Skip to content

1 Comment

  1. Laura-optimista
    noiembrie 24, 2010 @ 6:22 pm

    Foarte interesant.
    Tot în Sfânta Scriptură se arată că "începutul înţelepciunii este frica de Dumnezeu". Domnul să ne ajute ca, alungând de la noi patima fricii laşe, descrisă de către Sfântul Ioan Scărarul, să fim plini de frica cea virtuoasă. Să ne temem de Dumnezeu… de fapt, să ne temem de a nu-L întrista pe Dumnezeu, de a nu ne îndepărta de El, căci adevărata suferinţă nu constă în pedeapsa divină, ci în despărţirea de Dumnezeu, Izvorul iubirii şi al vieţii veşnice. Dumnezeul nostru vrea să îndrăznim, să avem curajul de a ne apropia de El şi să ne temem de a nu-L pierde, de a nu-I fi necredincioşi sau neascultători.
    Cred cu tărie că unicul motiv de teamă este primejdia îndepărtării de Dumnezeu(în acest sens, pr. Arsenie Boca spunea că, pentru creştini, "nu există primejdie afară de păcat"-), pentru că, potrivit Revelaţiei, "-)umnezeu doreşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină". În acest sens, părintele Nicolae Steinhardt scria într-o predică a sa din "-)ăruind vei dobândi": "Nu de Dumnezeu mă tem, fiindcă e atot bun, ci de mine însumi. Liber şi rău fiind, pot să nu-I deschid uşa". Să ne fie frică de păcat, de drama pierderii harului divin, dar această teamă sfântă să nu ne ducă la deznădejde, căci nimic şi nimeni din lumea creată, nicio întâmplare din prezent sau din viitor nu ne va putea despărţi pe noi de iubirea Domnului nostru Iisus Hristos(cf. Romani8,31-39), dacă vom dori din tot sufletul să rămânem veşnic robii Săi credincioşi.
    Dumnezeul nostru Cel adevărat să ne învrednicească de darul curajului duhovnicesc, pentru a birui orice primejdie fizică sau spirituală şi să ne ajute ca, urmând îndemnul Psalmistului, să-I slujim Lui cu frică şi să ne bucurăm de El cutremurându-ne.
    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
    Doamne ajută!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *