Lui Hristos i se cere să plătească taxe şi impozite

„Venind ei în Capernaum, s-au apropiat de Petru cei ce strâng darea (pentru Templu) şi i-au zis: Învăţătorul vostru nu plăteşte darea? Ba, da! – a zis el. Dar intrând în casă, Iisus i-a luat înainte, zicând: Ce ţi se pare, Simone? Regii pământului de la cine iau dări sau bir? De la fiii lor sau de la străini?

El I-a zis: De la străini. Iisus i-a zis: Aşadar, fiii sunt scutiţi. Ci ca să nu-i smintim pe ei, mergând la mare, aruncă undiţa şi peştele care va ieşi întâi, ia-l, şi, deschizându-i gura, vei găsi un statir (un ban de argint). Ia-l şi dă-l lor pentru Mine şi pentru tine.”

(Evanghelia după Matei, Capitolul 17, versetele 24 – 27)

Reînviem astăzi o secţiune de articole care mie personal îmi este foarte dragă: Discursuri în Sfânta Scriptură. Aşa cum am început-o prima dată nu a stârnit prea multe discuţii. Acum vom încerca o altă abordare. Vom publica texte din Scriptură şi vom comenta pe marginea lor, fiecare aşa cum le înţelege, cu scopul ca pâna la urmă să ne luminăm toţi şi Cuvântul lui Dumnezeu să prindă rădăcină în inimile noastre şi apoi să dea rod.

Vă invit să participaţi la discuţii: cu ideile voastre, cu ideile sfinţilor părinţi, cu citate ale teologilor sau ale altor personalităţi. Important este să percepem cât de adâncă este Sfânta Scriptură şi ce mult folos aduce fiecăruia dintre noi. Nu vă invit la o discuţie academică, pretenţioasă, ci la una ca între prieteni la un ceai.

(Visited 52 times, 1 visits today)