Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Printre locurile pe care le-am vizitat în tabară de primăvară a asociației noastre de la Zărnești (2013), a fost și Mănăstirea Șinca Nouă. Ca poziționare mănăstirea poate fi accesată mergând pe drumul național 73A între Zărnești și Șercania, la un moment dat apărând un indicator către mănăstire care trimite către un drum neasfaltat. După câteva minute de mers veți ajunge într-o pădure în care se află o minunată poeniță în care a fost construită mănăstirea.

Noi am ajuns aici într-o dimineață de primăvară însorită... când păsărele cântau liniștitor iar razele soarelui mângâiau sufletele noastre împovarate de grijile lumești. Câtă liniște... câtă frumusețe... O oază de rai... ba mai mult decât atât... un rai duhovnicesc, plin de Duhul Sfânt cel prezent acolo mai intens, pentru rugăciunile monahilor, pentru moaștele Sfântului Nectarie care se află în biserica și izvorăsc mir, pentru râvna Părintelui Matei Bilauca, starețul, care a zidit aici un loc minunat.

Totul construit cu bun gust, cu mult lemn, floricele atârnate în glastre tradiționale, căsuțe mici și smerite, fiecare colțișor din curtea mănăstirii te liniștea.

Am început să mă plimb prin poiană și nu mă mai săturam de Harul lui Dumnezeu care-mi bucura inima. N-aș mai fi plecat de acolo. Ce loc minunat! Ce viață dulce în Hristos! Ce frumos e să slujești Domnului pururea.

Mănăstirea Șinca Noua a fost construită pe locul unei vechi vetre monahale. Aici aflându-se astăzi rămășițele bisericii acestei foste mănăstiri datată din secolele XVII-XVIII.

Mănăstirea are hramul Duminica Tuturor Sfinților și încă se mai construiesc clădiri care vor face parte din complexul monahal.

Vă recomand cu mult drag s-o vizitați... ba chiar să rămâneți mai mult acolo peste noapte, sau chiar câteva zile.

Hristos a înviat!

 

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești