Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Manastirea Nicula este o manastire de calugari situata in judetul Cluj, in apropierea orasului Gherla, in satul Nicula. Data intemeierii nu se cunoaste, presupunandu-se a fi anul 1552. Aici este pastrata si icoana Maicii Domnului facatoare de minuni realizata de catre preotul zugrav Luca de la Iclod in anul 1681. Intre 15 februarie si 12 martie 1699 icoana facatoare de minuni a lacrimat. Manastirea poarta hramul Adormirii Maicii Domnului si este cel mai mare loc de pelerinaj din cadrul Patriarhiei Romane.

"Am venit, Maicuta, sa te mai vedem, sa-ti spunem necazul care-l mai avem." Zeci de mii de oameni au venit cu acest gand si in acest an la Sfanta Manastire Nicula. Au venit din toate colturile tarii, chiar si din strainatate. Au venit cu credinta. Au venit pentru ca sunt copii ei, au venit sa o cinsteasca. Au venit cu fata plecata, plini de necazuri, dar s-au intors acasa plini de putere.

Nu pot sa exprim in cuvinte cat de frumos a fost. Am vazut frumusetea ortodoxiei. Am simtit prezenta Maicii Domnului. Am invatat ce este smerenia. Am vazut credinta miilor de oameni. Am primit binecuvantarea Fecioarei Maria.

Recomand tuturor acest loc binecuvantat. Numai daca esti acolo si canti din tot sufletul acele pricesne frumoase, numai daca privesti credinta acelor oameni care toata noaptea ii canta Maicutei, numai daca vezi acele lumanari aprinse in intuneric, numai daca vezi cum si natura o cinsteste si o iubeste pe Maica Domnului, numai asa poti intelege frumusetea acestui loc.

(Florin G)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești