Copii orfani la Sfânta Liturghie, în Giurgiu

Cu ajutorul lui Dumnezeu avem bucuria să vă anunțăm că la inițiativa lui Carol Mihai, unul din tinerii participanți la acțiunile Asociației Ortodoxia Tinerilor, s-a format în Giurgiu un mic grup care își dorește să-i însoțească pe copii orfani, duminică de duminică la Sfânta Liturghie.

Grupul îl are ca păstor duhovnicesc pe părintele Tudor Georgian Bogdan din Parohia „Buna Vestire” din orașul Giurgiu, aflată pe Strada Mircea cel Bătrân nr.16. Părintele desfășoară în parohie o frumoasă activitate pastoral-misionar și cu siguranță va impulsiona toată această acțiune dedicată sufletelor copiilor orfani.

Iată câteva cuvinte de la prima lor întâlnire:

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea părintelui Tudor Georgian Bogdan, duminica aceasta, 21 aprilie, am avut prima întâlnire cu copiii orfani de la centrul Sfântul Ioan la sfânta liturghie.

Împreună cu alt tânăr giurgiuvean, Marius, am mers acasă la micuţi, care ne aşteptau pregătiţi şi cu entuziasm, să meargă împreună cu noi la biserică, aşa cum le promisesem de vineri. Cel mai mare dintre ei, Marian ne-a spus că după sport, materia lui preferată este religia, ceea ce ne-a bucurat foarte mult.

Cu mijlocirea Sfântului Ioan, protectorul centrului în care locuiesc, copiii au primit o educaţie foarte bună, creştină, de la doamnele îngrijitoare, sunt foarte curaţi şi cuminţi, au fost foarte încântaţi să meargă la biserică. Ei se spovedesc în toate posturile la părintele Petrişor, celălalt părinte slujitor al bisericii „Bunavestire”, iar de acum încolo vor merge alături de noi, în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Le-am cumpărat cărticele de rugăciuni, i-am învăţat să citească pentru început rugăciunile de seară, le vom lua şi un îndreptar de spovedanie, să meargă pregătiți la mărturisit. Doar atât am făcut pentru început.

Vom încerca să ne apropiem cât mai mult de ei, vrem să începem meditaţii la materiile unde au nevoie, vom încerca să descoperim talentele fiecăruia, şi cum am putea să le fim de ajutor.

Ajutându-i pe aceşti copiii să ne ajute şi pe noi Dumnezeu să ne mântuim. Făcând bine acestor copiii aflaţi în nevoie, Domnul nu va rămâne indiferent. Oricine vrea să ne ajute măcar duminică la Sfânta Liturghie, cel puţin cu prezenţa, cu o vorbă bună pentru copilaşi, e binevenit să mi se alătura.

Pentru toți cei dintre voi care vreți să participați puteți lua legătura cu Carol Mihai astfel:

Telefon: 0726.482.354

Email: thracusspartacus@gmail.com

Vă mulțumim.

Acțiunea se desfășoară și în București. Prin urmare, dacă sunt persoane dintre voi care vor să participe ne puteți contacta la adresa: asociatia@ortodoxiatinerilor.ro

Doamne ajută!


Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor
(Visited 7 times, 1 visits today)