Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Am avut multe probleme, adică cel puţin mie aşa mi s-au părut şi pur şi simplu căpătasem un stil de viaţă haotic. Am 16 ani şi aş vrea să vă spun câte ceva din viaţă pentru că am simţit multă căldură pe acest site şi vă simt parcă de mi-aţi fi prieteni deja. Eu locuiesc în Constanța, și mereu am stat cu chirie. Tatăl meu lucra în armată. Câştiga bine. Mama era femeie de servici. Ne descurcam bine cu toate cheltuielile, cu chiria... Până când tata începuse să bea, mă rog el bea şi înainte dar nu foarte mult. Deci începuse să se certe cu mama. Eu eram la grădiniţă, nu prea înţelegeam situația, dar simţeam că ceva nu era bine.

Ne mutasem recent într-un alt cartier pentru că stătusem la un unchi dar acesta a murit. În acea zi un vecin, Vasile, a venit la noi să facă cunoştinţă. De prima oară îi plăcuse de mama. Şi el bea, avea mulţi bani şi avea şi patima jocurilor de noroc. Venea la noi zilnic. Mai târziu între mama şi el începuse o relaţie. Ea credea că nu-mi dau seama că eram prea mică. Tata se îmbata zilnic şi făcea scandaluri, iar şeful lui o suna deseori pe mama şi-i zicea:

- "Vedeti că Costeluș riscă să-şi piardă locul de muncă, că iar a venit cu băutură la servici şi a căzut din cuşetă. Noi avem nevoie de oameni serioşi."

Mama era disperată. Muncea foarte mult. Într-o seară tata băuse cu Vasile atât de mult încât aproape intrase în stare de inconştienţă. A doua zi dimineaţă îl sună şefu:

- "Hai mă pe vapor că vin ăştia în inspecţie şi dacă nu te găsesc te dau în dezertor."

El, ciudat tot beat era. Nici nu putea vorbi. Eu cu mama trăgeam de el, îi dădeam palme, îl stropeam cu apă, îl ciupeam, dar nici nu putea să se ridice din pat. Şi l-au dat în dezertor.

De aici au început necazurile. Tata, îşi îneca amarul în băutură tot mai mult şi a ajuns pazinic. Dar la firma la care făcea de pază bea pe ascuns şi veneau hoţii şi-i furau marfă de sub nas. Mama a muncit o lună ca să plătească pagubă. L-au dat afară şi de acolo și tot aşa a umblat din firmă în firmă pentru că pățea mereu la fel, până a ajuns culegător de fructe de sezon. Dar şi acolo, vara se suia în pomi beat, şi într-o zi a leşinat şi a făcut spume la gură, deoarece avea probleme și cu tensiunea. Apoi mama devenise într-adevăr capul familiei. Muncea la 12 scări, şi mai făcea curăţenie pe la oameni. Eu meditam copii la şcoală, la romană şi matematică, pentru a mai câştiga ceva (aveam cam 12 ani atunci).

Mai târziu, relaţia dintre mama şi Vasile devenise tot mai evidentă. Eu plângeam pentru că nu-mi plăcea de el, dar nu-l mai vroiam nici pe tata iar mama striga:

- ”E mai bun ca tactu'. Bea şi ăsta nu zic dar e stăpân pe el. Are casă, ce mai vrei, scăpăm de chirie. Taci şi îndură că aşa o să mă chinui cu tine până te-oi face mare."

...Şi o ascultam.

Mama a inaintat divorţ şi ne-am mutat la el, la Vasile. Pe tata l-a dat afară proprietara, cu tot cu lucruri, şi le-a vândut pe toate pe 200 lei, cât să ajungă la casa lui la Iaşi. Îmi lăsase un bilet în care îmi spunea că-i pare rău că s-a ajuns aici, că eu tot copilul lui rămân şi că mă iubeşte şi că să nu-i zic niciodată altcuiva ”tată”. Atunci mi-a dispărut toată ura faţă de el şi am plâns pe ascuns foarte mult.

Vasile ţinea la mama dar nu prea îi convenea că stau şi eu la el. La început m-a acceptat dar mai târziu, când se îmbăta, mă dădea afară şi încuia uşa iar pe mama n-o lăsa să-mi deschidă. O femeie a avut milă de mine şi după câteva luni de chin i-a zis mamei să mă lase să stau la ea că mama ei e paralizată şi aşa o mai ajutam puţin pe bolnavă, după puterile mele. Am stat acolo cam 2 ani şi am avut grijă de femeia aceea, după care mama primise o ofertă de la sora lui vasile, să plece în italia. Eu când eram la şcoală, mama îmi mai ţinea locul şi se ducea la femeia bolnavă să-i dea să mănânce dar acum nu mai putea. Aşa că m-am reîntors la Vasile care părea paşnic şi mult mai binevoitor. Mama a plecat în Italia şi am rămas cu el.

La început s-a purtat frumos cu mine după care a început să ceară bani din ce în ce mai des de la mama pe motiv că-mi trebuie mie pentru școală, haine, mâncare etc. Îi juca la jocuri de noroc, bea şi la 12 noaptea, venea la mine în pat şi mă înjura, mă amenința că o să văd eu într-o zi. Am suportat eu câteva luni dar când am văzut că nu se schimbă, am început să mă tem de ce era mai tare. Apoi, am vorbit cu mama şi i-am zis că vreau să mă mut de la el. A acceptat, normal, şi m-a ajutat cineva să-mi găsesc chirie în cealaltă parte a oraşului, ca să nu mă găsească Vasile. M-am mutat pe ascuns, când s-a dus la muncă. M-a ajutat o prietenă şi mama ei. El parcă turbase când a aflat şi m-a urmărit la şcoală, în cartier, în staţia unde coboram, peste tot. Mă suna mereu să-mi zică că nu mă lasă nerezolvată şi mă urmărește în continuare.

Eu am încredere în Dumnezeu că n-am să păţesc nimic pentru că în cele mai grele momente m-a ajutat foarte mult. Dar acum, mai spre sfârşit am devenit foarte nervoasă, nu prea mai am încredere în oameni, în special băieţi, am un stil de viaţă dezordonat, mănânc numai porcării de la magazine, nu mai pot să mă rog sau să mă spovedesc şi în suflet meu ştiu că trebuie să mă schimb, ştiu dar nu pot. Nu pot să mai postesc, nu mai pot nimic... Temele mi le fac noaptea iar eu am ore de dimineaţă şi sunt la matematică-informatică unde materia e puţin greoaie.

De prietena mea cea mai bună m-am distanţat, crezând că dacă acum are prieten nu mai are nevoie de mine.

Deşi mulţi mă încurajează şi mă ajută, eu le mulţumesc şi par fericită dar simt nevloia cuiva care să-mi dea nişte sfaturi de viaţă. Adică cum să restabilesc legătura cu Dumnezeu fiindcă de El mi-e dor cel mai mult acum.

Cu ceilalţi nu prea pot să vorbesc de religie pentru că râd de mine. Vă doresc să luptați în continuare şi să depăşiţi cu bine orice obstacol.

(Dana)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești