Skip to content

4 Comentarii

 1. Merla Bogdan
  iulie 4, 2016 @ 3:02 pm

  Doamne ajuta. Acest gen de fotografii imi plac si mie si mi se par fascinante, desi te doare putin mintea daca incerci sa le interpretezi. Sensul lor exact este… „astronomic”. Dar zice undeva sf. Apostol Pavel, in 1 Corinteni, cap 13: cat timp traim viata de pe pamant, toate le vedem ca prin oglinda, in ghicitura (limitati de slabiciunea mintii si a sufletului si de mijloacele tehnice limitate, fiind prizonieri planetei noastre). Dupa moarte, daca ne mantuim prin Mantuitorul Iisus Hristos in Biserica ortodoxa, le vom vedea pe toate fata catre fata. Inclusiv secretele celorlalte galaxii. Si daca dorim mai mult putem citi carti de astronomie si astrofizica. Acest punct de vedere de echlibru m-a ajutat sa imi gasesc linistea, dupa o tinerete irosita cu lucruri sf si fantasy. Doamne ajuta. Cele bune. Aveti grija de voi.

  Reply

 2. Cristian M
  iulie 4, 2016 @ 7:20 pm

  Recomand și această pagină ([i]Astronomy Picture of The Day[/i]):

  http://apod.nasa.gov/apod/

  Zilnic apar imagini fascinante.

  Reply

 3. sdaniel
  iulie 6, 2016 @ 8:14 pm

  Minunate intr-adevar aceste fotografii. Aceste fotografii se obtin prin captarea fotonilor de lumina pe care ii emit aceste formatiuni. Acesti fotoni calatoresc prin spatiu cu viteza de 300 de mii de kilometri pe secunda. Prin metode stiintifice arhicunoscute si usor verificabile s-au calculat si distantele la care se afla aceste formatiuni. Sa luam ca exemplu una dintre cele mai apropiate galaxii: Andromeda. O vedem in fiecare noapte. Se afla la o distanta de peste 2 milioane de ani lumina fata de noi, adica acum 2 milioane de ani au pornit fotonii catre noi. Ceea ce vedem noi pe cer sau prin telescop este galaxia Andromeda asa cum arata acum 2 milioane de ani.
  Cum spuneam mai devreme, Andromeda este printre cele mai apropiate galaxii, altele se afla la 60 de milioane de ani lumina sau la 13 miliarde de ani lumina.
  Exista o serie de articole pe acest site care incearca sa demonstreze ca universul are doar 7 mii de ani.
  Acum vad poze cu galaxii de acum milioane sau miliarde de ani. Materia, timpul si spatiul acestora sunt create de Big-Bang si slefuite de gravitatie.

  Reply

 4. Merla Bogdan
  iulie 10, 2016 @ 4:00 pm

  Doamne ajuta. Am mai gasit si eu un site cu imagini din univers, insusi site-ul oficial al telescopului Hubble. Daca faceti abstractie de perspectiva evolutionista de a prezenta lucrurile, este unul dintre cele mai frumoase si mai bine documentate site-uri de astronomie, ce prezinta frumusetea universului creat de Dumnezeu.

  http://hubblesite.org/

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *