Skip to content

15 Comentarii

 1. florinm
  martie 23, 2009 @ 4:57 pm

  Frumos: fata lumii nu este cea de la TV si internet. Asa este. Nici adevarul nu poate fi cuprins in cuvinte, dar cine e acela care vrea sa cuprinda INTREGUL Adevar in cuvinte?
  Internetul, spre deosebire de toate celelalte mijloace de (ne)informare, se caracterizeaza prin cel mai mare grad de libertate de exprimare, prin lipsa de cenzura (inca), deci „particele” de adevar, unele dintre ele – adevarate comori, pot fi gasite si aici. Ciudat, laolalta cu toate mizeriile. Si intocmai ca si in viata, invatam sa ne strecuram, sa rezistam, sa razbatem.

  Reply

 2. adriana
  martie 23, 2009 @ 7:44 pm

  acum cativa ani, din neglijenta, nu am platit cablul…au sistata contractul…si ne-am gandit sa amanam un pic plata…sa vedem cum e fara…a fost asa bine..carti, muzica, plimbari lungi prin parcuri, filme vazute la cinematograf…si ne-am trezit ca nici nu mai suntem asa nervosi…merita repetat

  Reply

 3. Claudiu
  martie 23, 2009 @ 10:14 pm

  ce tare! merita incercat.

  Reply

 4. sorin
  martie 23, 2009 @ 10:16 pm

  In Romania ai, sincer mai ce vrei. Daca ai fi in afara tarii si ai vedea ca nu iti mai arde de tv de loc. Eu de cand sunt plecat nu am mai deschis tv-ul decat sa vad daca merge net-ul pentru ca e acelasi cablu si imi trebuie net pentru meseria care o fac. Cum spunea si parintele meu duhovnic Nicolae, din Boston, ca in Romania inca mai sunt oameni care se plictisesc si cred ca USA e asa ca in filme. Tot el a spus ca USA, ca si alta tara, nu e altceva decat munca de dimineata pana seara tarziu, atat cat sa-ti mai ramana timp sa ii vezi pe ai tai, sa te rogi si sa dormi.
  Si eu aveam patima tv-ul, a jocurilor pe calculator in tara, dar dupa n ani pe afara mi-am dat seama ca lucrurile acestea dauneaza mult sufleteste. E bine pentru cine a scris articolul ca a ajuns la acele bune concluzii.

  Reply

 5. florinm
  martie 23, 2009 @ 10:20 pm

  Daca renunti pentru un timp la televizor/internet, efectul e garantat…
  Si mie imi e dor de o vreme in care am fost nevoit sa stau singur, 3 luni, fara televizor, doar eu, cartile si un casetofon/CD/radio.

  Reply

 6. ionutz
  martie 23, 2009 @ 11:00 pm

  Toate cu masura….caci unde nu e masura apar extremele!

  Reply

 7. andrei
  martie 24, 2009 @ 12:12 pm

  Si eu de cateva zile am renuntat la tv si pe internet urmaresc doar marii duhovnici si siturile ortodoxe (am descoperit multe). Urmariti ceva extraordinar de frumos, un pustnic…
  http://www.youtube.com/watch?v=ZqEDhKKPl-o

  Reply

 8. andrei
  martie 24, 2009 @ 12:15 pm

  @ ionutz Raul se rupe brusc, atunci Dumnezeu vine in intampinare. Stiu ca e foarte greu, dar lupta e binecuvantata de insusi Dumnezeu!

  Reply

 9. andrei
  martie 24, 2009 @ 12:19 pm

  Reply

 10. andrei
  martie 24, 2009 @ 12:21 pm

  http://www.youtube.com/watch?v=82rVJ19hF5k PRIMA PARTE, EXTRAORDINARA PENTRU TINERI

  Reply

 11. andrei
  martie 24, 2009 @ 12:22 pm

  Reply

 12. florinm
  martie 24, 2009 @ 10:19 pm

  Referitor la partea a doua propusa de Andrei, as vrea sa adaug la cuvintele Pr. Amfilohie si un citat al lui Octavian Paler:
  „Nu există sentiment tragic la români. Cred că dragostea la noi parcurge doar distanţa dintre romanţă şi pat. Avem o psihologie de popor superficial, de popor care poate frige mititei pe orice Golgotă.”
  Doamne ajuta sa nu fim asa, manelisti, telenovelisti (ca spirit)!

  Reply

 13. Ana
  martie 25, 2009 @ 1:38 pm

  Si noi am scos tv-ul din casa. Am observat ca avem mai mult timp, suntem mai calmi, citim mai mult. Sufrageria a devenit…biblioteca, si camera de jocuri:-)

  Va recomand

  Reply

 14. MunteanUK
  martie 25, 2009 @ 6:10 pm

  de peste doi ani nu ma mai uit la televizor (decat f putin, atunci cand sunt in strainatate, sa vad putin specificul televiziunilor de acolo), insa sufar de o boala la fel de grava „consumul excesiv de internet” 🙁

  dar e asa frumoasa primavara si tot ce a lasat Dumnezeu sa ne bucuram, incat nu merita sa pierdem mult vremea intre bytes si pixeli!

  Reply

 15. Alex Ionut
  mai 17, 2010 @ 6:24 pm

  Efectele televiziunii asupra psihicului si comportamentului uman sunt devastatoare. Stiu ca deviez putin de la subiect, dar va propun un articol interesant despre influenta negativa a televiziunii asupra modului in care tinerii vad viata sexuala. (Sexualitatea prin intermediul lumii TV)
  http://www.orthoblog.ro/2007/06/27/p320#more320
  Lumea prezentata de TV este una utopica, departe de realitate si intoxica psihicul. Mass-media ofera de multe ori o lume din care Dumnezeu lipseste. Multi oameni isi distrug relatiile personale incercand sa copieze fara succes modelele date de TV.
  Singurul model de viata autentic este Mantuitorul Iisus Hristos, asta e parerea mea si, desigur si a altora.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *