Iartă-mă Măicuţă că am fumat!

57Privesc icoana Ta cea sfanta ce se afla in camera mea si imi plec capul. Atat de tare te-am suparat, Maicuta.Atat de tare te-am intristat, incat simt acest lucru. Totul s-a petrecut foarte repede, fara sa imi lase timp sa meditez asupra faptelor mele. Consecintele sunt grave.Te-am dezamagit! Sufletul meu ar vrea sa planga astazi, sa se intristeze, dar este atat de plin de noroiul pacatelor, incat nu mai are putere sa te caute. Am facut acel lucru oribil, dezgustator, de a fuma, chiar dupa ce ti-am promis la icoana Ta cea sfanta ca nu voi mai incerca. De fapt, totul s-a intamplat foarte rapid. In dupa-amiaza zilei de vineri, acum vreo doua saptamani, am incercat sa fumez la rugamintea prietenilor.

M-au indemnat, spunandu-mi ca nu e nimic rau in asta. Am incercat si dupa aceea mi-a parut rau. Eram in excursia din Maramures. Am mers apoi intr-o Biserica la icoana ta si ti-am jurat ca nu mai pun tigara cat oi trai in gura mea. Seara, pe cand mergeam cu amicii la un magazin, ispita a cazut iar peste mine. Rau este caci nu mi-a parut rau pe moment. Ma simteam atat de murdar apoi, atat de nesincer, atat de mincinos. Cum sa mai ridic ochii mei si sa te mai privesc, Maicuta?

Cum sa ma mai pot ruga tie sa imi vii in ajutor? Promit solemn, iti marturisesc, de atunci nu am mai fumat si nu voi mai fuma cat oi trai pe acest Pamant. Caci este rau, este oribil.Dar tu mi-ai demonstrat ca esti alaturi de mine. M-ai ajutat in continuare, chiar daca am pacatuit atat de tare. Eu mi-am marturisit pacatul la Sfanta Spovedanie, dar nu stiu daca sunt intru totul iertat. Si iti cer iertare acum in acest ceas, iti cer iertare Maicuta ca am gresit si ca am pacatuit asa de tare. Nu voi mai face aceasta prostie de acum incolo.

Voi incerca a fi curat in gandire si asta numai cu ajutorul tau. As mai vrea astazi sa iti mai spun ceva. La rugaciune cateodata seara, cand sunt foarte concentrat, vine cate un gand in mintea mea care nu are nici o legatura cu rugaciunea si ma acapareaza. Maicuta Domnului, incerc sa imi revin la rugaciune si nu mai pot. Sunt foarte slab, intareste-ma. Ochii inimii mele sunt intunecati, lumineaza-ma. Cad des in pacat, te rog, vino in ajutorul meu ca intotdeauna si scapa-ma de rele. Caci asa, cu credinta, cu dragoste si cu nadejde voi porni in cautarea ta, Maica Sfanta a Domnului nostru Iisus Hristos spre a dobandi lucrurile bune si cele de folos. Amin.

(Tiberiu)

(Visited 63 times, 1 visits today)