Skip to content

7 Comentarii

  1. Laura-optimista
    mai 27, 2010 @ 7:38 pm

    Cred că demnitatea noastră de fiinţe create după chipul lui Dumnezeu, făpturi raţionale pentru care Hristos S-a întrupat şi a murit pe cruce este descrisă în cântările bisericeşti ortodoxe într-un mod deosebit de impresionant: „Chipul măririi Tale celei negrăite sunt, măcar că port rănile păcatului. Miluieşte făptura Ta, Stăpâne şi mă fă iarăş cetăţean al raiului”. Totuşi, nobleţea firii noastre nu a fost înţeleasă de către acei oameni de ştiinţă care, bazându-se în mod excesiv pe raţiunea lor, au încercat să alcătuiască o altă teorie cosmogonică străină de învăţătura creştină(ca şi cum n-ar exista suficiente erezii), creând mitul evoluţiei omului(auziţi!) din maimuţă. În locul credinţei creştine, conform căreia demnitatea umană constă în chipul lui Dumnezeu din noi, ei au preferat să creadă că omul îşi are originea în… maimuţe, adică este superior fiinţelor neraţionale, dar a evoluat din acestea. Consider că acestor puţin credincioşi li se potrivesc foarte bine cuvintele Psalmistului: „Omul, în cinste fiind, nu s-a priceput. alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor.”
    Îmi cer scuze, dacă am scris ceva necuviincios la adresa oamenilor de ştiinţă. Ştiu că există mulţi savanţi renumiţi, a căror credinţă în Dumnezeu salvează această categorie de persoane de acuzaţia de ateism. Blaise Pascal şi A. Einstein sunt doar două exemple de savanţi ai lumii acesteia, care L-au mărturisit pe Hristos, cunoscând puterea Sa din lumea creată.
    „Adevărata ştiinţă duce la credinţă.”
    Hristos în mijlocul nostru!

    Reply

  2. Veaceslavv
    mai 28, 2010 @ 7:06 am

    Deci, este greşit să acceptăm ideia creaţionismului evoluţionist?

    Reply

  3. admin
    mai 28, 2010 @ 9:14 am

    Veaceslavv, creationismul evolutionist nu este doar o greseala ci o erezie. Vom publica cat de curant un articol pe tema aceasta ca sa aratam gravele abateri dogmatice si implicatiile unei astfel de interpretari.

    Reply

  4. Eugenia
    mai 31, 2010 @ 1:50 pm

    A se vedea cartea „Argumente stiintifice contra evolutionismului” de Ioan Vladuca in care este dezbatuta si aceasta tema.

    Reply

  5. Calin Tatar
    februarie 9, 2011 @ 10:13 pm

    Pro sau contra
    Cel mai bine este ca fiecare sa creada ce vrea si sa dispara polemicile inutile. Unii atei pot accepta riscul pariului lui Pascal. Impotriva musulmanilor avem un dinte dar si ei au impotriva noastra. Budismul este mai tolerant dar nu stiu sa se practice la noi ca i-as vizita cu drag. Doamne Ajuta.

    Reply

  6. Dan
    februarie 10, 2011 @ 7:34 am

    Nu mai Cataline, nu asa. Sa credem ceea ce este conform cu realitatea…nu ce ne inchipuim despre lume. Ca altfel credem prostii care ne fac sa traim in prostie, ca niste prosti, ratandu-ne complet existenta.
    Iata de ce este atat de important sa credem in ceea ce trebuie, iar nu in ceea ce ne convine.
    Polemici sunt de cand e lumea si pamantul si vor fi pana la sfrasitul lumii asteia in care ne ducem zilele.

    Sa nu uitam ca prima polemica a inceput intre Dumnezeu si fostii ingeri de lumina, diavolii. Apoi polemica s-a intins si intre Dumnezeu si om, ca omul nu a vrut sa asculte…ci sa se dea si el cu polemizatorul certaret.
    De la acel episod in care omul se cearta cu Dumnezeu in Rai, s-a ajuns sa se certe si oamenii intre ei. Asa de tare au facut polemica oamenii, inca de la inceput, incat s-a ajuns la crima lui Cain asupra lui Abel.
    Si de atunci o tinem tot asa…ne certam toti oamenii intre noi. Dar polemicile nu o sa se opreasca daca fiecare va crede ce vrea, ci doar atunci cand ne impacam cu Dumnezeu, caci aceasta a fost si este singura stare in care nu s-au certat si nu se cearta oamenii intre ei. Ca sa ne impacam cu Dumnezeu trebuie sa ajungem la aceeasi parere cu El, nu cu vrajmasul. Dar lucrul acesta nu se intampla pentru ca….fiecare crede in ce ii convine, nu in ce trebuie.
    Iata aceasta a fost o scurta istorie a polemicii 🙂

    Reply

  7. Radu
    februarie 10, 2011 @ 2:03 pm

    Calin, nu-ti fie frica sa te indoiesti si sa iti asumi ceva. Nu exista calea unica de a ajunge la adevarul absolut, desi daca te apropii de diferite religii s-ar putea sa zica fiecare ca este ‘calea cea dreapta’. Budism exista la noi trebuie doar sa cauti.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *