Skip to content

24 Comentarii

 1. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 3:41 pm

  Aș zice că primele victime sunt adolescentele care le iau drept modele și care fără o educație temeinică vor umple camerele de videochat, saloanele de masaje și rubrica fata de la pagina 5.

  Pt că aici s-a ajuns, prostituția va devenii o meserie în care unele fete vor face „carieră” și nu mă refer la cele forțate să facă asta.
  Că e plin facebookul de fete care-și arată formele, ținutele și machiajul strident și unele n-au nici 18 ani măcar.

  „Divele” nu știu cât sunt de victime când își umplu buzunarele la fiecare apariție și semnează contracte de imagine cu firme de modelling și reclame.

  Singurul lucru ce s-ar putea face ar fi ca tinerii să nu vizualizeze astfel de emisiuni sau să li se explice mascarada din spatele lor.

  Din păcate Sfânta Taină a Cununiei, Botezul și Înmormântarea au ajuns evenimente exploatate de către niște idioți utili(useful idiots) care prin jocuri de diversiune nu fac decât să abată atenția opiniei publice de la temele importante.

  Reply

 2. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 3:48 pm

  N-ar trebui să ne grăbim să căinăm Biserica Ortodoxă pt că orice ar fi făcut s-ar fi ajuns la un scandal de presă.
  Să ne amintim numai refuzul de a oficia slujba de înmormântare a lui Sergiu Nicolaescu, ce huruială infernală a generat.

  Dacă ar fi refuzat nunta media pro și toți sticleții ar fi sărit mai rău ca la Rovine pe B.O.R

  Ce putea să-i facă Biserica era o cateheză în care să le explice păcatul sexului premarital și să-i facă să conștientizeze că nu e de joacă cu Sfintele Taine.
  Plus să le dea canon de spovedanie, oricum furul care ia Sfintele Taine e pornit la rău și face el cumva să înșele vigilența clericilor.
  Clericii nu sunt puși să facă poliție la Biserică, fiecăruia i se va da după conștiința lui.

  Reply

 3. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 4:11 pm

  Tema principală ar fi transformarea femeii în obiect.
  Suntem cu toții vinovați pt acest lucru întrucât facem audiențe de sute de mii- milioane unor astfel de emisiuni.
  [b]
  Dacă 2 luni de zile, audiențele n-ar depăși un prag de 10.mii de oameni,astfel de emisiuni ar zbura din grila tv simplu și eficient.[/b]

  Există un principiu simplu pe piață [b]fără cerere nu există ofertă.[/b]
  Asta apropo și de câte fete devin prostituate, păi dacă n-ar exista clienți, peștii ar rămâne fără sursă de venit.
  Se pare că și noi trebuie să ne punem semne de întrebare dacă suntem cu adevărat 95% din populație creștini și oferim tinerei generații o educație creștină.
  Pt că la multe întâi li se găsesc clienți în țară înainte să fie exportate.

  Că tot râdem noi de suedezi și de alte națiuni, nu prea ai să vezi femei suedeze sau finlandeze prostituându-se ci câștigând după cât le duce mintea.
  Realitatea cruntă e că tot Balkaniul și cetățence din spațiul ex-sovietic le umplu lor bordelurile acolo.

  Mi-e milă de cele care sunt exploatate și asta e și din vina statului pt că nu intervine să consilieze psihologic fetele ce provin din familii destrămate.
  Din păcate multe se îndrăgostesc de un Lover Boy care le exploatează fără milă după.
  Sunt foarte fragile emoțional multe dintre ele.

  Reply

 4. sdaniel
  februarie 4, 2014 @ 4:58 pm

  Carol Micu
  In primul rand felicitari pentru articol, mai ales ca ai abordat o problema dificila, ignorat desi e destul de grava pentru societatea noastra, grava nefiind situatia din prezent ci ceea ce urmeaza daca astfel de lucruri vor continua.
  Unde se va ajunge daca ora dupa ora, zi dupa zi populatiei i se vor servi mereu (prin TV)scandaluri, femei goale, divorturi, injuraturi, desfrau etc.? Logic se va ajunge acolo unde lumea va considera aceste lucruri ca fiind nu numai normale ci chiar necesare!!!
  Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va la un om moral (un preot de exemplu) care apare la tv si vorbeste o ora despre iubire, respect, altruism, constiinta iar in paralel, la alta televiziune, o „papusa” gen Bianca care vorbeste despre noile sale aventuri sexuale. Sunt absolut convins ca audienta creata de „papusa” ar fi cel putin tripla fata de cea creata de omul moral ce vorbeste de normalitate.
  De ce cred ca va fi din ce in ce mai rau? Pentru ca lipseste mecanismul de autoreglare al societatii, adica educatia (Sharbinsk are dreptate). Statele cele mai dezvoltate din lume (cum sunt cele nordice) sunt statele care au sisteme educationale extrem de avansate. Ori ganditi-va in ce hal este sistemul de invatamant din Romania.
  (Iarasi Sharbinsk are dreptate) Nu as blama B.O.R. pentru aceasta situatie, biserica inca ofera un reper moral acestei societati (altfel pierdute), tine la standardele ei, dar nu prea vad ce poate sa faca mai mult. B.O.R. e cam singura in aceasta lupta iar solutia a spus-o Iustin Parvu:
  „O țară nu înflorește din parlament, nici din guvern, înflorește din străduința și din conștiința fiecărui individ în parte.”
  As mai adauga eu un citat ca sa nu mai cautam atatia vinovati: „Fiecare popor are tara pe care o merita”.

  Reply

 5. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 5:05 pm

  Articolul e un început bun de discuție.
  Am zis că nu mai scriu dar mă enervează și pe mine astfel de subiecte mondene.
  Vreo 4 luni am încercat să nu vizionez mondenități,știri bombastice și alte subiecte, nici măcar în treacăt.
  Credeți că am scăpat complet de ele ?
  Imediat se găsea cineva din casă, care să-mi facă agenda zilei la toate temele , și exact așa cum zice și articolul unul era băiat bun – cealaltă ultimul om.
  Foarte puțini căinau televiziunile care au transformat nunta și intimitatea oamenilor într-un brand comercial.

  Vreau un boicot național împotriva OTV-izării României și vreau să-l văd pe Virgiliu Gheorghe măcar consilier guvernamental, pt ca sfaturile lui să ajungă unde trebuie.
  Dacă se face Cultură Civică la școală ar trebui un semestru întreg vorbit despre manipulare și despre efectul consumului media.
  Pt că tinerii sunt consumatorii cei mai vulnerabili și trebuie informați cu privire la efectele perverse.

  Reply

 6. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 5:48 pm

  sdaniel,de acord în această chestiune
  Societățile occidentale sunt la ani lumină, ei au canale de NIȘĂ în care au pornografie și mondenități și de obicei parolate sau condiționate de acordul expres pt abonarea la ele.
  Au și ei reality-showuri dar maxim 2-3per săptămână și acele emisiuni au rol moralizator, adică să înveți din prostia lor și din cazul social pe care ți-l expun și să nu-l repeți.
  [b]
  Dar acolo canalul de știri e canal de știri, [/b]iar canalele naționale își respectă blazonul [b]nu confundă[/b] circoteca, manelăreala și înmormântarea în direct [b]cu informarea corectă[/b] a publicului.
  [b]Acolo moartea unui om și memoria răposatului este respectată.
  [/b]
  La noi canalele lidere de audiență se comportă ca ultimul OTV și asta la ore accesibile minorilor,orele 17-18, cu Mărulă,Gherge și kanald.

  Apropo cică ar exista un [b]cod al deontologiei de presă.[/b]
  Ce anume e deontologic în expunerea chiloților pe tarabă?
  [b]Unde e Cristian Tudor Popescu și spiritul său intransigent când au loc astfel de derapaje ?[/b]
  Observ că pt el e mai important să ne convingă de faptul că Eminescu a fost ateu.

  Văd că presa e noul dumnezeu care lovește fără milă în Biserică pt că vai de mine se înghesuie unii la aghiazmă sau că popa a venit beat la slujbă.
  [b]Asta în condițiile în care ei nu-și pot face curat în propria ogradă.[/b]
  Și-au bătut joc de un popor întreg cu montajul nunții și au implicat și Biserica în acest joc murdar.
  Acești nesimțiți ne dau nouă lecții despre cât de retrogradă e Biserica, dar ei nu vor decât să scoată Biserica din inimile oamenilor și să se substituie rolului ei formator.

  Să devină ei unicul curent de opinie care dă ora exactă și care dictează omului ce să facă și ce nu conform modei,trandului și vanității pe care o cultivă cu modele care schimonosesc sufletul omului.

  Reply

 7. cristirg
  februarie 4, 2014 @ 6:39 pm

  -eu nu ma uit la tv (la nici un post,la nici o emisiune) de vreo 6 luni si ma simt mai linistit,va recomand sa incercati fara tv deloc cateva luni,sau ani
  -pc-ul si net-ul le folosesc,dar tv-ul,cablu,posturi tv,emisiuni tv deloc: e mai bine

  Reply

 8. Carol
  februarie 4, 2014 @ 7:13 pm

  Vă mulțumesc celor ce ați avut răbdare să citiți acest articol, și pentru observațiile făcute.

  Ideea este că nu biserica este de vină, și nu sunt în măsură să judec pe cel care a oficiat aceste cununii, există dar tendința de a transforma cununia religioasă în ceva formal, fără sens, alții o iau chiar în râs, cum au fost cei care a proiectat acest circ cu Bianca și Victor, nefiind singurii vinovați.

  Înainte de căsătorie, tinerii trebuiesc spovediți și împărtășiți întotdeauna, pentru a evita aceste catastrofe sau căsătorii între/cu persoane care nu au gândul curat pentru nuntă. Un preot chiar a fost refuzat că nu a cununat în taină pe un securist, care, deși căsătorit, voia să profite de o fată care nu se lăsa să fie cu el dacă nu se căsătoresc, iar preotul a refuzat și a mers la închisoare. Desigur că preotul trebuie să facă asta, dar nu doar de la el să avem pretenții, că și oamenii au vina lor, și chiar ar face mare tam tam de ar primi astfel de refuzuri, s-ar vedea cumva jigniți, discriminați, ei crezând că e un simplu ritual pentru care dau bani și gata.

  Pr Petru Putneanu a anulat un botez deoarece părinâii și nașii nu au știut ce reprezintă botezul, aceștia fiind tare revoltați că plătiseră restaorantul.

  Bianca primște bani, dar nu înseamnă că nu e o victimă.
  Ce folos sufltesc are, când trebuie tot timpul să se îmbrace în anume fel, să se afișeze cu anumite persoane, să facă pe proasta când i se cere, să fie în pas cu tot ce se cere de la ea să facă, ea trebuie să fie păpușa care să dea bine, care să stârnească invidie, intrigi, etc.
  Când nu va mai putea fi n r 1 în tabloide, oare ce va face? Că viața asta cere și sacrificii, sunt învățate să cheltuie sume foarte mari,iar nu toată viața ești frumoasă. Nu mai pui sufletele pe care le-ai smintit și pentru care atragi asupra ta mânia lui Dumnezeu, pentru care trebuie să dai socoteală.

  Oare ce va da omul în schimb ca să-și răscumpere sufletul său?
  Dacă nu are credința în Dumnezeu și o viață normală, o așezare lăuntrică, e în zadar cu toți acei bani care nu pot umple multe goluri.

  Reply

 9. Carol
  februarie 4, 2014 @ 7:20 pm

  Cât despre privitul la TV, eu care consumam foarte multă televiziune, acum aproape că nu î-l mai deschid deloc, aș fi iprocrit să spun că nu îl deschid. Foarte bine pentru cei care simt să-l lase de tot, bravo lor.

  Urmăresc în special meciurile de fotbal, dar nu în exces ca înainte, și mai mult la serviciu, „serviciu” pentru că e voluntariat, nu sunt plătit, dar capăt experiență. Acolo TV e mereu aprins, și cum stau uneori chiar o oră până la o solicitare, văd cam tot ce se petrece prin lume, tot felul de știri. Plus că zilnic vizitez bunicii, care se uită și ei la TV și văd acolo tot ce se întâmăplă, deci nu pot scăpa de televiziune, dar încerc să îmi protejez mintea de cum sunt prezentate lucrurile acolo și cum stau lucrurile, defapt, în realitate.

  Dacă doresc să văd o o ediție anume a unei emisiuni despre cae aflu că e bună, sau dau de ea butonând, prefer să o descarc sau să o văd online, e mai bine așa.

  Reply

 10. Stefan Viorel Cristian
  februarie 4, 2014 @ 8:05 pm

  Televiziunea din ziua de azi a devenit un adevarat virus pentru mentalitatea omului de rand. Chiar daca diverse emisiuni prezinta in coltul din dreapta jos semnul ce indica varsta minima a celor ce pot viziona acele scenarii nu putem fi siguri ca acele indicatii sunt respectate. Si uite asa, dupa cum spunea si @sharbinsk, , multe persoane iau ca exemplu atat scenele vizionate cat si personalitatea acelora. L-as corecta putin pe @sharbinsk spunandu-i ca nu numai adolescentele au de suferit ci si minorele, lucru vazut chiar de mine anul trecut de ziua armatei romane: aflandu-ma in drum spre locul in care avea sa desfasoara parada militara, zaresc in spatele Teatrului Valah din Giurgiu, dupa mici braduti, 2 fetite de 10-12 anisori pozand cu telefonul in pozitii indecente, fetite care vazandu-ma s-au speriat si s-au ascuns dupa acei braduti. Deci, iata…
  As mai acuza televiziunea, in special pe reporteri, deoarece incalca de nenumarate ori si fara retineri Codul bunelor maniere si asta doar din foame de bani obtinuti in schimbul informatiilor care de cele mai multe ori sunt luate cu forta. De multe ori vad imbulzeala de microfoane si camere, reporterii punand intrebari ce ma fac sa ma intreb: nu cumva se va ajunge ca marile staruri sa fie intrebate ce pozitie sexuala a folosit in prima seara de nunta, sau ce au avut azi pe masa ?
  Un alt motiv pentru care detest televiziunea e acela ca in lipsa obtinerii unor informatii, pentru a-si creste audienta recurg la publicarea a tot felul de stiri ce cuprind informatii false, minciuni, interpretari s.a.m.d. si astfel apar scandalurile.
  In prezent v-as spune ca sunt o persoana care de mai bine de un urmez calea aleasa de @cristirg si va spun ca tare bine imi e. Consider ca mentalitatea oricarei persoane e influentata de mediul social in care se afla, iar statul vreme de ore in sir in fata tv-ului afecteaza profund modul de gandire si de trai al omului.

  Reply

 11. Carol
  februarie 4, 2014 @ 10:00 pm

  @xiorel123

  Mai ales in Giurgiu, e foarte greu să miști ceva.

  De curând am înființat aici o ligă a tinerilor creștin ortodocși în Giurgiu, și încercăm să aducem tineri să vadă un film măcar despre Valergiu Gafencu, și nu aveau răbdare 5 min să se uite la film, se jucau pe tabletă, pe telefoane…

  Iar emisiunile astea cu noră pentru soacra, cu camere video puse peste tot să surprindă chopurile scandaluri, adultere, etc, regii de 2 lei, mai rău ca în mahala, sunt la ordinea zilei. Să zicem că aceia furați de aceste miraje sunt total pierduți, dar către cei puțin sănătoși, știrile care se pretind a fi serioase și fac trimitere la morala sunt la fel de canceroase și dezinformatorii că te înnebunesc de tot

  Reply

 12. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 10:41 pm

  [quote]Bianca primște bani, dar nu înseamnă că nu e o victimă.
  Ce folos sufltesc are, când trebuie tot timpul să se îmbrace în anume fel, să se afișeze cu anumite persoane, să facă pe proasta când i se cere, să fie în pas cu tot ce se cere de la ea să facă, ea trebuie să fie păpușa care să dea bine, care să stârnească invidie, intrigi, etc.
  Când nu va mai putea fi n r 1 în tabloide, oare ce va face?[/quote]

  Nu știu ce va face, cert e că tipa asta și-a[b] premeditat [/b]toate escapadele și avea o [b]obsesie[/b] să intre în televiziune încă de când era o cvasi-anonimă, participând la emisiunea Din Dragoste și expunându-și pe tapet viața ei.

  Apoi tot scandalul cu Botezatu despre care am aflat chiar de la un profesor, măi ! fix în momentul potrivit au ajuns jurnaliștii acolo cu camerele pornite.

  Brusc nu mai e victima lacrimogenă care se prezintă pt că :

  Nu o obligă nimeni să ia acei bani murdari.
  Nu o obligă nimeni să-și facă n-jeguri de operații estetice și să pozeze nud.
  Nu o obligă nimeni să promoveze curvia cu emisiuni gen Burlăcița.
  N-o obligă nimeni să se ia la înjurături pe facebook cu cetățenii care-i spun că e penibilă.
  Nu i-a pus nimeni pistolul la tâmplă să facă toată această mascaradă.
  [b]Există fete frumoase care n-au cedat și nu s-au înjosit, ba chiar au preferat să lucreze în posturi inferioare în timp ce drăgușence treceau prin birourile șefilor și promovau cu trupul.[/b]
  [b]Le salut cu această ocazie și am tot respectul pentru cele care încă luptă ![/b]
  [b]
  Ce e și mai trist cu Drăgușanca e că mai există încă sute de mii gata să facă orice ca să-i ia locul pentru un trai ușor[/b]
  Ba chiar învață femeile emancipate să fie și mai obraznice, să calce peste valori și noțiunea de familie.
  Ceilalți suntem ispitiți cu bârfa și flecăreala.

  Cu toate că tipa asta Drăgușanu NU REPREZINTĂ NIMIC pt România !

  Fetele frumoase sunt încurajate mai mult spre curvăsăreală decât spre învățătură temeinică pt că așa pot câștiga ușor și uneori chiar părinții imbecili le împing spre modelling care de multe ori s-a dovedit a fi un paravan pt prostituție.

  Chiar dacă nu ne-am uita 100 de ani de acum la tv, tot se va găsi cineva să ne țină la curent .
  Cu o perseverență satanică în genul picăturii chinezești ni se strecoară cultura desfrâului.
  Suntem dresați să reacționăm condiționat și dacă nu ne uităm noi, ne vor trage de mânecă alții deja dresați – „cum nu știi !?”

  Din păcate vin vremuri tulburi, atenție cum vă educați fetele cei care aveți că e o lume nebună și plină de ulii!

  Reply

 13. Carol
  februarie 4, 2014 @ 10:59 pm

  @sharbinsk

  Total de acord, sunt atâtea fete frumoase care au preferat să nu facă astfel de compromisuri pentru a promova sau pentru a-și rotunji câștigurile !

  Bianca e o biată fată care, fără aparițiile TV era o anomimă, dacă nu se găseau televiziunile să invite la tot felul de showuri regizate. Treaba cu Cătlin se și vedea pe camere că e treatru ieftin, aștepta paparazzi să pozeze, făcându-se că se iubesc și se pupă de mama focului, era doar mascaradă și atât. În plus Botezatu e gay.

  Și eu sunt foarte revoltat de modul în care fetele astea sunt ridicate la rang de vedete, de modele pentru tineret, că altfel erau doar niște anonime care duceau o viață ușoară prin cluburi, prostituându-se cu tot felul de băieți de bani gata, și cam atât. Iar peste ani, altă biancă va fi modolul altor fete neștiutoare, care de mici visau să fie Biancă, și așa s-au format și asta visează !

  La altă emisiune culinară vedeam cum făcea pe proasta intenționat pentru a arăta lumii că e proastă, asta cer și regizorii, iar pentru bani joacă cum li se cântă !

  Așa cum în cazul infractorilor nu cer să nu mai fie pedepsiți, dar bine ar fi să fie iertați de societate și să nu mai fie văzuți ca niște animale care doar asta merită să stea ani buni după gratii. Există tălhari precum cel care râdea de Hristos și care nu se vor recupera, și sunt foarte mulți, dar și cei care vor câștiga împărăția cerurilor și se vor îndrepta !

  Ce ar fi fost Hitler fără sprijinul unor puteri financiare și oculte? Un simplu frustrat, o victimă, un copil traumatizat de mic și cu apucători dictatoriale, iar Ceaușescu de asemeni, dar lumea tinde să-i arate cu degetul pe ei ca fiind singurii vinovați, odată cu moartea lor, totul e bine și e frumos !

  Și iar deviem de la subiect :)))

  Reply

 14. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 11:00 pm

  Toate divele care se bălăcăresc și apoi vin și o fac pe victimele și-au făcut-o cu mâna lor.

  Din vina lor toate femeile sunt catalogate drept curve, din cauza ăstora.
  Cu toate că există femei Doctor, Manager, femei în armată, sau femei decente care-și cresc și copii și își fac treaba DESPRE CARE NU SE VORBEȘTE DELOC, deși ar trebui vorbit zilnic.
  [b]
  Ele sunt singurele repere confirmate pentru fetele care vor să facă ceva în viața lor și să nu le fie rușine la bătrânețe cu ce au făcut.[/b]
  Măcar dacă lăsau Biserica în pace, media pro și-a dovedit încă odată satanismul și nu mai au mult, deja prosportul a dat faliment,

  Cu arginții lui Iuda nu poți cumpăra decât un loc de veci în Țarina Sângelui…

  Reply

 15. sharbinsk
  februarie 4, 2014 @ 11:14 pm

  Ca să rezum și cu fătuța asta, ea nu e nicidecum o victimă, istoricul ei confirmă că a făcut orice ca să iasă în față și în momentele când nu era băgată în seamă de televiziuni genera scandaluri la ea pe profil.

  A învârtit bărbații pe degete, a atacat, a scuipat pe foștii iubiți, a făcut crize de isterie.
  Ea e disperată dacă nu e în centrul atenției.
  Că ea vrea o viață de huzur cu orice preț e alegerea ei și pt asta își primește tot ce i se întâmplă.
  Nu poți să vinzi națiunii mizerii și să nu suferi nicio consecință, e o reacție de igienizare, atunci când batjocorești sfintele simboluri.

  Dacă ar vrea să fie iertată atunci [b]să nu mai apară în față și să nu mai jignească, altfel nu e sinceră.[/b]
  Ea ca persoană se poate căi oricând dar [b]se pare că nu vrea.[/b]

  Modelul promovat de ea trebuie desființat cu orice preț, altel se va forma un precedent periculos.[b]
  Ca dovadă că și Hitler a fost desființat altfel ne-am fi învârtit într-un cerc vicios.[/b]
  Nu arată nimeni doar pe Hitler și pe Ceaușescu, sunt documentare ample în care lăcomia bancherilor și industriașilor e criticată, în cazul Hitler, iar pe acoliții lui Ceaușescu multă lume îi urăște mai mult decât pe el.

  Totuși fără o minte perversă cazul Hitler sau un idiot util cazul Ceaușescu, nu se puteau realiza niciodată planuri demente.
  EI AU AVUT PUTERE DE DECIZIE ȘI PUTEAU SCHIMBA MACAZUL CHIAR CU RISCUL VIEȚII, DAR N-AU FĂCUT-O ALTFEL ERAU EROI.
  Nu l-a pus nimeni pe Ceaușescu să forțeze returul datoriilor într-un timp record prin sărăcirea populației sau să se laude că dorește o nouă bancă mondială în România.
  Au fost ambițiile lui cretine, pt că s-a simțit jignit de occidentalii care l-au criticat pt stilul maoist, după ce odinioară i-au făcut lobby, și l-au ajutat cu bani grei.
  Iar lui Hitler,cartea Mein Kampf(SCRISĂ ÎN ÎNCHISOARE prima parte) cu teoria raselor și cu slavii care murdăresc rasa austriacă nu i-au insuflat-o nici bancherii,nici sioniștii,nici fasciștii ci a fost coaptă într-o minte perversă și diversificată de diferiți lingăi care au primit fie cianura fie spânzurătoarea.

  Reply

 16. sharbinsk
  februarie 5, 2014 @ 12:35 am

  Cât despre vina trusturilor tv se presupune că ei au un cod de deontologie profesională dar se pare că nu-l aplică nici naiba, am vorbit deja despre ei.

  Ar trebui amenzi penale pt înșelătoria media fie că e făcută de scamatori gen Cristian Gog favorizat într-un mod abject de juriu, fie că e orchestrată de alți infami care știrbesc prestigiul unor instituții precum Biserica, Justiția,Armata.

  Văd că presa e singurul dumnezeu în țara asta, au voie să-i facă praf pe magistrați știrbind credibilitatea și prestigiul lor profesional, în Biserică au voie să dea, în intimitatea omului pot intra nestingheriți și prezenta până și filme cu oameni nud – gen Emil Boc gol care NU reprezintă interesul public.

  În cadrele militare lovesc fără milă și fără diferențieri, învrăjbind populația împotriva lor, pe tema pensiilor nesimțite, dar unul gen Iovan își riscă viața zi de zi pt a-i salva pe alții.
  Iar la deszăpeziri și intervenții sunt proștii de serviciu, și dacă e război mâine, sunt primii chemați să moară pt noi.

  Moartea omului fie că e vorba de Sergiu Nicolaescu sau de sinuciderea Mădălinei Manole o pot prezenta cu lux de amănunte sugestionând idei și altora și bălăcărind memoria morților.

  Apoi oricine poate lansa mizerii [b]pe surse[/b] desigur,ba chiar poate deturna audiența către blogul personal unde le urează să moară de cancer-Mircea Badea și asta fără să răspundă în fața nimănui.

  Ei pot face orice pt rating, în schimbul unei amenzi modice,bine le-au făcut protestatarii din București când le-au urat din toți bojocii ce se ține de ei.

  Reply

 17. Stefan Viorel Cristian
  februarie 5, 2014 @ 7:18 am

  Reply

 18. Dan Tudorache
  februarie 5, 2014 @ 11:05 am

  Ioane, încep offtopic: Pe unde ai fost, pe unde ai umblat, că te-am căutat? 🙂
  Ți-am trimis 3 mesaje pe adresa de mail prin care am mai corespundat și la ultimul din cele trei am primit mesaj că adresa ta nu există. Cum nu am primit niciun semn de viață în tot acest timp mă gândesc că ai desființat adresa și nu ai mai primit răspunsurile. Dacă le-ai primit atunci te rog să-mi spui, nu este nevoie să-mi răspunzi la ele dacă nu-ți priește dar măcar să știu că le-ai primit.

  Reply

 19. sharbinsk
  februarie 5, 2014 @ 11:17 am

  Pff am lichidat adresa, nu am apucat să le citesc, nu mă gândeam că voi mai primii altele.
  Îmi cer scuze de osteneala ta, că m-ai ajutat la greu și-ți mulțumesc pe această cale sunt convins că erau cele mai bune gânduri adresate acolo.
  Dacă vreodată ți se pare că flecăresc prea mult pe acest cont ai acceptul meu să-l ștergi fără nicio supărare, încerc să mă dezvăț și de online dar efectiv m-a enervat subiectul cu televiziunile și sunt de acord cu tot ce s-a scris dar am vrut să nuanțez.
  Încet, încet voi reduce și timpul petrecut online cu mila lui Dumnezeu.

  Reply

 20. Dan Tudorache
  februarie 5, 2014 @ 11:40 am

  Nu-ți face griji Ioane, a fost plăcerea mea să stăm de vorbă.
  Nu vreau să te ispitesc în decizia luată dar dacă vrei să-ți trimit mesajele acelea scrise, trimite-mi un mesaj cu noua ta adresă pe adresa la care ți-am scris și imediat îți voi da forward la ele.

  Reply

 21. Stefan
  februarie 5, 2014 @ 11:55 am

  [quote name=”sharbinsk”]Cât despre vina trusturilor tv se presupune că ei au un cod de deontologie profesională dar se pare că nu-l aplică nici naiba, am vorbit deja despre ei.[/quote]

  Sunt student la Jurnalism. Inca de la primele cursuri ni s-a spus clar: mass-media nu are obligatia de a educa oamenii. Mass-media este o afacere din care trebuie sa iasa profit. Atat. Faptul ca televiziunile transmit mizerii este rezultatul goanei dupa audienta. Adica dupa bani.

  Este tragic ca s-a ajuns asa.

  Reply

 22. sharbinsk
  februarie 5, 2014 @ 12:28 pm

  Doar atât mai postez la acest articol ca să clarific.

  Jurnalismul în sine nu e o profesie rea, și sunt convins că s-a făcut multă milostenie cu ajutorul jurnaliștilor care au vizibilitate națională și pot coagula oamenii în jurul unui ideal și pot face documentare în care se promovează valorile naționale.
  Ca dovadă eu am văzut la Trinitas o slujbă de pomenire a jurnaliștilor, și nu doar a celor din tagma preoțească.
  Și văd că și la Bacău se practică.
  http://basilica.ro/stiri/rugaciune-pentru-jurnalistii-trecuti-la-domnul-la-bacau_11455.html
  Ce e rea e propaganda+reclama mincinoasă destinate să dărâme valori și să clădească ține false care să înlocuiască adevăratele valori.
  De propagandă s-au folosit toți dictatorii și toți creatorii răzmerițelor și ai curentelor pan-sexuale.

  Dar să nu-ți fie jenă cu profesia ta Ștefane, este un loc sub soare și țara are nevoie de jurnaliști culți, creștini și verticali.
  Nu mai vorbesc de[b] utilitatea de jurnaliștilor de investigație[/b] care scot la lumină neajunsuri.
  Plus că fiind în interior poți să înțelegi mecanismele manipulării și să le explici și altora.
  Succes dacă vrei să urmezi această profesie.

  P.S M-a impresionat Cristian Țopescu când a scos o iconiță cu Arsenie Boca și a vorbit cu mare evlavie despre acest sfânt la o emisiune de cultură generală.

  Reply

 23. Dan Tudorache
  februarie 5, 2014 @ 12:42 pm

  Este și logic că s-a ajuns așa. Toate trusturile mass-media sunt SRL-uri (sau alte forme de organizare juridică). Și cum în capitalism scopul unei inteprinderi este maximizarea profitului, este lesne de înțeles de ce trusturile media au ca scop banii și nu neaparat aflarea adevărului sau educarea. Dacă rostirea adevărului contravine (intră în conflict) cu interesul maximizării profitului, atunci e clar că deontologia profesională se cere de patronaj a fi subordonată scopului de bază.
  Deci, ca să fii jurnalist în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să fii dispus la mărturisire și jertfă. Dar pentru asta trebuie curaj, curajul credinței.
  Deci, ce să ne surprindă?

  Reply

 24. Carol
  februarie 6, 2014 @ 1:06 pm

  Să fim bineînțeleși ce înseamnă victimă !

  Victimă a fost considerat chiar și călău Țurcanu, cel mai groaznic torționar comunist, dar care a fost considerat de multe dintre victimele terorii sale, drept o victimă. El era din tinerețe un tânăr mai spiritual, aparte, inteligent, dar care își urmărea interesele personale, cum să avanseze cât mai repede și să ocupe o funție înaltă. A încercat cu frățiile de cruce, dar apoi a devenit un torționar al tinerilor legionari, dintre care făcuse și el parte și și-a schimbat crezul, la care, posibil să nici nu fi aderat.

  Bianca, de mică, probabil a dorit să fei vedetă, având ca model femia ca păpușă barbie, păpușa o afacere murdară care avea ca scop vânzarea a cât mai multe păpuși copiilor, care ajungeau să se certe cu părinții pentru a le cumpăra astfel de jucării, în ciuda psihologilor care protestau contra comercializării a astfel de păpuși. Părinții, marea majoritate răsfățau copiii și ar fi făcut orice să le fie pe plac, și le cumpărau astfel de tâmpenii. Studiile au arătat că această păpușă a schimbat radical ideologia acelor vremuri postbelice, iar icoana femeii ideale devine acel manechin, slabă, blondă,picioare lungi, buze mari, etc.

  Astfel de cazuri sunt de întânite în societate, dar fără mass media care să le promoveze, să le exploateze viața și să se dea atenție așa de mult încât să tulbure atâta lume cu orice nimic din viața lor, nu ar fi făcut nimic !

  Cât despre iubiți și foști iubiți ai Biancăi, nu vreau să îmi dau cu părerea, pentru că e foarte probabil să fi fost mici aventuri cerute de presa de scandal, de pe urma cărora a câștigat o groază de bani.E nevoie de astfel de imagini cu vedete celebre care se ceartă, se împacă, se despart, pentru audiență, știri în exclusivitate, șocante, etc.

  Așa cum am zis un Hitler, sau Napoleon nu ar fi ajuns prea departe fără ajutorul unor cercuri financiare, politice, conspiraționiste, care să-i ridice la putere !

  Conspirații nu sunt numai acelea junde vorbim de masoni și iezuiți, unele reale, altele exagerate sau inexistente, ci de jocuri de culise, machiavelism, care au fost și vor fi decând lumea !

  Se știa despre Hitler chiar din perioada interbelică, până să fie la putere că era un personaj mediocru, fără mari calități de lider, traumatizat din copilărie, frustrat, care se dorea de mic conducătorul unui imperiu imens. Dar sunt și astăzi foarte mulți în situația lui care se zbat în mediocritate și nu reușesc mai nimic.

  Nazismul era o ideologie care folosea multe simboluri ale vechilor religii indiene, svastica fiind dintre aceste simboluri. Se spune că s-a folosit de puterile demonice, prin invocarea astor spirite pentru a accede la putere. Nu erau atei, foloseau foarte multe simboluri metafizice orientale, fiind tare pasionați de ocultism. Televiziuni celebre precum BBC și Discovery vor să demonstreze asta, și chiar au făcut emisiuni unde au angajat o seamă de cercetători care au descifrat coduri și simbolistica nazistă, arătând o mare simpatie și rânvă pentru reînvierea acestor vechi religii antice ! Credeau că se trag din arieni, adică persane și au încercat să-i reînvie prin ei, ca niște urmași direcți ai lor, iar religia ariana era practicată de toți marii inițiați naziști, de marea parte a SS, pentru a-i face să fie cât mai ancorați în credința lor.

  Eu aș zice și despre acest Hitler că a fost o victimă, și-i putem găsi circumstanțe atenuante, dar nu suntem de acord cu ideologia nazistă, pe care o rejectăm complet.

  Râmaru, pe scaunul de moarte a spus că taicăsu e de vină pentru tot.
  Tăicăsu a fost un criminal feroce, ca și el, care ucisese cu cruzime în perioada interbelică câteva femei, dar a reușit să scape de poliție ! E posibil ca și pe fisu tot el să-l fi influențat, să-i fi produs anumite traume care să-l aducă acolo. Dereglat, dar probabil un bun psiholog care știa foarte bine să producă viruși în creierul altuia. Dracu are și el inteligențele lui !

  Alt caz celebru, în America, povestea dl Virgiliu Gheorghe, despre un criminal care violase și omorâse a început să plângă și spun ea că de vină sunt producătorii de pornografie, care l-au alimentat și virusat să ajungă acolo ! Iar dl Virgiliu confirma că este o victimă a pornografiei !

  Doamne ferește a fi de acord cu așa ceva, sau să fie iertați pentru asta, dar să începem a-i urâ pe ei și a crede că toata vina este a lor, e o prostie. Criminalii cei mari sunt acei producători de ponografie, de filme care incita la crime, patronii de televiziuni, regizorii, care știu și cum să transmită mesaje prin astfel de filme care să rămână adânc în creier, și care să erupă criminal într-un anumte moment !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *