Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, manastirea Brancoveanu este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si pelerinii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant. Manastirea are trei hramuri, dintre care doua sunt inchinate Maicii Domnului (Izvorul Tamaduirii si Adormirea Maicii Domnului) si unul inchinat Sfintilor Martiri Brancoveni.

Iubitul parinte Arsenie Boca, a fost staret al acestei manastiri intre anii 1942 si 1948, dar inca din anul 1940 declanșează la Mănăstirea de Sâmbăta de Sus ceea ce s-a numit "mișcarea de reînviere duhovnicească de la Sâmbăta", despre care Nichifor Crainic spunea: "Ce vreme înălțătoare când toată țara lui Avram Iancu se mișca în pelerinaj, cântând cu zăpada până la piept, spre Sâmbăta de Sus, ctitoria voievodului martir Constantin Brâncoveanu!". Tot aici s-a nevoit si indragitul parinte Teofil Paraian, savarsind o mare lucrarea misionara.

Datorita monahilor cu viata sfanta ce au vietuit aici de-a lungul timpului, Manastirea Sambata de Sus a devenit un petec de rai in care zeci de mii de credinciosi, din toate colturile tarii si ale lumii, isi astampara setea de frumos...setea de vesnicie.

Pozele au fost facute de Dan saptamana trecuta:

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești