Skip to content

15 Comentarii

  1. ella87ella
    aprilie 1, 2010 @ 12:15 pm

    Frumos articolul,din pacate aceasta este realitate in care traim:sad:,magazinele sunt pline de iepurasi,oitze,oua….cred ca raul consta in a uita semnificatia Pastelui,poti sa cumperi aceste lucruri,dar sa nu uiti de importantanta Pastelui.
    Desi lumea uita,este ingrijorata cu mancarea,gratarele,bautura,cumparaturile de Pasti,se transforma intr-o petrecere lumeasca totul.

    Reply

  2. gabriela
    aprilie 1, 2010 @ 12:19 pm

    Oare cum ar trebui sa simta crestinul Invierea Domnului?

    Reply

  3. admin
    aprilie 1, 2010 @ 12:32 pm

    In primul rand ar trebui sa simta Invierea. Apoi „cum” ar trebui:
    Ca si cum ar fi murit si ar fi inviat impreuna cu Mantuitorul.
    Mai pe larg si mai frumos ne spune Sf. Nicolae Velimirovici aici:
    https://www.ortodoxiatinerilor.ro/2010/03/sa-iubesti-pre-domnul-dumnezeul-tau-cu-toata-inima-ta/

    Reply

  4. Catalin
    aprilie 2, 2010 @ 9:54 am

    Vedem foarte clar pe ce se pune accentul de Paști, în mass-media și în conștiința creștinilor cu numele: pe MASA de Paști, pe MIEL și pe IEPURAȘ.
    Și nu numai iepurașul (care este importat din occident și are același scop cu Moș Crăciun, de a devia atenția de la Hristos), ci nici măcar mult-doritul miel NU reprezintă un obicei de Paște.

    http://www.jurnalul.ro/stire-special/mielul-de-pasti-nu-face-parte-din-randuiala-bisericeasca-540148.html

    Părintele Vasile Gavrilă spune clar în acest articol că obiceiul mielului este derivat din Vechiul Testament, neavând nicio legătură cu jertfa lui Hristos!

    Vedem peste tot că se spune că MASA de Paști costă nu știu câte milioane, că unii nu vor avea o masă îmbelșugată etc., de parcă MASA contează cel mai mult; nu curățarea patimilor noastre, nu introspecția conștiinței noastre, nu plânsul pentru chinurile îndurate de Mântuitorul Hristos pentru noi cei atât de păcătoși și de vinovați, nu curățirea noastră, nici prezența la sfintele slujbe, nu Învierea Domnului și învierea noastră (incluzând aici și Deniile și Prohodul), CI MASA de Paști contează!… Eventual și distracțiile de după, acestea sunt cele mai importante – în viziunea unora…

    Domnul să ne lumineze și să ne învieze pe toți!

    Reply

  5. Dan
    aprilie 2, 2010 @ 10:27 am

    Chiar discutam ieri despre denaturarea simbolului acestei Mari Sarbatori !
    Ma bucur ca mai exista cineva care impartaseste aceleasi idei !
    Viata de azi a devenit un mod de a consuma idei „alterate”. Sarbatori Fericite si nu uitati de mesajul real acestor zile!

    Reply

  6. Florin
    aprilie 2, 2010 @ 9:33 pm

    Mă iertaţi că nu am acum legătură cu subiectul, dar unde au dispărut categoriile, că aveam nevoie acum de un tip de articole… 🙁
    Mulţumesc.

    Reply

  7. Dan
    aprilie 2, 2010 @ 10:06 pm

    Le gasesti si in prima linie din bara orizontala de sub imaginea site-ului:
    Convertiri, Credinta si stiinta, eu si El, Fapte bune….etc

    Reply

  8. Florin
    aprilie 2, 2010 @ 10:28 pm

    Mai demult le-am vazut in dreapta…
    Acum am observat ca sunt in header.

    Reply

  9. Lucia
    aprilie 3, 2010 @ 7:39 am

    Oare când se va epuiza „iepurizarea” de Paşti ? Când ne vom trezi din „somnul” credinţei (care naşte Iepuraşul de Paşti, după cum „somnul raţiunii naşte monştri”… ) ?

    Reply

  10. Lucia
    aprilie 3, 2010 @ 12:50 pm

    Fie ca noaptea Învierii să vă umple – tuturor – inimile de lumină sfântă, pace, bucurie deplină şi mai ales de IUBIREA Domnului…

    Reply

  11. Emy
    aprilie 3, 2010 @ 2:03 pm

    Asa zisul Iepuras de Paste a fost o nascocire a Celui Rau ca cinstirea omului fata de Sarbatoarea Pascala sa-i fie smintita,astfel in loc de a cinsti cum Fiul Domnului S-a rastignit pentru noi pacatosii,prin cata suferinta a trecut nevinovat dar apoi a Inviata dupa cum a prorocit Scriptura, omul a ales sa-si daruiasca cadouri,sa bea,sa curveasca etc.
    Iepurele de paste este si trebuie sa fie o erezie otravita care-si face loc precum un cancer tot mai mult in Ortodoxie fara sa aibe ceva in comun.
    Pastele nu este o sarbatoare de cadorisire a semenilor nostrii,poate sa ajutam neputinciosii,luati aminte caci chiar si vinul cel ami bun isi pierde valoarea daca il beti otravit.
    Fiti drepti si aduceti-va aportul in Dreapta Credinta,invatati copii si invatati-va si pe voie sa nu accepte aceast cancer de ipuras in credinta noastra,iepurasul este un viclesug a unora dea se imbogati in cele pamantesti.

    Reply

  12. Valentin
    aprilie 3, 2010 @ 7:29 pm

    Cea mai frumoasa utrenie a invierii:

    http://www.trilulilu.ro/vylyca84/b7a4fb04a7b6e0

    Reply

  13. Veronica
    aprilie 4, 2010 @ 8:49 am

    HRISTOS A INVIAT!

    Reply

  14. seb
    aprilie 14, 2013 @ 10:19 pm

    1)Iepurasul este un simbol al fertilitatii, iar sarbatoare Pastelui a fost suprapusa peste cea a echinoctiului de primavara pentru a prinde la popoarele barbare din Europa
    2)evreii nu au fost sclavi in Egipt 🙂

    Reply

  15. Dan Tudorache
    aprilie 15, 2013 @ 8:05 am

    Seb(astian)?, iartă-mă te rog că-ți răspund cu o ironie: dacă evreii nu au fost sclavi în Egipt, atunci ce statut au avut? Au fost cumva latifundiari?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *