Skip to content

5 Comentarii

  1. Mihaela
    iunie 18, 2009 @ 5:16 pm

    Da,sa idolatrizezi pe cineva devine la un moment o obsesie…si mai ales cand e vorba despre o vedeta.Incepi pur si simplu sa devii obsedat de acea vedeta/trupa.Faci orice ca sa cumperi diferita prostioare cu ei(reviste,cani,tricouri etc.)fara sa iti dai seama ca defapt arunci bani in vant.Incepi sa mergi pe strada si te imaginezi cu acea vedeta tinandu-te de mana dar defapt realitatea e alta.Iti lipesti postere in toata camera fara nici un motiv.Pupi posterele si multe altele.Sunt unele momente in care incep sa cred aceste persoane chiar nu gandesc.Cum poti sa faci atatea lucruri pentru o persoana care nici macar nu stie ca existi,nici macar nu ii pasa de tine si multe altele..Oare de ce in ziua de azi nu ii „idolatrizam”pe Dumnezeu,pe Sfintii,pe Maica Domnului,care stim mai mult ca sigur ca le pasa de noi si ne ofera fericire,iubire si cel mai de pret VIATA.Insa din ce in ce mai multi oameni sunt crestini doar cu numele si asta e ceva foarte trist si ingrijorator.

    Reply

  2. Ileana
    iunie 18, 2009 @ 9:40 pm

    se mai putea scrie aici si de idolatrizarea iubirii/sau mai bine zis a celui iubit 😀

    Reply

  3. admin
    iunie 19, 2009 @ 8:47 am

    Initial asa am vrut sa facem Ileana, dar ulterior ne-am gandit ca este mai bine sa tratam problema aceasta separat si mai amanuntit, asa ca in curand o sa publicam un articol despre a iubi mai mult pe oameni decat pe Dumnezeu.

    Reply

  4. Monica
    iunie 19, 2009 @ 6:54 pm

    Nu numai iubitii sau persoanele publice ori muzicienii sunt idolatrizati.
    Iata un exemplu mult mai grav in opinia mea.

    „Un nou Petrache Lupu, “minunea de la Maglavit”, şi-a făcut apariţia în România. Un sat întreg din judeţul Argeş i se închină unui om. Nu e preot. E un cioban de 75 de ani, care crede că e trimisul lui Dumnezeu pe Pământ. Vestea i s-a dus în toată ţara, iar de Sfânta Maria sute de oameni au venit cu bani şi daruri pentru a fi binecuvântaţi de bătrân.

    Până acum zece ani, nea Ionică era doar un cioban. În ‘98, spune bătrânul, de la Crăciun şi până la Lăsatul Secului, Maica Domnului i-ar fi apărut neîncetat în casă. I-ar fi cerut să înalţe o troiţă în satul său, în Ioneşti, şi să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu. Aşa a şi făcut, iar oamenii îl venerează: unii dau bani buni ca să ajungă la el, pentru că ar fi un făcător de minuni.

    Isteria pelerinajului de la Ioneşti începe la biserica din sat. După slujbă şi o binecuvântare lângă altar, oamenii se adună în curte, la masă. Bătrânul le ţine o cuvântare. Toţi îl ascultă muţi de uimire şi îl urmează orbeşte.

    Nea Ionică e mereu înconjurat de oameni, însă preoţii nu văd cu ochi buni ceea ce face el. Contactaţi de reporterii Observatorului, reprezentanţii bisericii ortodoxe române au refuzat să comenteze activitatea lui nea Ionică. La Ioneşti, însă pelerinii se înghesuie să fie binecuvântaţi de el. Încolonaţi, pelerinii îl urmează pe nea Ionică la râu, unde chipul lui Iisus li s-ar fi arătat cândva sătenilor. Un firicel de apă îi face pe oameni să se închine pe mal.

    Apoi, toată lumea merge la bătrân acasă. Toţi îşi fac cruce şi vorbesc de minunile lui Nea Ionică. Cică ar fi vindecat oameni de boli grele sau i-ar fi făcut pe unii să se căsătorească. Cadourile şi banii vin pe badă rulantă. Din cocioaba mică şi sărăcăcioasă, harul l-a făcut pe tămăduitor posesorul unei vile de invidiat. Vecinii spun că ar fi fost construită în urmă cu puţin timp, de un consătean înstărit, bucuros că soţia i-a rămas însărcinată. Antena parabolică, gazonul, viţa de vie şi pomii fructiferi sunt semne de bunăstare. Casa are etaj, ferestre de termopan şi jaluzele moderne. „(site -biserica secreta )

    Reply

  5. Laura-optimista
    mai 28, 2010 @ 8:55 pm

    Felicitări pentru articol!
    S-ar mai putea identifica şi alte forme de idolatrie în zilele noastre: încrederea excesivă în ştiinţă, dependenţa de internet, credinţa în astrologie, încrederea exagerată în raţiunea umană etc.
    Doamne, ajută-ne să Te adorăm doar pe Tine, căci Tu eşti Calea, Adevărul şi Viaţa credincioşilor Tăi!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *