Flirtul – prima treaptă spre înşelarea partenerului

8094657-mdMulti tineri flirteaza pentru a-si face o prietena, unii flirteaza pur si simplu de dragul flirtului, iar altii au flirtat si nici macar nu au fost constienti de acest lucru. Din pacate putini sunt cei carora flirtul le da mustrari de constiinta, si sa-i faca sa caute adevarul despre acest fenomen (cel putin in randul tinerilor)

In cele mai multe cazuri baietii flirteaza activ iar fetele pasiv. Baietii sunt mai directi in gesturi si se fac usor intelesi datorita naturii masculine, mai atrasa de partea sexuala. Fetele in schimb, sunt mai rezervate, incearca sa joace pe degete cat mai mult partenerul de flirt: vorbe dulci, priviri frumoase, gesturi seducatoare, atingeri accidentale si multe alte tehnici. Dar pana cand este discutie si cand incepe flirtul ?

Noi stim ca am fost atentionati clar de Domnul Hristos „ati auzit ca s-a zis celor de demult: „sa nu savarsesti adulter. Eu insa va spun voua: Ca oricine se uita la femeie, poftind-o, a si savarsit adulter cu ea in inima lui” (Ev. Matei Cap. 5: 27-28)

Nimeni nu este ferit de acest subtil păcat, nici cei căsătoriţi, nici cei maturi, nici cei în vârstă, nici măcar monahii. Ţin minte cum un monah din pustie a văzut odată chipul unei femei şi apoi în zilele următoare diavolul l-a ispitit cu desfrânarea tocmai prin închipuiri cu acea femeie. De multe ori bariera dintre discuţie şi flirt este insesizabilă. Nu este  nici o problemă pentru cei care n-au prieten sau prietenă sau nu sunt căsătoriţi, să încerce să se facă plăcuţi…. e ceva absolut normal….femeia e atrasă de bărbat şi bărbatul de femeie. Dar e o mare problemă când flirtezi doar de dragul flirtului sau flirtezi deşi ai pe altcineva sau eşti căsătorit.

E o mare problemă pentru că flirtul e prima treaptă spre înşelare, e un mic antrenament spre pacat, şi dacă azi ai flirtat puţin în joacă, în trafic sau la servici, sau cu domişoara de la Vodafone, data viitoare ai să-ţi testezi farmecul şi cu altcineva, nu de alta…. doar ca să vezi dacă încă mai eşti atrăgător. Gândeşte-te dacă prietenul (a) era lângă tine când flirtai ce părere ar fi avut oare? Dacă vrei să vezi dacă flirtezi, imaginează-ţi că cel drag al tău e lângă tine şi gândeşte-te dacă i-ar place ce faci. Credeţi-mă este cel mai bun mod de a-ţi da seama dacă greşeşti.

Dacă nu poţi să-ţi imaginezi asta, atunci adu-ţi aminte cum te comportai cu persoanele de sex opus când cel drag al tău era de faţă., adu-ţi aminte cât erai de rezervat, cum încercai să nu întreci limitele.

Ştim prea bine ce spune Domnul: „Ce vreţi să vă facă vouă oamenii faceţi voi mai întâi lor”. Nu ţi-ar place ca cel drag să flirteze, să se simtă bine cu altcineva când tu nu eşti lângă el (ea).

Sfinţii Părinţi ne atenţionează să nu stăm la vorbă multă cu femeile căci fără să vrem ne vor atrage în mrejele lor, prin vorbele dulci, prin privirile inocente, prin slăbiciunea firii lor… Nu te bizui pe faptul că rezişti să nu flirtezi  chiar dacă stai mult cu persoana respectivă că s-ar putea să cazi, mai bine fugi de ispită.

De la flirt unii au ajuns foarte departe…. la înşelare, la adulter, la stricare prieteniilor, a famiilor, la copii fără părinţi, la certuri, la bătăi. Vezi ce poate face un schimb de vorbe „nevinovat”?!? Flirtând dai drumul ispitei în inima ta, şi ai să suporţi consecinţele mai târziu. Pe moment o să-ţi placă, dar pe viitor poate vei regreta.

(Claudiu)

(Visited 55 times, 1 visits today)