Pe drum, cu George și Flori

Iată-ne împreună, călătorind spre George și Flori. Noi, poștașii, și voi, cei care v-ați alăturat acestei călătorii..

Vă povesteam acum câteva săptămâni de familia lui George și a Florentinei, cu cei 3 copii ai lor, dintre care unul pe drum și despre căsuța lor cu ziduri, acoperiș și-o fereastră și despre drumul anevoios pe care-l parcurg către a avea „un loc și un rost” al lor, așa cum îmi spunea Flori că își doresc.

Ajutorul a venit. Cu câte-un pic de-aiciși un pic mai mult de acolo au reușit să formeze un început: câteva covorașe și carpete, 2-3 seturi pentru pat, 3-4 perne și pernuțe, o pilotă, veselă și vase de gătit, haine, jucărioare, o saltea, un pat pentru mezinul ce stă să vină… De foarte mare folos au fost un frigider, un șifonier, și 2 rafturi și ajutorul în materiale de construcții venit din partea unei familii. De asemeneaau fost donați și bani, cca 600 lei. Aceștia au fost de ajutor, mai ales că Flori a avut o perioadă mai dificilă din punctul de vedere al sănătății, la începutul campaniei fiind necesară o deplasare de urgență la spital. Din fericire durerile nu au continuat după tratamentul aplicat la Camera de gardă și infecția descoperită a putut fi tratată de acasă, fără probleme.

Drumul… este la început. Ferestrele sunt mai multe acum și camera în care locuiesc este aproape finisată. Dar nu sunt uși. Camera lor are una de interior, provizorie, dar la intrare nu există nicio ușă. Seara intră câinii lăsați liberi prin sat și, spre spaima lui Andrei – 3 ani, broaște. Podul nu este izolat și închis încă, deoarece, deși s-a cumpărat vată minerală, mai este nevoie de cherestea. Tot la capitolul necesități importante intră și săparea unui puț pentru apă. Acum ei iau apa de la o vecină, însă este mai dificil când Flori trebuie să spele. O mașină de spălat, de oricare ar fi ea, ar fi un mare ajutor în această casă cu 3 copii mici. Mai trebuie zidită soba… și pereții mai trebuie izolați. Pereții camerei în care stau, pentru început. Izolați pe exterior.

Sunt multe. Timpul și rânduiala lui Dumnezeu le va lămuri pe toate. Mare este ajutorul pe care l-ați dat. De-ați ști cu câtă mirare și recunoștință l-au primit! Dumnezeu să vă răsplătească după iubirea Lui pentru picăturile voastre de rouă și să vă ajute să puteți face cât mai multe astfel de fapte.

Călătoria a început și orice mână de ajutor contează. Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și vom reveni cu vești bune de fiecare dată când lucrările vor progresa, la orice nivel.

P.S.: După cum v-am mai spus, George e alpinist utilitar cu mulți ani de experiență în domeniul construcțiilor și orice lucrare nou contractată înseamnă o rată plătită, un viitor mai stabil.

Date de contact: George Ionuț Stoica 0768 820 936

Ștefania Hălăucă 0749 162 113

Cont bancar: RO50BTRLRONCRT0247596301
Nume: Stoica George
Locația: Vasilați, jud Călărași, la 30 de km de București (casa fiind în construcție, nu au nici un număr)
Telefon: 0768.820.936

(Ștefania Hălăucă)

(Visited 1 times, 1 visits today)