Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Ieri m-am hotărât împreună cu un prieten să dăm o fugă până la Voineasa ca să ne mai relaxăm şi noi puţin. În drum am zis că o să oprim pe la Mănăstirea Cozia şi pe la Mănăstirea Turnu de pe Valea Oltului, ca să ne închinăm şi să ne mai liniştim şi noi. Am plecat pe la vreo 10 de acasă , am ajuns la Piteşti, apoi mergeam în drum spre Vâlcea şi deodată vedeam un semn care indica la stânga spre M. Cotmeana - monument din secolul 13. Am mers acolo, era superb....era prima oară când o vedeam (o să vă arăt poze cât de curând). Apoi am trecut de Vâlcea şi la câţiva km vedem un indicator la stânga spre Mănăstirea Frăsinei. Era a patra oară când treceam pe acolo şi pâna acum nu am putut să mergem pentru că eram cu fetele, şi femeile nu au voie să intre în această mănăstire.

Manastirea Frasineiimg_7866

Eram tare încântat. Am făcut stânga spre mănăstire, am urcat cu maşina vreo 11 km şi am ajuns la Frăsinei, locul unde Sfântul Calinic a lăsat jurământ să nu intre nici o femeie, aşa cum e în Muntele Athos, ca monahii să nu fie ispitiţi.

Manastirea Frasineiimg_7872

Manastirea Frasineiimg_7874

Din greşeală sau mai bine zis din pronia lui Dumnezeu, am ajuns exact în ziua de prăznuire a Sfântului Calinic, ctitorul acestei mănăstiri. Era superb afară, cald, linişte, aer curat, se auzea cum cântă cocoşul, mirosea a primăvară, eram în altă lume.... departe de secolul XXI.

Manastirea Frasineiimg_7916

Manastirea Frasineiimg_7883

Manastirea Frasineiimg_7886

Manastirea Frasineiimg_7888

Manastirea Frasineiimg_7909

Se vedea că aici călugării se nevoiesc cu adevărat, erau îmbrăcaţi foarte simplu şi păreau că cele ale lumii sunt de mult uitate pentru ei.

Manastirea Frasineiimg_7875

Monahul din imagine a început să discute cu Florin (prietenul cu care venisem) şi începuse să-i spună că azi dacă tot am ajuns până aici ar fi bine să ne ducem şi la Mănăstirea Bistriţa unde sunt moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul, ucenicul Sfântului Ioan Gură de Aur, şi apoi la Mănăstirea Arnota. După ce a vorbit cu el mi-a zis şi mie, la început am ezitat dar apoi ne-am dat seama că e de la Dumnezeu şi ne-am întors şi am luat spre Tg. Jiu spre cele două mănăstiri. O să punem poze şi de acolo cât de curând.

Manastirea Frasineiimg_7877

Manastirea Frasineiimg_7884

La Frăsinei, când am ajuns noi de abia se terminase liturghia din Sâmbata Sfântului şi Dreptului Lazăr, săvârşită şi în cinstea Sfântului Calinic, a cărui moaşte se află la Cernica. Preoţii invitau pe toată lumea la masă, am aflat noi mai târziu, dar nu ne-am aflat prin preajmă...aşa că am mâncat covrigii care-i mai aveam.

Manastirea Frasineiimg_7897

Manastirea Frasineiimg_7885

Manastirea Frasineiimg_7903

Manastirea Frasineiimg_7906

Mănăstirea este foarte mare, are multe clădiri: chilii, cantină, grajduri, hambar, depozite, curte mare, terenuri agricole, păşuni, etc.

Manastirea Frasineiimg_7926

Manastirea Frasineiimg_7914

Manastirea Frasineiimg_7933

Manastirea Frasineiimg_7936

Manastirea Frasineiimg_7932

Mi-am dorit foarte mult să ajung aici, ştiind că e un loc "intezis" şi întodeanua ce e interzis pare interesant. Frăsinei este o adevărată mănăstire, e un loc în care cu adevărat poţi să te apropii de Dumnzeu. Un frate venise în grădină să citească pe o băncuţă.

Manastirea Frasineiimg_7923

Manastirea Frasineiimg_7912

Vă recomand cu mare drag să mergeţi aici. Mănăstirea se află la aprox. 15 km de Rm. Vâlcea înspre Sibiu, unde se face un drum la stânga şi de aici se urcă încă 11 km. E o mănăstirea aparte între toate celelalte ale României. Se simte viaţa monahală la maximul ei, şi tehnologia nu prea şi-a găsit loc pe aici, aşa că e locul perfect.

Manastirea Frasineiimg_7925

Noi am plecat să vedem Voineasa şi încă 2 mănăstiri pe care le ştiam şi am ajuns să vizităm, fără să plănuim, 5 mănăstiri, dintre care 4 nu le văzusem niciodată. Mare şi minunat eşti Doamne şi nu este nici un lucru asemenea minunilor Tale!

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești