce fac și să las la o parte teama care mereu apare.

(Albinuța)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești