Nicoleta:”Fecioria… un alt mod de iubire pentru cel care îți va deveni soț”

Cred că a-ți păstra fecioria până la căsătorie reprezintă un alt mod de iubire pentru cel pe care îl cunoști deja sau pe care îl vei cunoaște și îți va deveni soț. Altfel spus, prin faptul că e unul din cele mai de preț daruri pe care le are o fată de la Dumnezeu, acesta vine să întărească viața de familie de mai târziu.

Poate că e doar un prim pas și poate că-mi pare greu adeseori, dar știu că aceasta e doar o imagine deformată pe care o prezintă zi de zi o mare parte a societății în care trăim. Știu că e nevoie de curățenie sufletească, dar și trupească pentru a izbuti. Iar dacă nu-mi pot înfrâna trupul, făcându-l să conlucreze cu rațiunea și inima, atunci cum să mă aștept la împlinire mai târziu, când va fi un lucru intrat în „banalitate”?

Până acum m-a ajutat Dumnezeu să-mi păstrez fecioria și îmi doresc să continui așa până căsătorie. Am avut un prieten mai mult timp, care mai întâi mi-a fost cel mai bun prieten, iar mai apoi iubit, ceea ce a făcut ca relația noastră să fie una curată, din care amândoi am avut ce învăța. Ne-am depărtat după ce el a plecat la facultate, rămânând însă buni prieteni.

Alte relații serioase am preferat să nu mai am în perioada liceului (deși am mai ieșit cu doi băieți, însă am rămas doar la stadiul de simpli amici, interesele fiind diferite), petrecându-mi timpul liber în alte moduri (citind, ascultând muzică, ieșind cu prietenele etc). Citind am aflat multe lucruri, mi-am format câteva principii creștin-ortodoxe pe care să le pot aplica în viața de familie creștină pe care îmi doresc să o întemeiez. Sper ca până atunci să îmi păstrez fecioria, să pot trece peste încercări, și le doresc astfel și altor tineri.

Nicoleta, 19 ani

(Visited 3 times, 1 visits today)