Grabnicul ajutor al Sfântului Efrem cel Nou pentru cei bolnavi

În primăvara anului 2010, o cunoştinţă mi-a împrumutat cartea cu Sf. Efrem cel Nou – Viaţa, minunile, acatistul şi paraclisul, carte ce doar o primise în dar de la o colegă, care venise dintr-un pelerinaj din Grecia. Am parcurs cu nerăbdare paginile cărţii în care sunt cuprinse mimunile săvârşite de Sfântul Efrem. Am împărtăşit şi altor persoane această bucurie: apariţia cărţii şi cuprinsul acesteia.

Am urmărit la Librăria Lumina, din oraşul nostru, apariţia acestei minunate cărţi, am găsit-o şi am cumpărat-o.

Într-una din zilele următoare, am primit un telefon de la o soră de-a mea din județul Brăila, care mi-a spus, că o nepoată de-a naşilor noştri de botez a fost accidentată foarte grav – a fost răsturnată cu şareta, lovită foarte grav la cap, salvarea ridicând-o dintr-un lac de sânge şi în stare de comă. Nu am întârziat nici o clipă, cu toată nădejdea, am citit paraclisul Sfântului Efrem, cu lacrimi, pentru a o salva pe această tânără – mamă a doi copii, unul de 14 şi celălalt de 16 ani, vârstă la care era nevoie să fie mama alături de ei. Am citit şi a doua zi paraclisul.

Am dat telefon la o altă soră de-a mea care are un fiu, ce era coleg de serviciu cu tânăra accidentată, lucrau împreună la o brutărie din comună. Sora mi-a zis că nu ştie de starea tinerei, însă îl aşteaptă, cu nerăbdare, pe băiat că este plecat la spital, unde îl trimesese patronul cu o sumă de bani, pentru medicamentele necesare bolnavei. Când s-a întors nepotul, m-au sunat şi mi-au spus că sunt veşti bune, că fata nu a mai fost operată, mai mult de atât, era perfect conştientă şi că nu o mai doare capul, va mai sta câteva zile sub supraveghere medicală şi apoi va fi externată.

Am plâns de bucurie când am aflat şi am mulţumit Domnului şi Sfântului Efrem că ne-a ascultat rugăciunea.

Acum tânăra lucrează în Italia, pentru a-şi întreţine copiii la şcoală.

Tot în acea iarnă, unul din nepoţii mei în vârstă de 7 ani a răcit şi a făcut febră mare. Ştia de la noi că Sf. Efrem este mare făcător de minuni. A luat cartea şi a pus-o sub pernă când s-a culcat, să mă ajute, a zis el. Gemea şi era neliniştit din cauza febrei mari din corp, târziu, s-a liniştit. În zori când s-a trezit a chemat-o pe mamă-sa şi i-a zis: uite mami, nu mai am febră, a venit Sfântul Efrem, aşa înalt, în negru, a păşit aşa peste mine, s-a culcat în locul meu şi eu m-am trezit aşa fără febră şi mă simt bine.

Slavă Bunului Dumnezeu pentru îndurările sale şi mulţumesc Sfântului Efrem pentru ajutor

(Suzana, Galaţi)

(Visited 4 times, 1 visits today)