Skip to content

5 Comentarii

 1. irvin
  martie 8, 2013 @ 1:39 pm

  UN TITLU GRESIT-NU DOAR IN SLUJBELE BISERICII ORT! 🙂 🙂

  Reply

 2. Laura Stifter
  martie 8, 2013 @ 5:36 pm

  Felicitări, Claudiu!
  Mă impresionează profund poveştile celor care, după căutări spirituale îndelungate, sincere şi perseverente, Îl găsesc pe Hristos, Adevărul absolut şi ipostatic, Cel după Care însetau, de fapt, inimile lor!
  „O, Adevăr, Adevăr! Cât de duios suspină sufletul meu după Tine!” – mărturisea cândva un alt căutător al lui Hristos, Fericitul Augustin.
  Oare pe cine va aprecia Domnul Hristos la judecată într-o măsură mai mare: pe noi, cei cărora ni s-a dat credinţa în dar încă din tinereţe, sau pe cei care, lăsând totul, şi-au dedicat viaţa pentru a căuta şi, după ani întregi de frământări existenţiale, L-au găsit, în sfârşit, pe Tatăl? Cred că Hristos ne va primi pe toţi, doar că ei vor avea nota 10, iar noi… între 5-9, 99. 🙂
  Nu e logică ideea?
  Pe cine va aprecia mai mult un profesor? Pe un elev care în mod constant obţine rezultate bune, sau pe un fost corijent care, nu se ştie cum, a devenit olimpic? 🙂
  Slăvit să fie Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Care-i înviază pe cei vii (după frumoasa expresie a părintelui Steinhardt) şi pune în inimile noastre râvna de a-L căuta neîncetat!

  Reply

 3. Claudiu Balan
  martie 9, 2013 @ 5:40 pm

  Doamne ajută, Irvin!

  Dumnezeu se poate revela oriunde și oricând, însă pentru marea majoritate a oamenilor Dumnezeu se descoperă inimilor noastre în spațiul Bisericii.

  De ce? Pentru a înțelege clar că El vrea să ne unească pe toți lângă El, ca o cloșcă care-și adună puii sub aripile ei. Iată de ce a spus: „Unde sunt doi sau trei adunați în numele meu, acolo sunt și Eu.”

  În singurătate omul îl percepe altfel pe Dumnezeu, decât atunci când este în comuniune cu altcineva.

  Biserica este spațiul sfânt, unde Hristos ne adună ca un tată iubitor. Biserica este însuși Trupul lui Hristos, iar noi suntem mădularele.

  Reply

 4. Raluca
  martie 10, 2013 @ 1:48 pm

  un articol minunat!impresionanta cautarea Parintelui Serafim!

  Reply

 5. irvin
  martie 13, 2013 @ 10:04 am

  in spatiul bisericii da,dar nu numai a celei ortodoxe sa nu fim falsi !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *