Skip to content

6 Comentarii

 1. Carol
  aprilie 17, 2015 @ 9:23 am

  Hristos a Înviat !

  Nu ai cum să nu plângi la acest documentar. La fel ca și celălalat, când a vorbit la Constanța, m-a impresionat la lacrimi, iar la finalul acestui documentar, m-am simțit parcă coborât de pe prima treaptă a raiului, aceea când te simți încărcat de păcate, dar cu inima spre Dumnezeu, la starea lumească de nesimțire față de toate….. e ca starea când vii de la mănăstire, unde se ascultă pslami și princesne, la zgomotul din oraș, clacsoane și femei machiate, rujate, parfumate, îmbrăcate sumar, care te duc cu mintea la păcat……

  E ceva greu de descris, o star de multă liniște și pace aduce acest documentar.

  Pentru păcatele noastre, pentru indiferență, Dumnezeu a trimis conducători orbi. A profețit părintele Iustin Pârvu începerea războiului, și iată că așa este. A profețit părintele Arsenie că rușii, ungurii și bulgarii ne vor ocupa, și iată, primim amenințări de la Rusia, ungurii trag tare pentru Transilvania, românii sunt din ce în ce mai dezbinați. În loc să fi avut diplomație față de marile puteri, să fie pace și înțelegere între neamuri, cum este la Bănceni, au preferat cartea războiului, care va fi crunt și dureros. Noi nu trebuia să provocăm puterile Rusiei, sunt frații noștrii ortodocși, în primul rând, nu mai pui puterea care o au.

  Acum ceva timp, am cedat spațiul aerian pentru a fi atacată în zi de Paști poporul ortodox vecin. Crezut-au atunci conducătorii că vor feri România și va fi pace, dar va fi trebui să plătim acele păcate, pe care mulți nu cred că am fi vrut să fim făcuți părtași.

  Ne tot sugerează că trebuie să luptăm cu flota de la Dunăre, să recuperă, chipurile Basarabia, dar ei au alte planuri cu Basarabia, nu ne va ajuta nimeni să facem o țară cu basarabenii, nici cu Bukovina, ne joacă pe degete, și chiar ne păcălista cu uninismul, care are alt duh. Doresc vize de intrare în UE, nu unitate, le place hora unirii, să arate bine, nu unitatea. Am stat de vorbă cu cei care organizau astfel de marșuri, și-i întrebam ce le place la basarabeni…. iar ei că fetee sunt, scuzați expresia, bune rău de tot…. și veneau prin București, se vedeau cu unioniștii de dincolo, și se duceau la băute. Ăsta fraților nu e duh de la Hristos.

  Aici în aceste locuri, trebuie să predomine dragostea de frați, așa cum se spune și pr Longhin, trebuie să se ia aminte la lacrima mamei care-și plânge copilul, nu la ambiții prostești. Aici, fala neamului, sământa cea verde și curată, riscă să fie stârpită de războaie inutile. Bate la ușă războiul frților iar noi avem nevoie de dragoste. Dacă dreptatea care noi o pretindem, nu e în duh de dragoste de la Hristos, ea nu are valoare, și ne duce la iad. Românii de 2 milenii trăiesc în duh cu conștiința de fii ai Romei, dar și urmași ai dacilor.

  Ortodoxia, romanitatea, ele ne-au ținut uniți de la Moravia la Constantinopole, sub diferite domnii, dar cu credința ortodoxă și limba străbună tipărită în minte. Văd atâtea glasuri, accente, care mă umplu de bucurie, ale românilor de peste tot. Noi cu pace i-am topit pe toți, dealungul veacurilor, și pe barbari, pe cumanii stabiliți aici, pe slavi, pe turci, pe nemții de aici. Observ mare diferență dintre neamțul crescut în Germania și cel din România. Neamțul de aici e mai calm, mai luminos, mai blând, cel de acolo e mai aprig, mai mașinizat. Așa vom câștiga războaie fraților, așa vom topi pe vrăjmaș, nu în duhul ce bate acuma de peste ocean.

  De vom fi așa uniți, toți românii în jurul bisericii, să ne apărăm în vremuri grele, cum sunt cei de la Bănceni, nimic nu ne-ar învinge, nici un pericol nu ar fi așa de mare.

  Reply

 2. sdaniel
  aprilie 19, 2015 @ 2:11 pm

  Am vazut documentarul la tv, nu m-am dezlipit din fata lui desi aveam si alta treaba. Impresionanta povestea, un exemplu pentru noi toti.
  @Carol
  99% din profetii sunt false, iar acel 1% care se adevereste este pura intamplare, la cate profetii au facut unii oameni e firesc (statistic) sa mai si nimereasca cate una.
  Deci sa ne calmam ca nu vine niciun razboi.
  Fara a fi vreun fan al americanilor si al politicii lor (dimpotriva), as avea mari reticente fata de rusi, si in niciun caz nu i-as numi frati ci mai degraba dusmani. Ai pomenit de Basarabia, rusii sunt singurii vinovati pentru care aceasta povincie ne este straina (ne-au luat-o cu forta inca de la 1812).

  Reply

 3. Carol
  aprilie 20, 2015 @ 10:04 am

  Adevărat a Înviat, Daniel !

  Omule bun, aici vorbesc de profețiile părintelui Arsenie Boca, care multe s-au și adeverit, și îmi par foarte realiste si cele ce urmează a fi. Clipa doar Dumnezeu o știe, însă semne sunt, numai dacă auzi trompeta celor care doresc acum cu mare agresivitate NWO, revoliție sexuală. etc.

  A profețit părintele căderea turnurilor geene, și așa a și fost. A prevestit chestia cu vând yoga, și alte șiretlicuri peste tot, și așa este. Peste tot unde merg, pe net anunțuri cu purificare prin yoga, seidinte prin yoaga, și tot felul de oferte pentru practicile acestea păgâne.

  Apoi cu o minte lucidă, analizând ceea ce spun părinții contemporani ai bisericii, și marii conducători de state, îți dai seama că nu este de glumă. Nu este război cu arma, pentru că noi nu am cedat la instigările la războie inter-etnice, și nici etnicii străini de la noi nu au pus botul la momeala întină de alții care stau la căldură și ne intigă la lupte, aducându-ne argumente istorice pentru a ne provoca.

  Spui rușii sunt singurii vinovați, și nu-i pute considera frați… raptul teritorial al Basarabiei a avut loc după războaiele Napoleoniene, când Franța a înaintat până la Moscova cu trupe. Napoleon dorise lucruri care le cer astăzi, în mare cei ce doresc o europă unită. Dorea state unite ale Europei, impunerea toleranței religioase, a se înțelege zeul toleranței, armată europeană comună, etc. Sub regimul de toleranță religioasă din Ardeal, al vesticilor, românii erau legați cu botniță și scoși la câmp, și nu aveau nici un drept de a ocupa o funcție în stat. Nici sub ruși nu era mai bine, dar totușiu, hai să fim nerealiști să susținem cauza unor oameni care au exploatat și exploatează și astăzi, sub alte forme statele mai mici.

  Apoi să ne reamintim. România a fost tâtâtă în primul război mondial, ocupată, pentru că nu a vrut să lupte, să piară tineri, iar apoi, când i s-a propus ocuparea Ukrainei, am refuzat. Nemții cercau atunci să facă să cedeze singura parte a țării, Moldova, neocupată, cu propagandă antirusească și cu propaganda superiorității culturii germani care trebuie să predomine în Europa. A se citi 707 zile sub cultura pumnului german

  Dar să nu fim greeșit înțeleși, e vorba de politica expansionistă a Germaniei, țară unde, foarte probabil voi pleca în curând, și am cunocut oameni cu origini germane de toată isprava, carăra le sunt recunoscător. De altfel, e exagerat să spui rușii. Aici avem pe Sfântul Serafim de Sarov, Ioan de Kronstadt, sfinții Romanovi, și o pleiadă de mărturisitori și sfinți, care nu pot fi nîncadrați în aceeași oală.

  În al doilea război,Vestul, au ezitat să ne ajute, deși lingușitorii clasei politice cerșea milă de la ei. după război, ocupați fiind, dădeau directive să rezistăm, să ne unim, că vor interveni, și ce au mai intervenit pentru noi.

  După 1990, când se dorea Unirea, României cu Basarabia, podul cu flori a fost sfărâmat de clasa politică aniromână. Nu a fost așa propagandă epntru Basarabie, Vestul felicita și credita regimul Iliescian, chiar se bucurau că nu dorim România Mare. Acum doresc intrarea Basarabiei in structuri Europene, au nevoie de portul de la MArea Neagră, pentru care se bat cu rușii, care vor să susțină Siria, să aducă trupe acolo pentru a lupta cu anarhia ISIS și a reinstaura pacea. Americanii nu doresc asta.

  Este oficial, UCK, organizația teroristă care conduce în Kosovo și-n Bosnia, au fost finanțați de americai și ajutați, pentru a slăbi Serbia.Un război declarat cu orientul practic, astăzi continuat prin instigarea la revoltă și extremism în Rusia Kieveană, Ukraina fiind un peiorativ, dat de vecini, care în trecut o numeau Malorusia, pentru a o delimita de ruși, un fel de Basarabia nu e românia, limba moldpvenească nu e română. Asta era tactica pe atunci, iar rușii de acolo s-au conformat.

  A fost interzis Goran Bregovici să concerteze la Kiev de noile autorități maidaneze, presa străina și românească nu a făcut mare tam-tam pentru intoleranță, cum s-a făcut pentru interzicerea în Rusia a Pussy Riots, care au ca ritual la concert batjocorirea simbolurilor creștinești, ceea ce nu durea prea mult democrația vestică de batjocorirea creștinilor !

  Un opozant al regimului de maidan nou instaurat la Kiev, a fost ucis, aruncat de la Balcon, dar nu s-a făcut atâta tam tam cum s-a făcut când a murit nu știu ce liberal prin Rusia, spre a cărui viață intimă și apariții imorale în public, nu vreau să mă aplec, pe care-l făcuseră în erou pentru pace…. pentru ăla, toată presa tuna și fulgera că a fost ucis, dar pentru omul ăla care era contra noului regim,nu s-a făcut gălăgie. E clar, se judecă cu 2 măsuri, și nu este bine, de aceea eu sunt revoltat contra nedreptății.

  Tocmai am urmărit vineri filmul, Kill the Messenger, inspirat după caz real, cu evenimente reale detaliate în film. Un jurnalist american descoperă legătura dintre CIA, traficul de droguri și lupta pentru democratizare în Nicaragua. Au pus bazele, CIA, unei organizații așa zise de rezistență, Contras, care lupta cu un regim totalitar comnist. Mari capi ai rezistenței, vorbeau din exil despre cât de rău e acolo și cât de ne cesar e să lupți pentru libertate, fiind transformați de presă în mari luptători anticomuniști ai libertății. În realitate erau niște traficanți de droguri, pe care CIA i-a sprijinit să vândă droguri de miliarde pentru a sponsoriza acele guerile de rezistență, pentru că dorea ca ei să vină la putere, traficanții, cu sprijinul SUA. Totul este o mare mascaradă.

  Mai grav decât războiul armat, este războiul dezbinării. Spunea regele Ferdinand, Unire să fie în cuget prima dată, iar el ca rege a purat totdeauna pe toți românii. A reușit să culeagă roadele luptei unor voievozi precum Brâncoveanu sau Mihai, Ștefan, aceea de a fi uniți, pentru că un popor unit în cuget, având credința și limba ca stâlpi de rezistență, nu vor putea fi dezbinați, cel mai bun exemplu fiind poporul evreu. Români de pretudindeni, chiar și de peste ocean doreau unirea. Aum însă, românii se ceartă între ei, se urăsc între ei, degeaba.

  Eu nu am votat, dar pot afirma că o mare dezbinare s-a produs la acest alegeri, mai ales în campania lui Iohannis. Am auzit români de 3 etnii, romînă și maghiari, că se intitulau ardeleni, și că e o rușine să nu fi votat pe Iohannis, cine nu a votat cu Ioha, nu e ardelean….. alții înjurau pe moldiveni, că trebuie un ardelean, că moldovenii sunt….. în toate felurile ce le veneau la gură. Apoi aud la Ștefan Popa Poas, că în Timișoara e grav că vin moldovenii, că ei erau doar fală și nu mai știu ce. În Adeal și acum unii mai poartă necaz regățenilor.

  Fraților asta e mai grav decât Rusia, asta ne va ucide pe noi, acesta este un război mai mare decât acela cu Rusia și pericolul rusesc, să fim serios, să nu adormim la propaganda vestică !

  Doamne ajută, păce și mântuire !

  Reply

 4. sdaniel
  aprilie 21, 2015 @ 10:09 pm

  @Carol
  Buna seara si scuze pentru intarzierea cu care raspund, alte probleme m-au tot retinut.
  In primul rand nu doresc ca un dialog sau un raspuns al meu sa pricinuiasca o tulburare sau o suparare de aici rugamintea sa fie luat doar ca o parere personala a mea.
  In definitiv, recitind ceea ce am scris amandoi anterior, probabil este doar o diferenta de optica. Ai optat sau ai o afinitate pentru rusi eu am optat pentru occidentali. Respect intrutotul alegerea ta, singurele comentarii ale mele fiind doar pe istoria pe care (parerea mea) gresit ai inteles-o sau mai degraba nu ai inteles.
  1) „[i]raptul teritorial al Basarabiei a avut loc după războaiele Napoleoniene, când Franța a înaintat până la Moscova cu trupeu[/i].”
  Basarabia a fost ocupata de rusi in 1812 in urma unui razboi ruso-turc ce a avut loc intre anii 1806-1812. Acest razboi si pierderea Basarabiei nu are legatura cu razboaiele napoleniene, (de altfel nici macar nu a fost dupa razboaiele napoleoniene, ci in timpul acestora, dar cum spuneam, nu prea conteaza). Tine doar de setea de putere si de teritorii a rusilor care peste tot au ocupat teritorii si apoi exterminat treptat (sau brusc) populatia autohtona (romanii in cazul de fata) si au populat-o cu rusii lor (care exista si azi in Basarabia).
  Apropo de Napoleon, omul a avut foarte multa rabdare cu ei pana sa ii atace. Adica:
  – 1798-1799 Armata Rusa (condusa de Suvorov) vine de la ea din Asia si…ataca Franta, ocupa partial Olanda si Italia. Intr-un final e respinsa;
  – 1805, conflict intre Franta si Austria, bineinteles rusii apar si ei sa ajute Austria. Pierd la Austerlitz.
  – 1806, conflict intre Franta si Germania (Prusia), bineinteles rusii apar si ei de parte Germaniei. Pierd din nou.
  – 1807,rusii ocupa nordul Germaniei si Polonia si ataca din nou Franta. Iar pierd.
  2) „[i]România a fost târâtă în primul război mondial, ocupată, pentru că nu a vrut să lupte, să piară tineri, iar apoi, când i s-a propus ocuparea Ukrainei, am refuzat.[/i]”
  Aoleoo, mare eroare!!! Da, am intrat in razboi de partea Frantei si Marii Britanii si am pierdut. Doar ca vesticii au castigat in final si nu ne-au uitat. [b]Ne-au dat Ardealul si Basarabia [/b] si asa s-a facut Romania Mare. Rusii ne-au luat/distrus Basarabia si vesticii ne-au dat-o inapoi. Sa nu uiti niciodata asta.
  Nu mai vorbim de unirea marelui Cuza de la 1859 si aparitia Romania, s-a putut face doar dupa ce Rusia a fost invinsa de Franta si Marea Britanie in Razboiul Crimeei (1853-1856)
  3) „[i]În al doilea război,Vestul, au ezitat să ne ajute, deși lingușitorii clasei politice cerșea milă de la ei. după război, ocupați fiind, dădeau directive să rezistăm, să ne unim, că vor interveni, și ce au mai intervenit pentru noi.”
  [/i]
  Vestul nu prea exista la inceput in al doilea razboi ca i-au batut germanii destul de rau, iar la final ti-au indeplinit dorinta ta si a altora asa ca ne-au lasat cu „prietenii nostrii” rusi. Ce bine a fost!
  In final as vrea sa repet ca nu sunt vreun fan al americanilor si politicii acestora. As prefera sa ne descurcam si singuri, puterea Romaniei ar trebui sa vina din interior si nu din exterior.!

  Reply

 5. Carol
  aprilie 22, 2015 @ 5:10 pm

  Daniel, mulțumesc că ai avut răbdare să citești să răspunzi la comentariile mele !

  În primul ai afirmat

  „In primul rand nu doresc ca un dialog sau un raspuns al meu sa pricinuiasca o tulburare sau o suparare de aici rugamintea sa fie luat doar ca o parere personala a mea.”

  Apoi ai venit cu o jignire și cu un atac la persoană „Vestul nu prea exista la inceput in al doilea razboi ca i-au batut germanii destul de rau,[u] iar la final ti-au indeplinit dorinta ta si a altora asa ca ne-au lasat cu „prietenii nostrii” rusi.[/u]”

  Revenim la anul 1812, este anul asedierii Moscovei, de către Francezi, la câteva luni de la ocuparea Basarabiei. Clipe grele descrise de istoricii vremurilor fuseseră cu ceva timp înainte, odată cu urcarea pe tron a lui Petru cel mare, care a avut lângă el occidentali de mentalitate illuministă, imperialistă. Dar să nu uităm, aici, Cantemir a scris multă istorie românească și a pus la cale lupta antiotomană a creștinătății pentru viitoarea eliberare a țărilor creștine, la fel și Antioh Cantemir !

  De distrus nu a distrus Basarabia nimeni pe vremea aceea, doar au rusificat-o, dar pot spune că Țarul Alexandru a modernizat Basarabia în vremea aceea.

  AC Cuza a prigonit bisericile, a dat afară călugări din mănăstiri, iar un părinte român, Andronic, a fugit de la Măn Neamț , care avea rânduiala pr Paisie Velicicopschi înainte, unde erau șu ruși și români, și ținea slujba în ambele limbi. Povestește păr Andronic că au fost obligați de noua conducere să construiască sinagogă evreilor și să dea multe din averile bisericești, au venit niște falși călugări care stricau rânduiala și interziceau limba rusă în mănăstire în mod abuziv, contrat rânduielii vechi a Sf Paisie. A mers în Rusia, unde a primit alături de alți călugri de acolo, sprijin de la țar și a scăpat de neleguirile guvernului revoluționar al lui Cuza.

  Vezi cartea scris de pr Andronici- aduceri aminte, la editura Cathisma,a pr Savatie Bastovoi.

  Revenind la primul război mondial, îți reamintesc că România a păstrat neutralitatea la început, dar apoi a fost nevoită, odată cu ocuparea trupelor germane să intre în război de partea Puterilor Centrale, din care făceau parte și Rușii. Casa regală de atunci prietenă cu cea țarilor.

  http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/ciudata-tragedie-gurile-dunarii-nobili-rusi-un-iaht-plin-aur-gasiti

  Aici găsești date despre familia de nobili ruși, ruși albi, din Odessa, care au luptat contra bolșevicilor, și au găzduit pe domeniile lor din Basarabia casa Regală care, deși de origine germană, lupta cu propriul popor imeprialist, pentru independența noastră.

  Atunci, cu ajutorul Franței, mai mult diplomatic, și al rușilor am reușit să batem pe nemți, care făcuseră prăpăd, mai rău decât tătarii în 707 zile de ocupație germană.

  Dar de unde ne-au dat ei Ardealul și Basarabia? Ardealul nostru, care fusese ocupat secole dearândul de Austrieci și de unguri, Bukovina care o luaseră tot ei, astea nu se pun? Cred că habar ai cum au fost trași pe roată în sec 17-18 românii din Transilvania de catolici, cum a distrus Bokov 170 de mănăstiri ortodoxe cu tunul, tu vezi doar ce cu Rusia, atât.

  Apoi, după WW1, după această pace unde ni s-a dat înapoi Basarabia și Bucovina și Transilvania, prin jertfa a sute de mii de români, prin dragostea față de popor a Reginei Maria și a regelui Ferdinand care au luptat pe toate căile diplomatice să se facă Marea Unire.

  După cel de-al doilea război mondial, acești occidentali ne-au momit să renunțăm la alianța cu Germania și celelalte state pentru a-și bate joc de noi și a ne lăsa pe mâna rușilor. Au dat tot felul de zvonuri și anunțuri la Radio, și prin tot felul de oameni creduli sau agenți plătiți să se reziste că vor veni americanii, și ne vor salva, dar nu a fost așa.

  În Germania ocupată apoi de trupele aliate, alături de armata rișie, bolșevică, nu rusească, pentru că bolșevismul era internaționalist nu național, nu naționalist, armata americană, a violat femei și copiii cu un sadism la fel de crud ca al rușilor. Der Spiegel a făcut recent un reportaj, care a strâns informații cu mărturii ale martorilor de la ocuparea Germaniei înfrânte de aliați, despre soldați americani, nu ruși, care au intrat in casele nemților, violând femei, mame și fiice deopotrivă, și copile de 6 anișori. Dar despre ăștia nu vorbește nimeni, se vorbește doar de fărădelegile rușilor, doar pentru a-i pune în lumină bună pe americani, pentru a-și justifica această înaintare spre răsărit, pentru a distruge popoarele ortodoxe din zonă.

  Una este România noastră, a brâncovenilor, a lui Mihai, alta este Romînia lui Băsescu și a lui Ponta. E diferență mare, la fel cum este diferența dintre rușii albi și bolșevici, dintre Rusia înjosită și umiltă de bolșevici, cu toate elitele politice și culturale masacrate, și alta este Rusia aceasta care face pași spre revenirea la normal, care are în programa școlară Arhipelagul Gulag, care finanțează familiile cu mulți copiii, care ridică biserici sfinte și ai cărui conducători iau aminte și respectă credința ortodoxă a majorității.

  Așa cum intre Roma lui Nero și Roma lui Cnstantin este diferență mare, chiar dacă, se păstrau rădăcinile vechi, care nu se dau ușor la o parte, ia noua conducere avea derapaje, aveau apucături vechi, schimbările au venit, așa cum vor veni și acum, când poporul se întoarce la credință.

  Scăparea asta a fost atunci, creștinarea Romei, tratarea cu respect a cetățenilor și eliminarea treptată a sclaviei, așa și acum, recreștinarea Rusiei, drepturi date familiei, bisericii, să ne se facă botez pe ascuns, să lupte cu politicile anarhiste, homosexuale, iar Dumnezeu va ajuta !

  Reply

 6. sdaniel
  aprilie 23, 2015 @ 7:17 am

  @Carol
  Multumesc pentru linkuri (nu am apucat sa le vad chiar pe toate).
  Sunt de acord cu multe din observatiile tale, cum ar fi:
  1)[i]De distrus nu a distrus Basarabia nimeni pe vremea aceea, doar au rusificat-o, dar pot spune că Țarul Alexandru a modernizat Basarabia în vremea aceea.[/i] Au distrus-o mai tarziu. Referitor la modernizarea Basarabiei, as adauga faptul ca in prima jumatate a sec 19, rusii au modernizat ulterior si Romania, in special Bucurestiul, ba mai mult au contribuit la prima constitutie a noastra (Regulamentele Organice). Dupa mine, generalul Pavel Kisseleff are un merit mai mare decat multi domni autohtoni. Ar merita o recunostinta mai mare din partea noastra.
  2) [i]…alături de armata rișie, bolșevică, nu rusească, pentru că bolșevismul era internaționalis t nu național, nu naționalist…[/i]
  Partial corecta distinctia dintre bolsevici si rusi. Daca stau sa ma gandesc bine, rusii de rand au avut cel mai mult de suferit din cauza regimului bolsevic.
  3) [i]Una este România noastră, a brâncovenilor, a lui Mihai, alta este Romînia lui Băsescu și a lui Ponta.[/i]
  Aici subscriu total!!
  O zi frumoasa sa ai!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *