Fericirea se câştigă prin antrenament zilnic

hpim0191Intai e Domnul…ii tine imbratisati pe amandoi, le da putere sa zambeasca chiar daca au si dureri. Domnul o imbratiseaza pe doamna, chiar daca nu au fost toate zilele roz, clipele frumoase petrecute impreuna au lasat loc si de imbratisari la batranete. Spera sa apuce si o imbratisare la nunta de aur…cum o vrea Domnul, pana atunci se bucura de fiecare clipa…cand se intampla sa mai uite (doar stiti ca asa e la batranete…mai si uiti, nu numai te uiti) am eu grija sa le reamintesc.

Domnul citeste mult dar si asculta atunci cand le citesc eu; doamna citea si ea…foarte mult, acum doar asculta…un accident vascular a sters ceva dar dragostea a reparat cateceva pe ici pe colo. Dragostea si imbratisarile multe, in orice moment al zilei, cu motiv sau fara. Domnul are 82 de ierni iar doamna 78 de toamne…cum au trait fiecare anotimp asa traiesc si acum… Uitandu-ma la ei, invat cea mai importanta lectie din viata mea…fericirea se castiga prin antrenament zilnic…

Astazi, doamna s-a bucurat de o Taina…când ne-am pregatit sa o primeasca i-am citit si un psalm…pe cel pe care eu il citesc zilnic pentru a nu uita ce este cu adevarat important:

„1. Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul hulitorilor n-a şezut; 2. Ci în legea Domnului e voia lui şi la legea Lui va cugeta ziua şi noaptea. 3. Şi va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul său va da la vremea sa şi frunza lui nu va cădea şi toate câte va face vor spori. 4. Nu sunt aşa necredincioşii, nu sunt aşa! Ci ca praful ce-l spulberă vântul de pe faţa pământului. 5. De aceea nu se vor ridica necredincioşii la judecată, nici păcătoşii în sfatul drepţilor. 6. Că ştie Domnul calea drepţilor, iar calea necredincioşilor va pieri.” Daca tinem mereu minte ca intai trebuie sa fie Domnul, toate celelalte vin de la sine, usor si bine, nu e descoperirea mea…e scris totul intr-un psalm…eu v-am scris doar psalmul 1…daca simtiti ca va este de folos, continuati…eu doar am vrut sa va reamintesc ca fericirea este un exercitiu repetat zilnic…merita sa ne antrenam!

(Adriana)

(Visited 3 times, 1 visits today)