Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Manastirea Dealu este situata la 6 km de Targoviste, ultimii 2 km fiind intr-o panta care urca pana in varful dealului unde este anplasata manastirea. Acest urcus il aseman cu drumul pe care il parcurge sufletul si mintea unui credincios care se roaga, in ascensiunea lui carte Dumnezeu, lasand in urma cele pamantesti.

Am ajuns aici intr-o zi torida de iulie si mare mi-a fost mirarea cand am observat ca eram aproape singurii vizitatori. Dupa ce treci de poarta de intrare trebuie sa mergi pe o alee inconjurata de trandafiri superbi. Florile din curtea manastirii sunt la fel de frumoase si minunate si arata grija si iubirea maicutelor fata de Lacasul Domnului. Imprejurul manastirii era o liniste desavarsita incat mi-era frica sa nu fac eu vreun zgomot care sa tulbure acea pace cereasca.

Intrand in biserica, pacea s-a unit cu bucuria de a intra in Casa Domnului. Imi place atat de mult sa privesc peretii bisericilor, impodobite cu atatea si atatea icoane si sa vad chipurile sfintilor zugraviti. O comoara. Va doresc tuturor sa ajungeti aici.

De asemenea, aici se afla capul Voievodului Mihai Viteazul iar la mai putin de un pas de mormantul fiului isi doarme somnul de veci tatal sau, Patrascu Voievod. Tot aici se odihneste Strabunicul sau si ctitorul manastirii, Radu Cel Mare.

(Elena)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești