Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Mănăstirea Alina-Maria (Schitul Romanu)

În tabăra de vară de la Horezu, în a 2-a zi am hotărât să urcăm cu mașinile până la Vârful Românu către Mănăstirea Alina-Maria, cunoscută ca și Schitul Romanu. Drumul către vârf trece prin apropierea Mănăstirii Horezu prin satul Romanii de Sus. Știam că vom face aproximativ 18 km pe un drum forestier, dar nu știam cât de deteriorat va fi acest drum.

După o lungă porțiune de urcat prin pădure am ajuns încet încet pe creastă și peisajele care se deschideau înaintea noastră încântau inimile noastre. Drumul devenea din ce în ce mai anevoios și peisajele din ce în ce mai frumoase. De sus se vedeau munți oriunde te uitai, 360 de grade, jur – împrejur, poenițe dulci, câte o căscioară aruncată pe ici colo, valuri și valuri de munți până la orizont... era neașteptat de frumos. După jumătate de oră de mers se vedea mănăstirea undeva departe și greu am ajuns până la ea. Timpul de parcurgere a traseului poate varia de la 1h la 2h în funcție de mașină, de cât de înaltă e garda la sol, și de șofer. Dacă vreți să ajungeți până sus înarmați-vă cu răbdare și rugăciune. Dintre noi, nu am ajuns toți, o parte din mașini s-au întors.

Odată ajunși pe platoul mănăstirii, împrejurimile te făceau să uiți tot greul drumului și să te minunezi continuu. Pentru mine este unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Familia Creștin a construit aici în amintirea fiicei lor de 25 de ani trecute la Domnul o mănăstire foarte frumoasă. Departe de a fi un schituleț de munte din lemn, Mănăstirea Alina-Maria se aseamănă mai mult marilor mănăstiri vâlcene, deși efortul depus pentru costruirea ei la 1800 de metri altitudine este unul deosebit de mare.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești