Skip to content

16 Comentarii

 1. elena
  octombrie 22, 2011 @ 7:13 pm

  O, foarte frumos si induiosetor articolul!…Doamne ajuta.

  Reply

 2. Administrator
  octombrie 22, 2011 @ 8:51 pm

  Si noua ne-a placut in mod deosebit Ellena. Adevaruri atat de patrunzatoare spuse intr-atat de putine cuvinte. Se vede, atat din viata pe care a trait-o, [url]http://fericiticeiprigoniti.net/constantin-sarbu/1084-memoriu-spovedanie-o-viata-de-chin-intr-un-document-al-securitatii[/url] … cat si din predicile sale, ca parintele Constantin era plin de Duh Sfant.

  Reply

 3. Lilii
  octombrie 23, 2011 @ 6:16 am

  Deosebit articolul !
  Cred ca orice femeie s-a nascut cu o mare nevoie de a darui iubire si de a primi la randul ei iubire indiferent cat de dura,capricioasa,neintelegatoare este…toate acestea de fapt ascund nevoia de a fi iubita.

  Reply

 4. Laura Stifter
  octombrie 23, 2011 @ 10:50 am

  Cât de frumos scrie părintele Constantin Sârbu! M-au impresionat profund reflecţiile din acest minunat articol.
  M-aş bucura să mai publicaţi fragmente din scrierile acestui vrednic părinte mărturisitor.

  Doamne ajută!

  Reply

 5. Laura Stifter
  octombrie 23, 2011 @ 12:36 pm

  Sunt deosebit de impresionante articolele de pe „Fericiti Cei Prigoniti”. 🙁
  Dumnezeu să-l odihnească în pace, împreună cu Sfinţii Săi, pe acest creştin autentic şi preot mărturisitor!

  Reply

 6. Dan Tudorache
  octombrie 23, 2011 @ 3:06 pm

  Personal indraznesc sa spun ca parintele Constantin Sarbu a fost si este un sfant. Dar ca sa nu fiu eu mai cu mot in constatari, las pe altii mai avizati sa se pronunte. Sunt convins ca va veni si clipa aceea.

  Reply

 7. Laura Stifter
  octombrie 23, 2011 @ 9:22 pm

  Să nădăjduim că acest părinte va fi trecut în rândul Sfinţilor cât mai curând. Poate că şi activitatea dvs. de pe site-ul „Fericiti Cei Prigoniti” va avea un rol important în luarea deciziei de canonizare a Sfinţilor Mucenici şi Mărturisitori ai secolului XX.

  Doamne ajută!

  Reply

 8. Laura Stifter
  octombrie 23, 2011 @ 9:27 pm

  Se împlinesc 36 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui (23 octombrie 1975-23 octombrie 2011).
  Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  P. S. Am găsit câteva fragmente deosebit de impresionante din scrierile Pr. Constantin Sârbu pe site-ul „Razboi Intru Cuvant”, la categoria intitulată „Părintele Constantin Sârbu”.

  Doamne ajută!

  Reply

 9. Administrator
  octombrie 24, 2011 @ 7:14 am

  Doamne ajuta, Laura!
  Nu credem ca activitatea de pe Fericiti cei Prigoniti va avea un rol cat de mic in luarea vreunei decizii de canonizare, dar credem ca prin asta putem da un imbold de evlavie si de schimbare a noastra, mai ales ca modele de urmat avem destule, slava Domnului.
  In cazul parintelui Constantin, frumos au spus baietii de la razbointrucuvant: Pomenirea unui preot martir, icoana de slujire desavarsita: PR. CONSTANTIN SARBU.

  Reply

 10. Laura Stifter
  martie 1, 2012 @ 2:08 pm

  O primăvară minunată tuturor!
  Dumnezeu să umple inimile noastre de bucurie sfântă şi să ne dăruiască puterea de a fi „asemeni florilor”, aşa cum atât de frumos a scris părintele Constantin Sârbu!

  La mulţi ani!

  „Optimistul este personificarea primăverii.” 🙂

  Reply

 11. Albinuta
  martie 8, 2012 @ 7:18 am

  M-am gandit daca ar fii bine sau nu sa scriu aceste cuvinte deoarece multe persoane spun ca nu prea are rost sa sarbatoreasca 8 martie ,nici mie nu-mi place sa sarbatoresc aceasta zii insa trebuie sa recunosc ca in aceasta zii persoanele din jur sunt un pic mai atente cu femeile (ma intreb de ce nu ar putea fii asa in fiecare zii )si ceva pentru mine foarte important( care desii nu i-mi place sa sarbatoresc ma emotioneaza in fiecare an de cand sunt mama iar copii au mai crescut cat de cat ):bucuria copiilor de a darui ceva mamei ,ceva lucrat cu manutele lor (cei care au copii stiu despre ce vorbesc ),ceva la care lucreaza cateva zile ,”secretele” pe care le au cu tata de a ii ajuta (fireste cu ceva bani )pentru a cumpara si ei o floare ,un mic suvenir .
  Intreb se poate sa nu te emotionezi ,sa nu te bucuri in aceasta zii,sa le spui copilasilor ca defapt tu nu sarbatoresti acesta zii si sa mai astepte pana se sarbatoreste ziua femeii crestine (pe 25 martie sau duminica mironositelor ),eu nu pot sa fac asa ceva de aceea recunosc ca incerc sa ma bucur de tot ceea ce primesc azi(fara a face o sarbatoare deosebita ) si celor ce doresc sa primeasca bucurii si cadouri de la soti ,tati ,copilasi ,iubiti,le doresc o zii cat mai frumoasa si cu multe binecuvantari de la Dumnezeu .
  Iertare daca am suparat cu ceva ,nu aceasta a fost intentia

  Reply

 12. Boitos
  martie 8, 2012 @ 9:09 am

  Asa este cum zici Albinuta.Doamne ajuta-ti sa te bucuri de copii tai cat de mult poti.
  Pana al urma ei sunt balsamul pt sufletul oricarei mame.
  Dar de ce sa asteptam noi femeile sa primim ceva de la cineva? Haideti sa ne facem noi insine o bucurie azi, sa iesim sa ne plimbam, sa ne cumparam o floare, sa zambim, sa ne facem mai frumoase, sa fim vesele.
  In fine , eu nu prea vad barbati care sa daruiasca ceva femeilor de langa ei, din pacate, nici azi si nici in alta zi.
  Si sa le dea Dumezeu sanatate tuturor mamelor care au fost si care vor mai fi.

  Reply

 13. Albinuta
  martie 8, 2012 @ 9:22 am

  Nici nu-ti imaginezi Simona cati barbati daruiesc flori si cadouri celor dragi,i-ti vine sa crezi sau nu chiar si eu am primit si de obicei primesc o mica atentie de la sotul meu de 8 martie

  Reply

 14. Maria Vicol
  martie 8, 2012 @ 1:50 pm

  noua,femeilor crestine nu ne trebuie o asa zi.si nu trebuie sa ne rusinam a spune si altora lucrul acesta,sa nu deprindem datinile lumesti intru care este desertaciune…
  despre ‘paganatatea’ zilei de 8 martie :
  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/03/08/crestinii-ortodocsi-sarbatoresc-8-martie/
  http://www.crestinortodox.ro/cuvinte-duhovnicesti/ziua-femeii-ziua-mamei-99221.html
  ‘Ortodoxia nu a asumat ziua de 8 martie ca zi inchinata femeii. Daca ar fi sa vorbim de o zi pe care Ortodoxia o inchina femeilor, acesta este Duminica Femeilor Mironosite, a treia duminica dupa Invierea Domnului. Femeile Mironisite sunt cele care au urmat, au slujit lui Hristos atat inainte cat si dupa moartea Sa si au vestit pentru prima data ca El a inviat din morti. Potrivit Sfintei Scripturi, ele au plecat de la mormant „cu frica si cu bucurie mare ca sa vesteasca ucenicilor Lui“ (Matei 28, 18). „Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor, iata Iisus le-a intampinat zicand: Bucurati-va!“ (Matei 28, 9). Cu aceste cuvinte intampina Biserica femeia.'(sursa crestinortodox)
  Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare dintre noi in restabilirea normelor crestine intr-o lume care nu mai este de mult crestina,sa ne dea putere sa marturism adevarul,cu blandete,indiferent de orice!

  Reply

 15. Dan Tudorache
  aprilie 29, 2012 @ 3:08 pm

  La multi ani tuturor femeilor crestine! Domnul sa va dea viata duhovniceasca si har, asemenea femeilor mironosite!

  Reply

 16. Laura Stifter
  octombrie 23, 2012 @ 5:08 pm

  Doamne ajută!
  Astăzi se împlinesc 37 de ani de la naşterea în ceruri a părintelui martir Constantin Sârbu.
  http://www.razbointrucuvant.ro/2012/10/23/preotul-constantin-sarbu-sapientei-predici-parastas/

  Cu Sfinţii odihneşte, Hristoase, sufletul adormitului robului Tău preotul Constantin, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit!
  Domnul să-l aşeze pe părintele Constantin în rândul martirilor Săi, care au împlinit, prin viaţa şi prin moartea lor, îndemnul liturgic de a-şi dărui întreaga existenţă lui Hristos Dumnezeu!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *