Skip to content

10 Comentarii

  1. constantin1993
    ianuarie 28, 2017 @ 1:08 pm

    Bine ca n-am avut in viata mea facebook, mi se pare o pierdere de vreme,si niciun un alt cont de genul asta (de socializare cica), si in plus mi se pare destul de periculos sa iti expui viata personala in mediul online, sa stie toata lumea cine esti,unde stai, ce rude ai etc.

    Reply

  2. Boitos
    ianuarie 30, 2017 @ 9:06 am

    Sunt intr totul de acord cu ceea ce s-a scris mai sus.
    Imi poate spune cineva cum pot sterge o adresa de facebook ?
    Incerc sa fac acest lucru pt linistea familiei.
    Adica intr-o vreme la noi in casa se intra pe facebook (nu se foloseste intens ) si apareau discutii de genul : uite ce are ala, uite unde a calatorit, uite ce si-a cumparat, uite ultima lui prietena , etc. . Au aparut diverse discutii neplacute.
    Am incercat sa dezaccesz profilul, dar nu stiu daca am facut bine.
    Orice sfat e binevenit.
    Multumesc.

    Reply

  3. Claudiu Balan
    ianuarie 30, 2017 @ 6:26 pm

    Simona,

    Uite de aici poți începe să ștergi contul tău de facebook:

    https://www.facebook.com/help/224562897555674?helpref=faq_content

    Reply

  4. sdaniel
    februarie 2, 2017 @ 9:21 pm

    Nu va suparati, dar aveti cont de facebook (Ortodoxia Tinerilor). Stiu foarte multi preoti sau asociatii ortodoxe care folosesc Facebook. Chiar si Biserica Ortodoxa Romana are pagina oficiala de facebook. Nu ar trebui folosita puterea exemplului?

    Reply

  5. Claudiu Balan
    februarie 3, 2017 @ 6:16 am

    Da, așa e Daniel. Încercăm să ne retragem ușor ușor și noi de pe facebook.

    Reply

  6. sdaniel
    februarie 3, 2017 @ 6:11 pm

    E decizia voastra…eu cred ca nu e o idee buna. Pagina de facebook OT are succes, are un numar foarte mare de abonati. Este adevarat, „mediul Facebook” este unul foarte superficial si cu impact de 10 secunde, dar cred ca e macar un pas in promovarea credintei in acel mediu.
    Cat despre Facebook, nu stiu cat prind teoriile astea alea conspiratiei in a convinge pe cineva sa renunte la retea. Mai degraba as incerca sa constientizez lumea (pe cat posibil) ca orice lucru in exces e daunator. Vad atat de multi zombi in viata care nu mai exista in realitate (decat fizic), sunt non-stop pe facebook, total rupte de realitate. Asemenea oameni nu vor renunta vreodata la acel cont, cum am spus, ele nu mai exista in realitate doar acolo traiesc.
    Fara legatura cu articolul, desi nu sunt un fan sau critic al protestelor din aceste zile, salut intelepciunea din comunicatul Patriarhiei Romane.

    Reply

  7. brindau cristina
    februarie 5, 2017 @ 5:40 pm

    Si eu sunt una dintre persoanele care au cont pe facebook si regret ca am facut lucrul acesta, in urma cu un an l-am rugat pe sotul sa imi stearga contul si dupa mai multe incercari am reusit sa ma dezactiveze pentru ca nu se poate sterge contul de tot. Dupa citirea acestui articol foarte interesant am descoperit ca totul este o minciuna si ca pot sterge contul de tot, o sa-i arat sotului pentru ca eu nu cred ca o sa reusesc sa ma stearga definitiv. Dupa cateva luni dupa ce sotul m-a dezactivat eu fara sa vreau am activat contul si in prezent am cont. Sper din suflet sa reuesesc sa ma sterg definitiv este mult mai bine . Imi trimit si mesaje pe telefon cand se posteaza ceva nou si asa apare si curiozitatea de a intra pe faccebook. Va multumesc pentru aceste informatii importante.

    Reply

  8. Adina
    februarie 8, 2017 @ 7:14 pm

    Mda, din păcate, eu fac parte din generația „Facebook”; mi-am făcut primul cont la 10 ani, datorită unui email trimis de – culmea – Facebook. Iar eu nu avusesem până atunci niciun contact cu acest site.
    Dacă ar fi doar Facebook-ul.. Dar suntem supravegheați din toate părțile, permanent. Am citit un lucru foarte interesant. Cei 23 de sateliți care „veghează” Pământul sunt capabili să „observe” un autograf scris cu pixul pe o minge de fotbal sau chiar mersul unei râme. Deci vă dați seama..

    Reply

  9. Merla Bogdan
    februarie 9, 2017 @ 10:29 am

    Da… am citit si eu articolul… si opinia mea, cu mila Domnului si Maicii sale este undeva pe la mijloc… ca sa fiu sincer si realist… sunt oleaca addicted de facebook… si stiu ca nu este bine… pentru ca nu prea mai apuc sa citesc carti… iar in maxim 30 min de conectat la ecran scade puterea sentimentelor sufletesti… oricum, cel putin in teorie… parerea mea este ca nu e atat de importanta partea „conspirativa” din facebook, anume aceea ca ne expunem controlului corporatiilor… pentru ca realitatea este ca oricum corporatiile si serviciile secrete fac legea pe planeta noastra, cu sau fara facebook… cat despre reteaua de socializare in sine… eu zic ca trebuie privita cu discernamant… in mod echilibrat… la fel cum un cutit il poti folosi ca sa tai paine sau ca sa omori un om… de aia in cantitati mici si foarte bine dozate, si cu mult discernamant folosite… eu zic ca facebook-ul este pozitiv…(dovada ca este folosit de multe persoane din mediul ortodox) insa atunci cand apar semne de adictie… gen stari psihice si sufletesti proaste, timp pierdut, neglijarea vietii si a responsabilitatilor fata de prieteni si familie… pe scurt… atunci cand devii „zombi”… e bine sa o rupi cu tehnologia 2-3 luni ca sa iti cureti sufletul… pentru ca aici le dau absoluta si completa dreptate tuturor celor care critica facebook-ul… sunt mult mai frumoase si mai profunde intalnirile in mod natural, fata catre fata, sau cel mult la telefon… decat zilele si noptile pierdute in fata ecranului…
    p.s. daca am spus lucruri nepotrivite sau am deranjat pe cineva… rog de iertare

    Reply

  10. Ciprian
    august 8, 2020 @ 7:42 pm

    Securitate a propriului calculator înseamnă:

    Linux / UNIX (preferabil o versiune care sa nu fie US-based)
    – Debian / RedHat / Fedora – de evitat, din cauza mai sus-mentionata
    TOR (browser foarte securizat – dar mai exista și altele)
    VPN – obligatoriu
    NU Apple (tel / computer)
    NU Microsoft (OS) și nici aplicatiile lor. Sunt contra-cost, proaste și trimit informații unde nu trebuie
    NU Google (aici includ Gmail / Chrome / etc) – trimit informații unde nu doresti
    NU Yahoo – la fel
    Adresa de e-mail protejata cu adevărat – și serverele sa NU fie pe teritoriul US
    (ProtonMail e bun, cu serverele bazate în Elveția)
    Nu uitați ca la noi în țara SRI și SIE, ca și DIPI (mai cunoscută sub numele de Doi și un sfert) își baga nasul peste tot.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *