Skip to content

2 Comentarii

 1. sdaniel
  mai 18, 2016 @ 5:15 pm

  @Dan
  Adevarat a inviat!
  Nu ca nici atunci nu am avut obiectii, cel mult mici observatii la ceva exagerari. De asta nici nu am vrut sa continui, am inteles ideea care se promoveaza, iar o discutie ulterioara ma putea duce (pentru un cititor neatent) intr-o postura de aparator al ateismului!
  Daca tot mi-ai cerut un punct de vedere despre noul articol…nu as vrea sa par arogant, sau atotstiitor, dar nu-mi vine sa il iau in serios. Pare tot un fel de articol de propaganda, dar unul cu tenta cap coada si cu exagerari in fiecare propozitie.
  Ca tot e la moda titlul, „10 lucruri despre acest articol”:
  1) Charles Darwin a avut doar doua meserii: biolog si geolog (nu exista nicaieri in articol acest lucru). Darwin nu a facut politica, nu a infiintat ideologii. Desi nu prea a avut comentarii religioase, se poate certifica ca Darwin nici nu a fost ateu. Propria declaratie din 1879: [b]”nu am fost niciodata ateu”[/b]
  2) Cea mai importanta convingere politica (si poate singura) a lui Darwin a fost desfiintarea sclavagismului. A sustinut mereu ca negrii au aceleasi calitati ca si albii, asta apropo de reprosurile ca teoriile lui Darwin au fost folosite pentru a justifica moartea unor oameni. A fost antirasist mereu, asta in timp ce Biserica Ortodoxa Romana inca avea sclavi (se numeau robi), robia fiind desfiintata abia in anul 1856 de catre Barbu Stirbei !!
  3) Nu pot intelege ce cauta Mao aici. Miliardul de chinezi nu au auzit de Hristos, Dumnezeu si de facerea omului. Daca ma gandesc la modalitatea de gandire a comunismului chinez (egalitatea oamenilor), Teoria Evolutiei il cam deranjeaza pe Mao.
  4) Am observat ca e bagat si Hitler in acest articol. Probabil Darwin trebuie invinovatit de absolut orice. Probabil tot el a mutat si asteroidul ce a produs disparitia dinozaurilor. Hitler a fost crestin. Rar gasesti un discurs al lui Hitler in care sa nu faca referire la Dumnezeu si ajutorul divin. De altfel, pe uniformele militare germane era scris „Got mit uns”. Va provoc sa imi aratati macar o singura propozitie in care Hitler il reneaga pe Dumnezeu!
  5) Nicaieri in acest articol nu se spune ca Teoria Evolutiei nu este reala! Se vorbeste doar de faptul ca a fost folosita in scop nociv. Probabil autorul nici nu poate sa dovedeasca ca nu este reala.
  6) Teoria evolutiei de azi (2016) chiar nu mai are nicio legatura cu cea expusa de Darwin. Nu a ramas decat ideea principala. Pentru ca mereu a fost investigata, imbunatita, dovedita pas cu pas, reformulata. Inca sunt aspecte legate de evolutia speciilor care nu sunt cunoscute sau dovedite.
  7) Religia crestina a fost folosita de multi pentru a comite sau justifica crime, torturi, arderi pe rug, genocid. Ar trebui invinovatit Hristos pentru asta? Daca raspunsul vostru este nu, atunci nu il invinovatiti nici pe Darwin pentru ce au facut altii in numele comunismului (nu al darwinismului).
  8) Fundatia comunismului a fost pusa pana in anul 1848 (cu lucrarea celebra finala „manifestul comunistului” a lui Marx). Teoria Evolutiei a fost publicata in 1859. Punct.
  9) Comunismul a prins bine in statele arabe (islamice). Daca „darwinismul” era un fumdament al comunismului, ar fi fost folosit si acolo. Ei bine, nu! Partidul Baas (comunist) nu a folosit „fundamentul comunismului”.
  10) Papa Francisc a declarat că teoria evoluţiei şi cea a Big Bangului sunt corecte şi că Dumnezeu ”nu este un magician cu o baghetă magică”! Nu l-a acuzat pe Darwin de crimele de care il acuza acest articol.
  In incheiere va invit sa nu luati in seama cele 10 puncte, le-am scris exact in nota articolului, adica cu multe exagerari, mutarea subiectului dintr-o zona in alta, cu o tenta clara prodarwinista.
  🙂

  Reply

 2. Andy
  mai 19, 2016 @ 11:25 am

  @sdaniel:

  Mica corectie: Papa a zis ca teoria evoluţiei şi cea a Big Bangului [b]ar putea fi corecte[/b] 🙂

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *