Iisus in viata mea

Cu rusine va spun ca l-am chemat pe Iisus la mine din nevoie. Intr-un fel ma pregateam in gand: „ma va ajuta si dupa aceea il voi inlatura si imi voi vedea de viata mea”.

Dar de cand a aparut Iisus in viata mea, s-a schimbat totul. Nu mai vroiam sa renunt la El. Inainte faceam ce vroiam fara sa-mi pese de consecintele faptelor mele. De la o anumita secunda din viata mea insa, totul avea sa se schimbe. Am inceput sa citesc pe net intamplari ale oamenilor ortodocsi si nu numai, oameni care il cunosteau pe Dumnezeu. Incercam sa gasesc raspunsuri intrebarilor de tot felul. Raspunsuri care sa stea in picioare mereu. Placerile pe care le-am gustat erau dulci doar o clipa. Linistea pe care o am acum in inima mea, o cautam atunci defapt fara sa stiu.

Fumam deja de 4 ani si as fi vrut in sinea mea sa ma las, dar stiam ca nu ma pot lasa. Toata ziua ma gandeam la tigara daca nu fumam. Era stresant si enervant. Nu ma puteam concentra la nimic. Asa ca luam din nou tigara in mana. Nimeni din toata lumea asta nu m-ar fi putut intari incat sa nu mai fumez.  Iisus a facut-o. Acesta a fost primul lucru pe care i l-am cerut mai mult ca si pe o incercare. Am vazut ca functioneaza.  Desi lucrurile se intamplau pe pielea mea, mie nu-mi  venea sa cred. Eliberarea lui Iisus a fost totala si instantanee.

A trecut aproape un an si nici acum nu stiu exact ce s-a intamplat cu mine. De atunci nu am mai fost atrasa de tigara si nici macar nu-mi  trecea vre-un gand de ispita prin minte ca sa zici ca ma chinuiesc. Acesta a fost primul cadou-taina.

Incepeam sa vreau sa ma indrept cat ma mult. Eram dependenta de pacatul malahiei. Odata la doua saptamani nu rezistam sa nu comit acest pacat. Dupa mai multa spovedanii acest pacat a dispurat, dar treptat.

Muzica si filmele: Am dormit o noapte la o prietena penticostala. Am intrebat-o daca ne punem sa ne uitam la un film inainte de a dormi. S-a uitat drept la mine si mi-a zis: Eu nu ma uit demult  la filme. Imediat s-a trezit in mine dorinta de a nu ma uita nici eu, dar ma gandeam: Nu am nicio sansa. E prea de tot sa renunt si la filme. Cred ca vor trece multi ani pana se va intampla asta. Am ascultat muzica dedicata lui Iisus si m-am simtit foarte bine.

M-am documentat in legatura cu filmele  si muzica. M-am uitat la un videoclip unde explica  foarte clar ce se intampla cand ascultam anumite genuri de muzica lumeasca si ce efect distructiv au versurile asupra creierului si faptelor noaste. Pfuai! si am auzit cu urechile mele cum unele melodii redate invers sunt invocari demonice.

Nu a trecut o luna si l-am rugat pe Bunul Dumnezeu sa ma ajute sa renunt la muzica si filme. Si cat m-a ajutat…! Din nou minunea s-a produs in viata mea instantaneu. Daca inainte cand ascultam muzica se lipeau versurile si ritmul de mine acum nu au nicio putere. Parca  ritmul lor nu se suprapune cu ritmul meu. Vreau sa zic ca ma bucur in fiecare zi de lucurile pe care Dumnezeu mi le-a facut cadou si nu ma mai opresc din a ma bucura. Uneori nu-mi vine sa cred ca se intampla cu adevarat.

Intr-o zi mi-am calcat in picioare constiinta zicand in minte ca voi avea pace si daca voi face voia mea. La sfarsitul zilei m-am rugat lui Dumnezeu si ma gandeam  eu: „cum poti sa ma ajuti in continuare, sa ma iubesti  si sa ma ocrotesti chiar daca mie nu mi-a pasat de Tine de multe ori, chiar daca Te las acasa?” Parca am auzit raspunsul: Pai nu asta inseamna iubirea?

Slava tie Iisuse, Dumnezeul nostru!

(Andreea)

(Visited 8 times, 1 visits today)