Skip to content

13 Comentarii

 1. Dan
  octombrie 15, 2008 @ 7:11 am

  Daca am avea constiinta pezentei permanente a Mantuitorului in viata noastra, nu ne-am mai permite sa facem multe lucruri cool, fancy, de gasca, cu care sa iesim in evidenta pentru ca ne-am simti foarte stanjeniti…dar astfel ne-am pazi de foarte multe neplaceri si suferinte. Cum ar fi sa injur si sa stiu ca Hristos este de fata? Sau sa fac glume proaste pe seama cuiva si sa rad cu pofta in prezenta Domnului?…n-as putea pentru ca-mi supar cel mai bun prieten, care ma ajuta 24 de ore din 24 in cele mai grele situatii, care ma intelege si ma iubeste mai mult decat m-as putea eu iubi pe mine vreodata. Daca l-am tine pe Hristos permanent in inima noastra, daca am sti ca este permanent cu noi, nu am mai ajunge sa apelam la El doar cand ne aflam in pragul disperarii si cand vedem ca nu mai avem nici o scapare de la problemele noastre.

  Reply

 2. Guest
  octombrie 17, 2008 @ 7:25 pm

  Superb articolul! Domnul sa va binecuvanteze pe toti!

  Reply

 3. Iulia
  ianuarie 24, 2010 @ 3:22 pm

  Foarte frumos articolul…ar trebui sa-l citeasca toti oamenii.Doamne Ajuta!

  Reply

 4. Bogdana
  aprilie 9, 2010 @ 5:53 pm

  cred ca o s-o salvez sa o citesc mai des.. 🙂

  Reply

 5. Alina
  aprilie 9, 2010 @ 6:38 pm

  A-L păstra pe Hristos oriunde ne aflăm este exemplar. Am ajunge mai ușor la inimile celorlalți, i-am înțelege fără să-i judecăm, am fi mai dispuși să dăruim ființa noastră gratuit semenilor noștri, care ar găsi în ea o parte de cer.
  De ce e acest articol minunat? Pentru ca e scris prin inspirație divină, e liniștitor, lin, plin de pace…
  Talita, Dumnezeu să fie cu tine, să îți dăruiască putere să îi vestești Cuvântul în manieră personală!

  Reply

 6. Elena D
  august 31, 2010 @ 12:29 pm

  m-ai facut sa plang…e un articol minunat..si sunt lacrimi de regasire.E atat de frumos,atat de adevarat ceea ce ai scris…Sper din inima ca aceste cuvinte sa rodeasca in inimile noastre,ale tuturor…

  Reply

 7. Laura-optimista
  septembrie 10, 2010 @ 1:58 pm

  Minunat! Am citit mai multe articole scrise de Talita şi toate sunt deosebit de impresionante. 🙂
  Părintele Teofil Părăian adresa cuvinte foarte dure celor care merg la discotecă… dar n-aş vrea să le scriu aici, pentru că este posibil ca unii tineri credincioşi de pe site să meargă cu plăcere acolo, rămânând cu Domnul Hristos în suflet şi… de ce să-i întristez? Oricum, dacă-L vom purta pe Hristos în inimi oriunde vom merge şi orice-am face, dacă vom conştientiza în fiecare clipă prezenţa Sa discretă şi iubitoare, ne-ar fi greu să mai păcătuim, sau să mai mergem în locuri, unde Hristos este uitat. Precum spunea părintele Nicolae Steinhardt, după ce L-ai cunoscut pe Hristos, îţi este greu să mai păcătuieşti, pentru că… „ţi-e teribil de ruşine”. Nu putem fi creştini doar în biserică, sau doar atunci când avem chef să facem fapte bune. În permanenţă, oriunde am fi, trebuie să rămânem ai lui Hristos şi să-I păzim poruncile. Sfinţii Apostoli Îl aveau pe Domnul Iisus Hristos în sufletele lor şi-L propovăduiau chiar şi în templele păgâne. În zilele noastre, ar părea nepoliticos faptul de a le vorbi unor necredincioşi despre Dumnezeu, dar cât bine le-am face dacă, încălcând puţin regulile nescrise ale societăţii noastre, le-am vorbi despre Domnul, Unicul Prieten, despre Care ştim sigur că nu ne va trăda niciodată. Poate că aceste cuvinte sunt banale, dar… le scriu cu toată convingerea.
  „Pe cât de mult ne iubeşte Hristos, pe atât este de discret.”
  Doamne ajută!

  Reply

 8. Laura-optimista
  septembrie 10, 2010 @ 6:10 pm

  „Oriunde vei merge, să ai înaintea ta pe Dumnezeu. Orice vei face, să ai mărturie din Sfintele Scripturi. Să nu te muţi degrabă din locul tău.”(Sfântul Antonie cel Mare)
  Domnul să fie cu noi toţi!

  Reply

 9. Guest
  octombrie 15, 2010 @ 3:12 pm

  Foarte frumos ai scris,Talita!Intamplator am dat peste acest articol plin de invataturi.Doamne ajuta

  Reply

 10. niculina
  octombrie 15, 2010 @ 8:35 pm

  foarte frumos,asa este cand dam de bine uitam de DUMNEZEU strigam la el doar la nevoie, 🙁 cat despre prieteni!!!!!!!!!!!!unde sunt prietenii adevarati in ziua de astazi??????????????nu exista dragii mei va spun din proprie experienta te cunosc doar cand ai bani cand nu mai ai nu te cunoaste nici unul.doamne ajuta,stai doamne langa noi si nu ne parasi……………………. 😀 😀 😀

  Reply

 11. S.
  octombrie 15, 2010 @ 9:22 pm

  1)Foarte frumos articolul.
  2) Din proprie experienta, pot spune ca exista prieteni. As prefera sa le spun prieteni loiali, prieteni sensibili, prieteni atenti, prieteni care raman prieteni pana la sfarsit,prieteni care spun „Iarta-ma”, gata sa isi arate iubirea in cele mai grele imprejurari. Acum ca or fi ei adevarati sau neadeavarati, de unde sa stiu, cand nici eu insumi nu stiu daca ii sunt un prieten „adevarat” lui Iisus? In schimb, Iisus imi este un prieten „adevarat”, prietenul „care nu te lasa la greu”.
  Statornicia e dumnezeiasca. Iubirea , intercalata cu greseli si apoi cu pocainta, e omeneasca. Sa ne bucuram de amandoua.

  Reply

 12. Darius
  septembrie 8, 2012 @ 5:02 pm

  O sa comentez doar ce e mai important aici,

  Citez „Cu adevărat există, tinere, cineva care şi-ar dori să-ţi fie prieten, dar care nu-ţi va da niciodată add pe mess.”
  -Cu atitudinea asta o sa ramana singure.

  Citez „Gândeşte-te, tinere drag! Tu de câte ori nu L-ai uitat pe Dumnezeu? Îl laşi acasă când pleci la discotecă, Îl alungi de lângă tine când te întâlneşti cu grupul de amici si-L uiţi în camera ta când pleci să te întâlneşti cu prietenul/ prietena.”

  -Fac rugaciunile in fiecare dimineata
  -Nu am fost niciodata la discoteca
  -Nu am prieteni

  Citez”Cât despre orele petrecute cu gaşca de amici prin jurul blocului,…niciodată nu L-ai luat şi pe Hristos cu tine”

  -Ba da, de multe ori le-am zis ce e bine, si sa nu injure.

  „În ceea ce priveşte întâlnirea cu iubitul/iubita,…clipele petrecute împreună sunt unice, doar pentru voi. Ar fi asurd să meargă şi Hristos. E ca şi cum l-ai lua pe tata cu tine la întâlnire, iar tu trebuie să-i spui ei lucruri nemaiauzite.”

  – Nu am iubita, si nu am avut niciodata

  „În marea lui iubire pentru oameni, El te lasă să faci ce vrei tu, să mergi unde vrei şi cu cine vrei tu, chiar dacă poate uneori nu este de acord cu ceea ce faci”

  -Nu cred ca am atatia bani ca sa merg si sa fac ce vreau eu.

  Ok atat am avut de zis, vorbesc din propria experienta nu din texte biblice.

  Intrebari?

  Reply

 13. Dan Tudorache
  septembrie 8, 2012 @ 6:15 pm

  TheSoldier, ai fost foarte clar în răspunsurile tale. Personal nu am nimci de comentat 🙂 … decât atât:
  Prieteniile nu încep și nici nu se termină vreodată pe messenger sau facebook. Prieteniile încep abia când oamenii se văd față către față.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *