Skip to content

4 Comentarii

 1. daniel
  iulie 29, 2011 @ 3:48 pm

  N-as fi chiar de acord. Statistic vorbind, Romania este cea mai credincioasa tara din uniunea europeana si, coincidenta sau nu, cea mai saraca. Tari cu mari procente de atei sunt, Germania, Franta, Suedia, Finlanda si Cehia. Culmea este ca sunt statele cele mai civilazate din lume. Ei de ce nu sunt pedepsiti de d-zeu? In aceste state avortul este legal de zeci de ani, pornografia si prostitutia este si ea legala si impozitata, bani din care se fac investitii. Numai noi consideram ca d-zeu ne pedepseste ca suntem campioni la religie dar tot nu e de ajuns. Avem oficial peste 18 mii de biserici in Romania, pai toata Germania care e de 4 ori mai numeroasa nu are atatea. Ei au in schimb spitale si scoli.

  Reply

 2. oana
  iulie 29, 2011 @ 3:58 pm

  Avem noi mai multe biserici si suntem cunoscuti ca o tara credincioasa…dar chiar crezi k suntem? Poate ca noi suntem pedepsiti de Dumnezeu tocmai pentru ca ne declaram o tara credincioasa, dar nu suntem decat cu numele ortodocsi o mare parte dintre noi… Sau poate ca nu este o pedeapsa, ci niste incercari la care ne supune Dumnezeu pentru a ne intari credinta, pentru a ne aduce cu adevarat pe calea cea buna. Oricum ar fi, Domnul sa ne ajute sa trecem si peste perioada asta grea si sa isi revina si tara noastra! DOAMNE AJUTA!

  Reply

 3. Sorin
  iulie 29, 2011 @ 4:34 pm

  Spunea foarte bine păr. Serafim de la mănăstirea Căşiel că motivul pentru care noi o ducem aşa de rău faţă de alte ţări este că noi suntem cei mai credincioşi din Europa şi în acelaşi timp cu cele mai multe avorturi. Alte ţări sunt atei sau neortodocşi şi totuşi nu ucid atâţia copii nevinovaţi ca noi care avem Adevărul.

  Reply

 4. Dan Tudorache
  iulie 29, 2011 @ 6:11 pm

  „Ciudat” Daniel, cum in calitate de ateu, gasesti religiozitatea drept cauza a necivilizatiei si saraciei/lipsurilor din tara. Eu stiam ca a fi civilizat are o legatura si cu moralitatea, iar saracia este in stransa legatura cu patimile (furtul si lenea in special). Crestinismul, printre altele, combate toate patimile care saracesc pe oameni atat spiritual cat si material. Dat fiind ca esti ateu, iar pentru partea spirituala nu ai (sau nu vrei sa ai) „ureche muzicala”, macar partea materiala ar trebui sa vezi cum este afectata de lene, hotie, betie, lacomie, etc.
  Culmea este ca in ultimul timp, toti ateii ati facut fixatie cu numarul de biserici construite in „detrimentul” scolilor si spitalelor prea putine. Dar uiti (uitati) cateva lucruri elementare:
  a) n-ati contribuit cu bani pentru biserici
  b) marea parte din biserici si manastiri existau inainte de inflorirea constructiilor de dupa revolutie, deci cand vorbim de 18000 de biserici, vorbim ca mare parte au fost ridicate de mosii si stramosii nostri. Sa-i tragem la raspundere post-mortem ca nu s-au gandit ca o sa avem nevoie de mai multe spitale si scoli?
  c) O parte din spitale, cat de putine sunt la ora actuala, poarta denumiri de genul „Spitalul Sfantul Andrei”, Spitalul „Sf Ioan”, Spitalul „Sf. Pantelimon”, iar lucrurile acestea ar trebui sa-ti spuna ceva. Dar nu ti-au spus asa ca iti spun eu. Daca te duci prin spitale, ai sa vezi ca aproape in fiecare camera se gaseste cate o icoana, ai sa vezi ca oamenii fac milostenie/ajuta bolnavii in numele lui Dumnezeu. Daca ai sa iei la controlat lista oficiala sau neoficiala de filantropii, ai sa vezi ca aceste acte umane au drept catalizator credinta in Dumnezeu a acelor oameni. Deci, spitalele, putine cum sunt, se datoreaza in primul rand crestinilor (publicitate pentru atei 🙂 ). Spitalele au aparut pe vremea Sfantului Vasile cel Mare si se numeau vasiliade. Erau asezaminte gratuite pentru tratarea bolnavilor, asezaminte ce tineau de Biserica. Astazi, activitatea sociala a spitalelor este in stransa legatura cu activitatea filantropica a Bisericii, ca o consecinta fireasca a ceea ce a fost.
  Ca tot va plangeti voi ateii (scuza-ma, nu o zic cu rautate, dar nu ajuta pe nimeni lamentarea), de ce nu faceti un spital voi, mana de la mana, si pe care sa-l numiti astfel incat sa va reprezinte. Daca nu un spital, macar o clinica cat de mica. Ceva cu care sa fiti voi exemplu: iata domnilor, am pus mana de la mana si am facut ceva, in loc sa aratam mereu cu degetul la altii.
  d) Spitalele sunt si mai putine decat au fost, dupa cum ai vazut la tv, si asta se datoreaza conducerii actuale: pro-homosexualitate, pro-avort. Asta ar fi trebuit sa-ti spuna ceva pana acum. Criza actuala se datoreaza unei crize morale in primul rand.
  Acum luam partea cu (ne)civilizatia. Daca ti se pare ca alte tari sunt civilizate iar noi nu te indemn sa te plimbi putin si prin alte tari…s-ar putea sa ai surprize.
  Una la mana ca generalizezi si scuipi pe valorile tarile tale, din reflexul format de pe vremea comunismului. Comunistii au inversat valorile – in orice sens -, pentru a forma omul cel „nou”, neancorat decat in ideologia atee. Or asta se vede din plin acum. In Biserica invatam printre altele buna-cuviinta, cinstea, demnitatea, ori toate acestea au incidenta cu civilizatia. Oamenii necivilizati au in genere un grad mare de incultura pe de o parte, iar pe de alta parte un si mai mare grad de badaranie. Iar badaran e omul lacom de stomac, e omul betiv, e omul lenes, e omul curvar. Deci asta e problema Daniel: patimile.
  D’aia si ne merge rau. Ia sa vedem cat de religiosi sunt patronii de bodega, de cazinouri, de bordeluri, de discoteci si de magazine de vise?!…locurile in care se propaga toate viciile societatii, si care saracesc neamul asta de orice.
  Asadar, daca este sa fii suparat, ai intr-adevar pe ce si pe cine, numai ca tre sa fii si un pic sincer cu propria constiinta pentru a-ti intrepta degetul acolo unde trebuie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *