Horoscopul în Ortodoxie

<Cuvântul „horoscop” a fost căutat în de 14.191.324 de ori în 2008. Da! aţi citit bine, de 14 milioane de ori a fost căutat termenul  „horoscop” anul trecut, ceea ce înseamnă că românii sunt foarte interesaţi de horoscop şi mulţi dintre ei aproape zilnic îl citesc nădăjduind că le va fi ma bine. Dintre cele mai căutate cuvinte pe internet de români termenul „horoscop” este pe locul 5…. Ce ciudat! o ţară de creştini ortodocşi în mare lor majoritate, e interesată de „previziunile horoscopului.”

Multă lume citeşte horoscopul în ziare, pe net, la televizor, în staţia de metrou… Oare de cine sunt făcute aceste horoscopuri ? Sunt sute de variante de horoscop într-o zi. Sunt oare jurnaliştii şi astrologi ? oare toţi „citesc în stele” ? Finul meu a lucrat la un ziar local din Galaţi timp de câţiva ani şi-mi spunea cum se facea horoscopul la ei…. O colegă de a lor, o jurnalistă,  se apuca şi scria ce-i trecea prin minte, mereu altceva ca să nu semene cu ce a scrie ieri sau săptămâna trecută…

Aşa se fac horoscopurile în toate publicaţiile… invenţii rapide, adaptate cât mai mult aspectelor foarte practice ale vieţii, care vizează pe toată lumea (servici, casă, partener, bani, prieteni…etc) ca să se poate plia pe cât mai multe persoane şi să poată părea mai veridic.

Aşa fiind lucrurile dacă sunt câteva sute de ziare în România, câteva sute de reviste şi câteva sute de site-uri de internet, s-ar putea ca într-o zi să am mai mult de o mie de previziuni ale unei zodii într-o zi….care normal că nu se potrivesc unele cu altele, ci toate sunt scoase „din burtă.” Păi pot să-mi fac şi eu un horoscop dacă vreau! Pot să-mi fac un horoscop pe toată luna, sau pe tot anul, că nu pare dificil… o zi scriu de bine, una de mai rău, ca să fie un echilibru… şi gata. E simplu!

Horoscopul este doar o iluzie a ceea ce ar putea fi….n-are nicio legătură cu realitatea, este citit de multi oameni aşa „for fun”, astfel din pacate irosindu-si viata.

De cât să caut o previziune frumoasă în horoscop astăzi, care sigur nu se va împlini, mai bine îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi ajute. De ce să visez la ceea ce vreau în loc să-i cer Lui în fiecare dimineaţă?!

Ortodoxia şi horoscopul n-au nicio legătură, Ortodoxia e Adevărată în fiecare aspect al vieţii noastre şi o vom trăi aşa până la sfârşitul veacului împreună cu Dumnezeu iar horoscopul e o minciună, o joacă de copii care-L elimină în mod viclean pe Dumnezeu din schema vieţii. Oricât de nevinovat ar părea, horoscopul este o închinare la idoli…. E ca şi cum un copil ar nădăjdui în “previziunile mobilei din casă” aşteptând să primească o jucărie, decât să-i ceară mamei să i-o cumpere. Previziunile mobilei sunt defapt horoscopul “citit” în stele, casa e lumea în care trăim, mama e Dumnezeu cel ce ne iubeşte şi aşteaptă mereu să ne ajute, iar copilul sunt eu cel ce vreau o viaţă mai bună.

Horoscopul în Ortodoxiei este de fapt păcatul în Ortodoxie….

Horoscopul e un păcat şi trebui mărturisit, e un început de necredinţă, e întoarcerea spatelui lui Dumnezeu…. E o ruşine să te-mpărtăşeşti cu Trupul şi Sângele Domnului iar a doua zi să cauţi să citeşti previziunile diavolului.

Mai multe informaţii găsiţi şi pe acest articol: Păcăleala horoscopului

(Claudiu)

(Visited 77 times, 1 visits today)