Skip to content

4 Comentarii

 1. Sorin
  iunie 11, 2011 @ 4:24 am

  Dan, vezi ce spui că s-ar putea ca unii să considere că şi acest site e mason şi ecumenist aşa cum au făcut şi cu ascor sau ltcor. 😛
  Dincolo de glumă îmi amintesc şi eu o emisiune de pe antena 1 în care nişte adolescenţi varză ( din cauza părinţilor ce nu ştiau să-i educe ) erau duşi în familii mai stricte. Eu am prins o emisiune în care părinţii mai stricţi erau credincioşi ( ca şi în exemplu tău ). La început vezi ceva gen băiat de cartier ce după o săptămână petrecută cu acea familie ( şi e clar că n-au lipsit şi ispitele făcute de aceşti adolescenţi ) s-a schimbat mult ( era şi o fată dar ea din păcate nu a fost influenţată cu nimic de acea familie ). Familia era în Iaşi şi ultima dată i-a dus pe toţi la moaştele Sf. Parascheva iar acel băiat spunea că a simţit ceva special când a ajuns la Sf. Moaşte. Iată cum Dumnezeu acţionează la cei cu inima simplă chiar dacă sunt şmecheraşi. M-a impresionat mult ce s-a întâmplat acolo şi îmi aduc aminte şi de Petru Vodă unde îmi spunea cineva despre un tip că avea gaură în urechi pentru cercei şi care acum s-a călugărit. Cum lucrează Dumnezeu…

  Reply

 2. Lilii
  iunie 11, 2011 @ 7:34 am

  „Astăzi, a te pocăi a devenit o batjocoră, deși pocăința este înoirea și curățarea minții, deși pocăința este al doilea botez care ne curăță sufletul de toată fărădelegea, deși pocăința este poartă spre împăriția cerurilor”
  Eu nu am absolut nimic cu persoanele din alte secte,indiferent daca-s penticostali sau altceva…desi cunosc persoane care-i blameaza,dar dupa parerea mea acele persoane care-i blameaza ar trebui mai intai sa-si vada defectele lor si sa lase pe ceilalti in pace. Ideea este ca unii(nu toti !) care au devenit penticostali(pocaiti) sunt intr-un fel cam…exagerati…de exemplu am citit acum cateva zile motivul pentru care penticostalii nu asculta alta muzica in afara de cea crestina.Dupa ei motivul acela ar fi faptul ca muzica trebuie inchinata lui Dumnezeu si cei care au creat(compus) muzica in care nu este laudat Dumnezeu atunci este o muzica malefica care e inchinata diavolului.Bun,eu sincer nu-s adepta a muzicii house,rock,manele,etc…(nu o consider muzica,desi unora le place,whatever gusturile nu se discuta)…dar..am un playlist intreg cu melodii de genul Andrea Bocelli-vivo per lei, Jennifer Rush-the power of love, etc…si alte asemenea,ok,poate oamenii acestia nu au creat melodii in care este laudat Dumnezeu dar sincer nici nu cred ca muzica asta este inchinata diavolului,sau daca eu ascult o melodie de acest gen inseamna ca ma „inchin diavolului” (cum era scris pe site-ul pe care am citit..)
  Atunci ce facem?aruncam absolut tot,picturi,carti,opere muzicale doar pt ca nu-i laudat Dumnezeu in ele deci clar dupa conceptia unora sunt inchinate diavolului..?E cam absurd zic eu…
  Ok,eu de exemplu scriu poezii…si consider ca acest talent il am de la Dumnezeu..dar scriu poezii mai de dragoste,mai…altfel adica nu genul de poezii cum ar trebui sa fie dupa conceptia penticostalilor,dar asta nu inseamna(Doamne fereste !) ca poeziile mele sunt „inchinate” cuiva.

  Reply

 3. Lilii
  iunie 11, 2011 @ 7:34 am

  Adica,cu alte cuvinte pt ca eu ascult acea muzica,sau creez poezii in care nu apare cuvantul „Dumnezeu” ar trebui(dupa parerea lor) sa ma astept la Iad?:|
  Eu consider ca atata timp cat o melodie te relaxeaza,te face sensibilizeaza,iti atinge „coardele” sufletului,ti-l ridica deasupra lumii materiale,consider ca este o melodie buna.
  Eu sincer ceea ce apreciez si ceea ce m-a facut sa imi placa arta,in special literatura si muzica este faptul ca artistul(fie el scriitor sau compozitor,cantaret) atunci cand creeaza…incearca sa se ridice deasupra lumii indiferente,reci,fizice, el doreste sa atinga o lume spirituala,sa atinga absolutul,infinitul,sa ajunga la Divinitate(Dumnezeu) cred ca asta incearca orice artist prin arta sa…(bineinteles vorbind despre o arta adevarata).

  Reply

 4. Dan Tudorache
  iunie 11, 2011 @ 8:13 am

  Saurian, multumesc ca m-ai pus in garda….
  Legat de ceea ce spuneai mai departe sa stii ca exista foarte multi tineri care sunt branza buna in burduf de caine. Au fond bun dar au apuca-o pe cai gresite din lipsa de sfat, lipsa de iubire, etc. Dar odata ce intra o persoana model in viata lor, care sa-i invete calea cea dreapta, fondul acela bun incepe sa se (re)trezeasca la viata, sa rezoneze si sa-si ceara drepturile duhovnicesti.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *