Glasul lui Dumnezeu
Când eram mică, mergând la ţară, obişnuiam să stau afară până târziu în noapte. Nu mă jucam, ci stăteam pe pragul casei şi priveam cerul. Ştiam că Dumnezeu e acolo sus şi încercam să-I zăresc chipul blând printre stele. Nu L-am văzut niciodata dar mie imi plăcea să-L caut. Îl găseam numai atunci când intram in casă, în icoana de pe perete. Mă fascina chipul Lui şi-L priveam cu mult drag pană adormeam.
Ziua, Îl ascultam pe Dumnezeu în foşnetul frunzelor bătute de vânt. Ce blând şoptea cuvinte pe care nu le-nţelegeam,… dar mie imi plăcea să-L ascult.
De la o vreme, crescând, nu L-am mai auzit pe Dumnezeu vorbind. Frunzele foşneau, dar vocea Lui nu mai era…
Îl găseam pe Dumnezeu în biserică, la rugăciune, însa uneori mi-era dor de glasul Lui. Doar că eu, nu mai ştiam să-L caut în zidirea Sa.
Însă, într-o zi, Dumnezeu avea să mă lase să-L aud din nou. Mă aflam la mormantul Părintelui Cleopa. Eram aşa bucuroasa că am ajuns acolo, şi profitând de faptul că nu mai erau pelerini la mormânt, am îngenunchiat să citesc Acatistul de multumire catre Dumnezeu:
„Văd cerul Tău stralucitor de stele. O, cât esti de bogat şi câte lumini ai !”
…”am privit chipul Tău tainic si neapropiat„
… fiecare cuvânt îmi amintea de copilăria mea, de chipul mult căutat printre stele şi de şoapta blânda pe care nu o mai auzisem demult.
Am privit spre cer, locul unde obişnuiam să-L caut şi mi s-au umplut ochii de lacrimi. Nu-L vedeam… dar ştiam că e acolo. Plângând de dorul glasului Său am continuat să mă rog. O ploaie rece a-nceput să cadă. Imi uda cartea cu acatistul şi pe mine mă udase până la piele. Pentru o clipă am vrut să mă ridic şi să mă adăpostesc, dar foşnetul brazilor care înconjurau cimitirul m-a oprit. Am rămas în genunchi şi am citit mai departe:
„Glasul Domnului peste câmpii şi in foşnetul codrilor, glasul Domnului in purcederea tunetelor si ploii…” şi atunci… L-am auzit. Când am zis : ‚‚glasul Domnului în purcederea tunetelor”, a tunat atât de puternic!!! Un fior mi-a cuprins inima căci Il auzisem. De data aceasta nu şoptea, ci tuna. Era aşa mareţ şi puternic glasul Lui, iar eu eram aşa mica, uimită şi plină de recunoştinţa! Am înţeles atunci că Dumnezeu este pretutindeni, că ne aude şi ne vorbeşte mereu, numai de-am şti noi să-L ascultăm.
Astăzi, Îi privesc cu adânc respect chipul sfant din icoane, Îl aud în glasul Sfintei Liturghii şi uneori Îl găsesc pe chipul şi-n vocea vreunui sărman dintr-un colţ de stradă.
(Talita)
Dan
septembrie 26, 2008 @ 11:32 am
Ai perfecta dreptata Talita. Toata natura poarta „amprenta” Domnului, si Îl marturiseste in vazul si auzul nostru dar pacat ca suntem surzi si orbi. De-am fi un pic mai sensibili cu tot ce ne inconjoara ne-am da seama ca Domnul ne poarta de grija mai ceva decat o closca de puii ei (desi nici comparatia asta nu este suficienta). Cel mai adesea am simtit glasul lui Dumnezeu pe buzele celor sarmani care mi-au multumit din inima si pentru o firmitura …din ceea ce nici macar nu era al meu.
Florin
septembrie 26, 2008 @ 4:29 pm
Talita iti multumim pentru impartasirea facuta. Este impresionant ceea ce ti s-a intamplat. Ma bucur ca sunt oameni in lumea asta care il pot auzi si vedea pe Dumneazeu. Sa te rogi si pentru noi!
talita
septembrie 27, 2008 @ 3:00 pm
Florin, eu sunt cea care trebuie sa va multumesc voua, celor care imi intelegeti sufletul. cat despre rugaciune, cu nimic nu-i mai vrednica rugaciunea mea decat a voastra. Asadar, tineri dragi, sa ne rugam unii pentru altii!
Tiberiu
august 30, 2009 @ 9:15 pm
Foarte frumos ai scris Talita