Skip to content

13 Comentarii

 1. ionutt
  decembrie 12, 2014 @ 8:06 pm

  buna, ai scris un frumos articol, te pot gasi pe facebook? sau ai o adresa de e-mail.

  Reply

 2. sharbinsk
  decembrie 12, 2014 @ 9:04 pm

  Dacă nu punea poza cu ea i-ai mai fi lăudat scrisul ?

  Reply

 3. Dan Tudorache
  decembrie 12, 2014 @ 9:08 pm

  Foarte bună întrebarea, pentru o invitație la reflexie interioară.

  Reply

 4. ionutt
  decembrie 13, 2014 @ 3:19 pm

  cu ce va deranjeaza treaba asta?

  Reply

 5. Dan Sorin
  decembrie 13, 2014 @ 3:21 pm

  Nu îi deranjează ci doar sunt puțini răutăcioși.

  Reply

 6. ionutt
  decembrie 13, 2014 @ 3:27 pm

  nu cred ca sunt rautaciosi ci aveau bune intenti

  Reply

 7. sharbinsk
  decembrie 13, 2014 @ 6:16 pm

  [i]dan-s » 2014-13-12 17:21
  Nu îi deranjează ci doar sunt puțini răutăcioși.[/i]

  Nu cred că se folosește în lb.română „[b]puțini[/b] răutăcioși” eventual „puțin răutăcioși” într-o astfel sintaxă , apropo de observația colegială din trecut legată de ortografia cuvântului Biserică în funcție de context .
  Răutăcioși pentru ce anume ?
  Dacă la mine mai puteai zice, la Dan care e un om așezat care să fie mobilul răutății ?
  Da, sunt răutăcios pentru că mă-ntreb,retoric desigur, dacă;[b] putem aprecia textul unui om fără să-i vedem chipul ?[/b]
  Ca un fel de audiții pe nevăzute, dacă îți place vocea poți avea bonus și o prezență încântătoare dar ca să ai parte de persoană trebuie să riști o mutare fără să o vezi.
  Nu de alta, dar alte mărturii la fel de bune nu au beneficiat de comentarii pozitive.
  Și dacă erau totuși remarci apreciative, mai rar o repezeală pentru a afla datele de contact sau cineva care să semnaleze că a făcut [i]efortul [/i]de a căuta pe facebook profilul .

  Cu ionutt, n-am nimic, s-a întâmplat să deschidă un culoar în care să strecor această temă de reflecție, dar e valabil pentru toate cazurile similare chiar și de pe alte site-uri.

  În rest n-am ce comenta pe baza textului pt că e scris corect, cu migală și mai ales pentru că e o parte din sufletul ei.
  Și aș aprecia un text scris din suflet chiar dacă ar mai avea scăpări gramaticale, indiferent cine l-ar scrie, pentru că sufletul deschis spre Dumnezeu e esență divină.
  Îmi cer scuze dacă prin comentariile mele s-a deviat de la esențialul textului sau dacă am descurajat pe altcineva să scrie.
  Faceți o treabă bună oameni buni, doar că unele teme pot genera reflecțiune peste reflecțiune și e bine așa.
  Sorine, te rog nu te supăra pentru comentariul acesta.

  Reply

  • Dan Sorin
   decembrie 15, 2014 @ 5:30 pm

   Sper să nu provoc mai multe scandaluri dar am chef să mă explic puțin în legătură cu acuzațiile ce mi s-au adus.
   [quote name=”sharbinsk”][i]dan-s » 2014-13-12 17:21
   Nu îi deranjează ci doar sunt puțini răutăcioși.[/i]

   Nu cred că se folosește în lb.română „[b]puțini[/b] răutăcioși” eventual „puțin răutăcioși” într-o astfel sintaxă , apropo de observația colegială din trecut legată de ortografia cuvântului Biserică în funcție de context .
   [/quote]
   Nu se leagă observația ta de a mea. S-ar fi legat dacă aș fi făcut o eroare gramaticală într-un mesaj în care corectam gramatical pe cineva. Nu mai țin minte despre ce polemică era vorba dar știu că ținea de anumite chestii, să le zicem dogmatice, și în acea polemică încurcai sensul cuvântului „biserică”. Nu mi-e frică să recunosc că în acea atenționare am fost puțin răutăcios.

   Revenind la mesajul acesta, cred că tu și Dan dacă ați fi sinceri cu voi înșivă ați recunoaște că ați fost [i]puțini răutăcioși[/i] cu acea remarcă deoarece ați considerat că ionutt a făcut acea laudă la adresa articolului din cauza pozei respective (acum văd că spui că poate ai fost răutăcios. Nu mi-e clar dacă chiar consideri că ai fost răutăcios sau e ceva figură de stil că văd că apoi cauți motive prin care să scuzi respectiva răutate gratuită). Acum că am împachetat respectiva răutate într-un ambalaj creștinesc e altă mâncare de pește. Acum dacă acceptați asta sau nu e problema voastră. Oricum cred că s-a acordat mult prea multă atenție unui mesaj scris de mine și care nu cred că a ucis pe cineva prin respectiva observație.

   Oricum, sharbinsk, nu era de ajuns că s-a luat de mine și nu știu care utilizatoare din cauza observației în legătură cu „biserică”? Trebuia să te răzbuni și tu? Nu mai pune atât de mult la suflet comentariile pe care le fac. Până la urmă sunt niște vorbe și doar atât. Dacă te deranjează atunci ignoră-mă. Te stresezi pentru toate nimicurile. Sau fă-mi reproșuri dacă te simți mai bine. Ce să zic?

   Oricum nu voi mai răspunde la mesaje deoarece nu vrea să pornesc certuri. Poate nu e bine nici că am postat ce am postat acum….
   @admin oricare dintre ei: dacă considerația că ce am postat încinge spiritele atunci puteți șterge mesajul.

   Reply

 8. Dan Tudorache
  decembrie 13, 2014 @ 9:26 pm

  Ionuț și Dan, vă rog nu vă tulburați fraților de la buna intenție.
  Ionuț, sunt convis că ai înțeles unde am vrut să bat eu și Ioan (Sharbinsk), deci nu cred că ar mai fi nevoie de alte explicații pentru că altfel ar suna a cicăleală.
  Nu suntem scutiți nici noi de această invitație la reflexie.
  Eu însumi îmi recunosc slăbiciunea.

  Reply

 9. cristirg
  decembrie 14, 2014 @ 12:01 am

  pe langa faptul ca e draguta, a scris si un text frumos,din suflet

  Reply

 10. Dinis Alexandru
  decembrie 15, 2014 @ 12:54 am

  Un articol foarte frumos, si la fel de adevarat!

  Reply

 11. sharbinsk
  decembrie 15, 2014 @ 8:21 pm

  [i]dan-s
  nu era de ajuns că s-a luat de mine și nu știu care utilizatoare din cauza observației în legătură cu „biserică”? Trebuia să te răzbuni și tu? Nu mai pune atât de mult la suflet comentariile pe care le fac.[/i]

  Nu le-am pus frăție, era doar o mostră despre cât de ușor se poate face o greșeală într-o jumătate de frază.
  Nu e stilul meu să fac observații gramaticale oricât de accidentat ar fi un text, doar că la tine am observat o preocupare legată de ortografie.

  Îmi spui să te ignor când puteai tu primul să faci același lucru,mai ales că nu erai vizat direct…epic.
  Cine nu poate suporta o observație într-o chestiune e mai bine să nu facă nici el altele pe baza unui subiect asemănător.
  Personal îmi asum că pot fi criticat exact cu aceleași observații pe care le ridic.

  Nu cred că ignorarea e soluția mai ales la o replica sarcastică dată cu ricoșeu.
  Eu am pus doar [b]o întrebare care poate transcede spațiul acestui articol și persoanele care au comentat, la care e bine de reflectat.[/b]

  [b]Râmâne la aprecierea fiecăruia cât îl influențează imaginea autorului și cât calitatea textului în smulgerea unei aprecieri.
  La fel și dacă a avut alte interese când a făcut acea apreciere.[/b]

  Din partea mea nu e prilej de ceartă replica ta și ignorarea din supărare nu o văd ca o soluție.
  În Împărăția Cerurilor nu ne vom putea ignora reciproc, iar dacă ignorăm prea multe persoane s-ar putea să nu ajungem niciunul acolo…Trist nu?

  Cred că e bine să ne abținem de la alte comentarii pe lângă pt că se pierde esența textului și autoarea ar putea fi dezamăgită că la articolul ei a ieșit opusul a ceea ce și-a propus.
  Iar alții ar putea renunța la demersul de a scrie o mărturie doar pentru a evita noi contre, ceea ce n-ar fi tocmai constructiv…

  Reply

 12. sdaniel
  decembrie 15, 2014 @ 10:37 pm

  Fratilor, ne apropiem de sarbatoarea nasterii Domnului! Hai sa lasam orgoliile deoparte si sa fim mai buni cu ceilalti mai ales ca motivul „disputei” este (imi cer scuze ca sunt asa direct) este copilaresc. Daca ar fi dupa mine as sterge toate comentariile pe marginea acestui text, pe care (tare mi-e teama) ca nu l-ati citit. Pentru ca daca l-am fi citit am fi fost mai blanzi/bucurosi, eu asa ma simt cand citesc cuvintele autoarei:
  „Tu, Doamne, ai ascuns în fiecare lucrușor ce mă înconjoară un strop din dragostea Ta. Și dincolo de toate aceastea, cât de frumoși sunt oamenii Tăi, Doamne! În zâmbetul nevinovat al copiilor, în mâinile darnice ale bunicuțelor, în grija și ocrotirea mamelor, în blândețea și răbdarea părintelui duhovnic, te regăsesc pe Tine, Doamne.

  Cerul este senin când mă rog ție și în orice suferință simt mângaiere când chem Sfânt Numele Tău. Tu, Doamne, ești ajutorul meu și nădejdea mea.”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *