Skip to content

26 Comentarii

 1. Ioana
  iulie 31, 2012 @ 11:06 am

  Iată însă trei din categoriile în care diavolul poate “cunoaşte” viitorul şi îl poate şopti slugilor sale:
  – cazul I (diavolul detectiv): dacă persoana A vrea să treacă pe neaşteptate pe la persoana B şi atunci persoana B are o “descoperire” cum că va fi vizitată de persoana A, nu înseamnă că i s-a descoperit viitorul; diavolul ştia că persoana A se îndreaptă spre persoana B şi numai un accident neprevăzut i-ar fi putut nega “profeţia”; în multe cazuri premonitive se ignoră faptul că ele nu conţin elemente care să nu poată fi deduse logic de o a treia “persoană” aflată în momentul optim la locul potrivit (un asemenea caz îl întâlnim descris în viaţa sfântului Antonie cel Mare);

  – cazul II (diavolul psiholog): cunoscând bine relaţia cauză-efect, diavolul – bun cunoscător al sufletului omenesc – poate deduce efectele atunci când ştie bine “datele problemei”; ştiind de superficialitatea unei relaţii de familie, el poate deduce destrămarea ei, ştiind de tensiunile existente între două state, el poate deduce începutul unui război, …

  – cazul III (diavolul păpuşar): diavolul plănuieşte ca în timp să determine anumite fapte, şi se foloseşte de oameni precum păpuşarul de figurinele sale; este cazul cel mai spectaculos, cel mai interesant, cel mai “nevinovat”, cel mai greu de prevăzut din punct de vedere omenesc. Şi de aceea cel mai smintitor pentru cei care refuză să accepte punctul de vedere al Bisericii. Precizăm că înţelegem dificultatea acceptării explicaţiei cum că nu ar fi vorba de nici o premoniţie, ci doar de o dureroasă înscenare a ghicirii viitorului, dirijată de Marele Păpuşar al Împărăţiei întunericului. Dar a nu accepta această explicaţie înseamnă a accepta ori faptul că Dumnezeu lucrează prin mediumi, ori faptul că diavolul cunoaşte viitorul. Aceste două variante fiind excluse pentru cel care crede în învăţăturile Bisericii, singura alternativă posibilă rămâne cea cu “diavolul păpuşar”.

  http://www.danionvasile.ro/carte.php?id=4

  Reply

 2. Mya
  iulie 31, 2012 @ 4:24 pm

  Nu e nevoie sa apelezi la vrajitori pentru ati afla trecutul si nu cred ca un om care a facut pact cu diavolul iti poate influenta in bine viitorul. Iar oamenii loviti de necazuri si cazuti in deznadejde n-ar trebui sa caute ajutor la diavol ci mai bine l-ar primi in viata lor pe Dumnezeu. Sunt insa persoane care daca nu le-a reusit ceva in viata sunt convinse ca cineva i-a blestemat sau le-a facut vraji si astfel ajung sa apeleze la asa zisele „experte ” in magie alba. E trist ca oameni cu carte, inteligenti se lasa manipulati de astfel de persoane si de insusi „imparatul amagirilor”. Unor astfel de persoane eu le-as recomanda sa citeasca viata Sfintilor Mucenici Ciprian si Iustina.
  Am cunoscut in urma cu cativa ani o ghicitoare in tarot care a impresionat-o prin prezicerile sale pe o colega de-a mea. La indemnul colegei mele si plina de curiozitate in ceea ce priveste viitorul eram pe punctul de a accepta o astfel de ” sedinta”, dar am sfarsit prin a o refuza pe doamna respectiva. ” Saraca de ea, ii este teama sa-si cunoasca destinul”, spune colega mea. ” Saraca de mine, cum as putea sa mai dau ochii cu duhovnicul meu carand dupa mine un astfel de pacat?” i-am raspuns. ” Insa nu este un pacat ci un dar pe care l-am primit de la Dumnezeu, eu sunt o persoana foarte credincioasa”, imi spune ghicitoarea. ” Dar dumneavoastra daca sunteti o persoana atat de credincioasa n-ati aflat inca ca ceea ce faceti pentru bani este un pacat?” Sub privirea ei plina de rautate ma treceau fiori, incerca sa ma convinga ca facea un lucru bun, in ochii ei insa citeam rautate si invidie…stia ca isi vanduse sufletul diavolului. De altfel dupa ce a plecat colega mea mi-a marturisit ca s-a speriat vazandu-i privirea si chiar i s-a facut rau.
  Noi oamenii suntem slabi, plini de curiozitate, nesiguri de viitor…Putini dintre noi ne punem intru totul nadejdea in Dumnezeu, si daca nu ne lasam in voia lui inevitabil putem cadea si in astfel de ispite.

  Reply

 3. alma
  iulie 31, 2012 @ 10:16 pm

  am zis ca m-am lecuit de comentat,dar nu pot sa nu postez la un subiect relativ delicat pentru mie.eu am fost cateva ori la o ghicitoare,dar nu din acelea care dau anunturi prin ziare,si am iesit cu mare folos.nu,nu mi-am aflat viitorul,decat fooarte oblic,dar femeia respectiva m-a trimis la preot si mi-a spus sa incep iar sa ma rog.stiu ca e probabil caz unic cazul meu,dar ea a fost prima persoana care m-a tras de maneca si mi-a spus sa nu uit de Dumnezeu.

  Reply

 4. alma
  iulie 31, 2012 @ 10:22 pm

  sper sa nu se inteleaga ca indemn lumea sa caute ghicitoare,cei care sunt deja in rugaciune nu mai au nevoie sa fie impinsi de la spate sa se roage,dar ,culmea,pt mine a fost de ffmare efect.adica sa fiu intoarsa la rugaciune de o persoana despre toti presupun ca ar colabora cu diavolul.sigur,de mine a depins daca sa reincep sa nu sa ma rog,nu te poate obliga nimeni,dar efectul a fost fulgerator.sa merg,cu inima stransa,la ghicit,deci cum ar veni,sa apelez la diavol si sa ma trezesc trimisa tamanla biserica si rugaciune

  Reply

 5. alma
  iulie 31, 2012 @ 10:31 pm

  si acuma,nu ca s-o apar,dar n-avea nici chip intunecat si nu mirosea nicicum la ea acasa.si da,avea icoane,care stateau cuminti pe pereti si nu s-a oferit sa ma dezlege de nimic.nu vreau sa generalizez,sigur ca per total e mai intelept sa nu risti si sa nu mergi la vreuna,dar pt mine ramane un om deosebit si nu pot sa nu-i fiu recunoscatoare.

  Reply

 6. Boitos
  august 1, 2012 @ 5:53 am

  Da mai sunt si asemenea persoane, asa cum zice si Alma.Oameni deosebiti si care ajuta.
  Eu in urma cu cativa ani am fost acuzata ca as fi furat ceva bani.Nu erau deloc multi dar erau bani pusi deoparte de parintii mei, cum puteau si ce puteam , ca sa cumpere ceva pt casa.Practic familia mea a pus banii bine in casa si acestia au alunecat intr-un alt loc.Cand sa caute banii, nu-s.
  Va dati seama ca ne suspectam unii pe altii.Bun pana la urma s-a ajuns la concluzia cumplita ca eu am luat banii , si ca pana dupamasa sa scot banii sau sa spun unde sunt.Acuma eu ma gandesc ca fiind o fire mai timida si linistita, si eram cea mai mica din casa, era normal ca unele ,,oale” sa se sparga in capul meu, practic nici nu stiam sa ma apar, sau sa port o discutie din care sa rezulte faptul ca sunt nevinovata.
  Eu in diminteata respectiva trebuia sa merg la scoala, dar fiind intr-o stare deplorabila, plangeam in hohote de nu ma puteam opri, si imi aduc aminte ca tot ii spuneam lui Dumezeu ca sa faca ce a vrea ca sunt nevinovata , si daca trebuie sa platesc pt asta , atunci asta e.Stiam ce ma asteapta dupamasa acasa: o bataie zdravana, sau mai bine nu ma mai intorc acasa .Dar atunci unde sa merg?
  Mergand spre scoala, si plangand , de se uita lumea de pe strada la mine, mi-am adus aminte ca cunosc pe cineva care ma poate ajuta.
  Practic , aceasta persoana era o prietena a unei colege de-a mamei mele.Si in treacat acea persoana ii spusese colegei unde locuieste.Asa ca m-am dus la ea acasa.
  Cand m-a vazut in ce stare sunt s-a speriat de mine.
  M-a linistit, s-a uitat la mine cateva minute si mi-a spus ca banii se vor gasi , numai ca au alunecat si sa ii caute mai bine.M-a trimis la scoala, si apoi sa merg acasa sa stau linistita ca pana diseara va fi bine.
  Cand am ajuns acasa, dupa scoala, le-a spus alor mei sa caute mai bine, (dar nu le-a spus unde am fost ).Pana seara banii au fost gasiti in locul unde a spus acea persoana.
  Nu i-am platit nimic, nu am mai cautat-o in acea perioada, dar am pomenit-o la rugaciuni de multe ori: ce se intampla daca nu mergeam la ea, daca fugeam de acasa, sau alte lucruri.Am cautat-o peste ani de zile , macar sa ii multumesc , dar se mutase la tara nu stiu unde.
  Sper sa o ajute Dumezeu acolo unde e, ca sa poata ajuta si ea alti oameni.

  Reply

 7. Boitos
  august 1, 2012 @ 5:55 am

  Imi aduca aminte ca si aceasta persoana mi-a spus sa ma rog, asa cum zice Alma.

  Reply

 8. cristian
  august 1, 2012 @ 7:40 am

  Parintele Cleopa-DESPRE VRĂJITORI ŞI GHICITORI
  [url]http://carteromaneasca.wordpress.com/2012/05/20/parintele-cleopa-despre-vrajitori-si-ghicitori/[/url]

  Reply

 9. Administrator
  august 1, 2012 @ 8:08 am

  Doamne ajută, Alma!
  Doamne ajută, Simona!

  Permiteți-mi să nu fiu deacord că acea doamnă era un om deosebit atât timp cât ghicea oamenilor viitorul, chiar dacă avea icoane în casă și credea în Dumnezeu.

  Credința ei era una strâmbă.

  Viitorul nostru nu este prestabilit de nimeni ci este o combinație între alegerile mele, alegerile celor din jur și alegerile lui Dumnezeu. E adevărat că Dumnezeu știe ce se va întâmpla pe viitor, pentru că este Atotputernic, dar nu predestinează, nu ne obligă să alegem într-un fel. Dacă ar face astfel am fi niște roboți care execută ordinele Celui de Sus și n-ar trebui să fim trași la răspundere pentru faptele noastre. În acest articol puteți afla mai multe: https://ortodoxiatinerilor.ro/intrebari-incomode/17487-de-ce-sunt-incurcate-cile-domnului.html

  Alma, viața duhovnicească nu este o joacă și îmi pare rău că vorbești așa de frumos de o experiență care te putea arunca în mâinile diavolului.

  Nu înțeleg de ce te miri așa de mult că te-a îndemnat să te rogi.
  Glasul miilor de sfinți ai Bisericii Ortodoxe care ne îndeamnă să ne rugăm nu-l auzim?
  Trebuie să ne spună Cel rău să ne rugăm?

  Feriți-vă de vrăjitorie și ghicitoare ca de cele mai puternice răni ale sufletului !

  Reply

 10. Luciana
  august 1, 2012 @ 9:24 am

  Dragi prieteni,
  Intrebarea cred ca nu se pune daca ghicitoarele iti prezic viitorul corect sau nu.
  Intotdeauna, cand Bunul Dumnezeu ne-a poruncit ceva, a fost spre folosul nostru: sa nu minti, sa nu furi, sa nu ucizi… intrucat tot raul indreptat asupra semenilor nostri ne afecteaza intai de toate personal pentru că avem constiinta care nu ne da liniste.
  Ghicitul viitorului ramane in continuare un pacat grav si ganditi-va cum ar fi viata daca ati sti ca maine iubitul v-ar cere in casatorie sau ca sotul urmează sa va cumpere un buchet de flori. Bucuria nu ar mai exista, viata ar fi fadă şi fara sens. Iar daca am sti dinainte ca urmeaza sa ni se intample ceva rau, iarasi nu ne-ar fi de folos, doarece ne-am canaliza numai pe acel ceva inevitabil si nu am mai fi capabili sa traim prezentul si sa ne indeplinim datoriile.
  Nu recomand nimanui sa apeleze la ghicitoare, fie ele cu icoane si cruci care oricum, daca nu sunt sfinţite sau nu cred in ele le folosesc numai pentru a ne impresiona.
  Si ma mai gandesc la un lucru (din adolescenţă am acest principiu): e mai bine sa nu ajungi la vrajitoare intrucat poate ca, la un moment dat, ai niste cumpene in viata peste care puteai sa treci cu bine, dar pentru ca l-ai alungat pe Dumnezeu nu mai esti ocrotit si atunci cu greu vei trece peste necazuri. Soarta este de fapt impletirea vointei Domnului cu vointa omului.
  Ma las in mainile Bunului Dumnezeu, nu-mi fortez nici prezentul, dar nici viitorul.

  Reply

 11. alma
  august 1, 2012 @ 9:27 am

  admin,fara suparare,eu nu inteleg de ce nu va mirati dumneavoastra sau oricine altcineva,ca m-a indemnat sa ma rog.normal ca sfintii ne indruma la rugaciune,bizar devine cand o fac si asa zisele unelte ale diavolului.ce interes putea avea sa ma trimita la rugat?ce interes putea avea diavolul s-o puna sa ma indemne la rugaciune,mai ales ca eu eram deja cu credinta deja bine racita,nu ma rugam de destul de mult timp.as fi fost numa buna de smintit cu tot felul de prostii.

  Reply

 12. alma
  august 1, 2012 @ 9:31 am

  depinde si cine te sfatuieste.eu eram tanara si dezorientata,ma indepartasem binisor de Dumnezeu,nici nu voiam sa aud de sfinti,preoti,biserica,etc.de aceea a avut asa un efect asupra mea acea femeie.eu apelasem,cum ar veni,exact la opusul luiDumnezeu,si m-am trezit inapoi la El.

  Reply

 13. Sorin
  august 1, 2012 @ 9:46 am

  Problema cu vrăjitori și ghicitori nu e că ar ghici viitorul ci că lucrează cu demonii. Iar în momentul în care le cerem ajutorul noi de fapt cerem ajutorul demonilor. Și asta e cel mai înfricoșător.

  Ce i s-a întâmplat la alma nu cred că ar trebui să judecăm. Până la urmă noi nu știm cine era acea femeie și dacă era cu adevărat ceva vrăjitoare sau nu. Sau cine știe ce era cu ea și ce gânduri avea. Până la urmă cred că ar fi de preferat să ne formăm o opinie atunci când cunoaștem foarte bine acel om.

  Reply

 14. alma
  august 1, 2012 @ 10:32 am

  multumesc,saurian,ca nu judeci fara sa cunosti omul,e de apreciat.nu cred ca avea femeia ganduri sau intentii ascunse,mai departe de ce mi-a spus.ar fi iesit pana la urma la iveala.vrajitoare nici eu nu cred ca era,ghicitoare,in schimb,cu tot regretul,da.

  Reply

 15. Administrator
  august 1, 2012 @ 10:51 am

  Alma,

  Atitudinea mea exigentă are în primul rând ca scop ferirea vreunui tânăr de a-și satisface curiozitatea bolnavă de a merge la vrăjitoare sau ghicitoare.

  Spun bolnavă pentru ca e urmare a depărtării de Dumnezeu, a lâncezirii sufletului în întuneric.

  În al doilea rând acea femeie te-a îndemnat spre rugăciune așa cum probabil fac și altele care se folosesc de lucruri sfinte in incantațiile lor pentru a-i atrage pe oameni. Poate sfatul ei ți s-a părut folositor dar nu uita că exista și o parte nevăzută a sfatului:

  – aceea de o aprecia pe ea ca femeie (că e un suflet bun) și apoi de a te întoarce cândva înapoi să-ți ghicească.

  Alma, Hristos ne-a spus-o clar: Nu poți sluji lui Dumnezeu și Diavolului în același timp.

  Reply

 16. alma
  august 1, 2012 @ 11:08 am

  admin,foarte bine sa fie feriti tinerii,si nu numai,de vrajitoare/ghicitoare.doar ca feritul excesiv,chiar daca nu duce la nimic rau,nu duce neaparat nici la ceva bun.niciodata nu i-am inteles pe cei care se cred ffin siguranta,de necilntit in credinta lor.nu stii niciodata cand si cum cazi,dar aproape mereu atunci cand te astepti mai putin.sa se inteleaga bine ca nu atac pe nimeni,ma refer strict la cazul meu.eu eram mai mult decat dispusa sa-l slujesc pe diavol,m-am dus asteptandu-ma la tot felul de chestii oculte si intunecate,eram pusa pe fapte mari.imaginati-va socul pe care l-am avut .

  Reply

 17. alma
  august 1, 2012 @ 11:13 am

  atunci cand,in loc sa-mi propuna vreun pact cu diavolul,mi-a spus sa caut sa reincep sa ma rog.dupa cum spuneti,admin,nu poate vrajitoarea sa lucreze si cu diavolul si cu Dumnezeu.la ce-i folosea sa ma rog?ca daca reincepi rugaciunea,oricat de slab si nepriceput si imprastiat te rogi,va avea efect.si nu s-a folosit de nici un lucru sfant,cat de marunt,si nu facea incantatii,si nu m-a chemat s-o mai vizitez,m-a lasat sa fac asa cum aleg eu.

  Reply

 18. alma
  august 1, 2012 @ 11:17 am

  nu caut sa-mi gasesc scuze si justificari,nu indemn pe nimeni,slab sau tare in credinta,sa se increada in ghicitoare,spun doar ca nici un preot n-ar fi avut impactul pe care l-a avut ea asupra mea.nu-i chiar asa de simplu de tras linia de delimitare-astia lucreaza cu diavolul,ceilalti nu.

  Reply

 19. Administrator
  august 1, 2012 @ 11:51 am

  Am înțeles ceea ce spui Alma.

  Totuși permite-mi să nu te cred când spui: „nici un preot n-ar fi avut impactul pe care l-a avut ea asupra mea”.

  E foarte posibil ca în viața ta să nu fi întâlnit preoți adevărați, cu mult har de la Dumnezeu, care doar când te apropii de ei simți liniște în suflet și îndemn spre rugăciune.

  Reply

 20. Administrator
  august 1, 2012 @ 11:53 am

  Și încă un lucru, noi ca administratori ai acestui site, asemenea unor păstori care-și feresc turma de lupi, și noi vrem să-i păzim pe tineri de învățături greșite.

  Ai dreptate, nimeni nu se poate feri de rău la modul absolut, toți putem cădea, chiar în păcate foarte grave, dar asta nu mă împiedică pe mine să-mi fac datoria ca administrator de site, la fel cum preotul predică și îndrumă enoriașii chiar dacă ei mai și cad.

  Dacă și noi lăsăm de înțeles la nivel verbal că lucrurile sunt relaxate atunci și ei vor fi relaxați, fără o atitudine clară în fața păcatului.

  Reply

 21. alma
  august 1, 2012 @ 12:13 pm

  ok,admin,am inteles ca aveti responsabilitati,dar eu,personal,nu pot avea o atitudine clara in fata a ceva neclar.pacatul e de toate culorile si nuantele si apare sub o droaie de forme si chipuri si in cele mai neasteptate locuri,si nu mereu usor de recunoscut.repet,pt mine.e simplu sa spui,teoretic,ca e pacat tot ce te indeparteaza de Dumnezeu,dar practic,ce faci,cum te descurci.de ex.daca ii comunicam,macar ca sfidare,unui preot decizia mea de a vedea o ghicitoare,clar m-ar fi certat si ar fi incercat in fel si chip sa ma faca sa ma razgandesc.or,la cat de inversunata si salbaticita eram-si inca mai sunt,intr-o oarecare masura-,e limpede ca m-as fi incontrat si mai tare.era suficient sa fie cineva preot ca sa desconsider din start ce spune.clar ca m-ar fi indemnat si el la rugaciune.nici nu m-as fi asteptat la altceva.dar,dupa cum spuneti,admin,daca si diavolul,indirect, ma trimite la rugat,atunci n-ar fi rau sa incerc,macar din curiozitate.asta a fost tot,in cazul meu.adica,desi sa mergi la ghicitoare e,in principiu,pacat,mie mi-a fost de mare folos.si nu cred ca femeia aceea a facut asa doar cu mine.in fine,am inteles si pdv al celor care sunt din start contra ghicitului,voiam doar sa spun,complet lipsit de originalitate,stiu,ca lucrurile nu sunt intotdeauna cum par la prima vedere.

  Reply

 22. Boitos
  august 1, 2012 @ 12:15 pm

  Asa o fi , probabil ca Alma nu a intalnit preoti adevarati inca.Probabil ca a dat peste ceva preoti care in loc sa o atraga au indepartata-o, cum am intalnit eu.
  Stiti ce mi-a spus unul: ca la mine trebuie sa iti faci abonament pana se rezolva problemele.Deci nici abonament nu mi-am facut dar nici nu am mai mers la el.
  Si daca mai aude cate si mai cate despre preoti atunci isi pierde increderea in credinta si religie.

  Reply

 23. Ramona
  aprilie 7, 2014 @ 4:11 pm

  am o intrebare:cat trebuie sa fie oprit de la Sf Impartasanie un om care apeleaza si CREDE cu tarie in deschisul cartii?

  Reply

 24. Dan Sorin
  aprilie 7, 2014 @ 4:26 pm

  Cel puțin până nu mai crede….

  Reply

 25. Marina
  mai 6, 2016 @ 4:13 pm

  Nu cred in vrajitorie si nici nu vreau sa ma gandesc la asta. Dar am 27 ani si nu gasesc niciun om bun cu, care sa pot crea o familie. Nu sunt urata, sunt educata, modesta, cuminte, nu merg la discoteca/club, nu am vicii. Incep sa ma gandesc ce mi se intampla?! Si sufar mult ca sunt singura si ca nu am avut niciodata pe nimeni! Acum ma gandesc si la prostii pentru ca am o vecina care se ocupa de prostii, de vraji adica. Cand eram mai mica si era seceta tot timpul ne trimetea broaste raioase. Surorile mele care sunt cu mult mai mari ca mine toate au avut casnicii esuate. Cum pot unii oameni sa faca atat rau altora ajutandu-se de diavol? De ce le lasa Dumnezeu??? E un pacat de moarte si de neiertat sa ii faci asa ceva cuiva!

  Reply

 26. Dan Ilie Baterica
  mai 6, 2016 @ 10:54 pm

  In primul rand Hristos a Inviat! Si eu sunt in situatia ta si te inteleg. Cred ca aceste lucruri ar trebui sa ne intareasca tuturor credinta. Avem dovada ce exista diavolul si stim de ce este el capabil. Dumnezeu nu ne trimite necazurile degeaba. Chiar daca suntem cuminiti si fara vicii si respectam indrumarile ortodoxiei fiecare avem o cruce de purtat. SA te rogi si sa nu cazi in deznadejde pacatul deznadejdei e mare. Sa nu te uiti la altii si sa crezi ca sunt fericiti, numai ei stiu adevarul si poate ca nici ei ci doar raiesc intr-o betie… intr-o halucinatie. Si stai linistita ca „trezirea” din fericire e grea si dureroasa pentru cei norocosi care se trezesc pe lumea asta. Pentru ceilalti va fi mai greu, si pentru copiii lor. SI nici sa nu te mandresti ca esti buna cuminte samd. Te cred ca esti dar sa nu te razvratesti… asa am facut eu. Stiam ce fac ceilati din jur colegi prieteni si eu ma credeam atat de curat si drept… Odata s-a intamplat la 24 de ani sa nu-mi dea dezlegare preotul la impartasanie pentru pacate care eu le consideram mici nesemnificative. M-am razvratit si nu m-am mai marturisit 3 ani, si am continuat cu „obiceiurile mele” Dar m-am trezit si mi-am data seama ca de fapt am fost si eu un pacatos si nu aveam dreptul sa cer explicatii de la preot sau de la Dumnezeu. Sa te gandesti cat de curati erau crestinii din vechime… cat au suferit ei prigoniti in ce conditii au trait si cat de curati erau fata de noi. Cat au suferit oamenii astia… Noi suntem niste copii obraznici ce fac motoc nici nu ne putem compara cu ei. Doamne ajuta!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *