Skip to content

5 Comentarii

 1. Daniela Stefan
  iulie 13, 2016 @ 9:28 am

  Doamne ajuta!
  Multumim pentru cele impartasite (ca si anul trecut)! Sper, cu ajutorul Domnului, sa merg si eu in acest tur cand va mai fi organizat. Anul acesta mi-am pus in minte, insa problemele de sanatate au spus altceva. Slava Domnului pentru toate!

  Astfel de excursii sunt tare folositoare pentru suflet si pentru trezirea noastra din amortire.
  Sa va ajute Dumnezeu in toata lucrarea voastra!

  Reply

 2. Claudiu Balan
  iulie 13, 2016 @ 6:34 pm

  Daniela, vom mai face acest tur, cu ajutorul lui Dumnezeu, în jurul zilei de 1 decembrie și la anul în luna iunie.

  Te așteptăm cu drag alături de noi.

  Doamne ajută!

  Reply

 3. Daniela Stefan
  iulie 15, 2016 @ 8:02 am

  Multumesc frumos, Claudiu!
  Doamne ajuta! Spor in toate sa aveti!

  Reply

 4. vrabie i
  iulie 17, 2016 @ 6:31 pm

  „Orice putere corupe, însă puterea absolută corupe în mod absolut.” (Lord Acton), este un citat care se potriveste perfect cu crestinismul legionar.

  A face din legionari niste martiri, cum zici in: „Oricâte greşeli şi păcate ar fi avut cei din mișcarea legionară, majoritari în temnițele comuniste, nu putem să nu ne recuperăm istoria şi să nu învăţăm din greşelile lor, dar mai ales, din faptele lor bune, şi modelul de ridicare prin credinţă, urcuş duhovnicesc şi urcarea pe treptele raiului, pe care, mulţi dintre ei l-au dobândit.”, releva faptul ca ignoranta ta nu are margini. E de inteles cand, necunoscand istoria, asociezi pe toti puscariasii comunismului cu eroi; mai mult decat atat, in cazul legionarilor, ai numi crestini, e o actiune periculoasa.

  Mircea Vulcanescu, contemporan miscarii si victima a represiunii comuniste, facea o evaluare a LAM: „Un entuziasm special, un fel de fanatism, amestec ciudat de iubire si ura, cuprinsese acest tineret, ce se credea luat sub aripa de Arhangheli. Acestei mistici i se datoresc, cred, actele de eroism, cateodata cugetat, cateodata necugetat, pe care le-au facut unii dintr-insii: plecarea lor la lupta „pentru cruce”, sau pentru judecata dumnezeiasca, ori hotararea de a se jertfi pentru ce li se parea ca este idealul! Dar tot acestei mistici i se datoresc si actele de cruzime, de razbunare intransigenta, de ciopartire a adversarilor cu toporul, care au infiorat societatea romaneasca, si care au dezlantuit apoi, prin prostia conducatorilor politici ai tarii, represalii in acelasi stil, represalii care n-au facut altceva decat sa invenineze raul.”; citat preluat din: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/09/10/mircea-vulcanescu-miscarea-legionara/

  Prescurtarea: LAM, precum si ideea de „actiune periculoasa”, nu sunt inserate intamplator. In momentul de fata mai exista o miscare paramilitara terorista pe plan mondial; se numeste ISIS. Evident ca LAM nu a ajuns la nivelul ISIS, din motive conjuncturale, insa a face apologia Miscarii prin prisma credintei pe care o aveau membrii ei, e o stupiditate de proportii epice.

  Si stai linistit, Biserica nu a avut de suferit in timpul comunismului: „După 1948 au fost restaurate, pictate sau reparate prin daniile credincioșilor majoritatea celor peste 12.000 de lăcașuri de cult ortodox (biserici, mănăstiri, schituri, paraclise) de pe tot cuprinsul țării. Au fost restaurate cele mai multe din bisericile și mănăstirile monumente istorice. În același timp, s-au construit peste 500 de biserici noi, în tot cuprinsul Patriarhiei, dintre care multe sunt adevărate monumente de artă.”; citat preluat din: http://patriarhia.ro/v-b-biserica-ortodoxa-romana-in-perioada-dintre-1944-si-1989-151.html… ci doar preotii simpatizanti ai Miscarii, Legionarii fiind priviti ca un adversar politic.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  iulie 18, 2016 @ 9:29 am

  Din învățăturile de credință și din îndreptarele de spovedanie învățăm, la modul didactic, din motive de pedagogie, că există trei mari grupe de păcate: păcatele capitale, păcate strigatoare la cer și păcate împotriva Duhului Sfânt. Dintre toate, cele „mai grave” sunt cele din ultima grupă (sinuciderea, hula), știind de la Hristos că „Orice păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului nu se va ierta ” (Matei, 12:31)

  Ei bine, la această scurtă listă, s-au gândit unii pravoslavnici ortodocși, mai catolici decât Papa, să mai adauge un păcat de neiertat: legionarismul.
  Puteai tu, ca legionar, să faci pocăință ani în șir, să lupți în munți cu riscul vieții pentru eliberarea de comunism a compatrioților, să-ți dai și ultimele două boabe de arpacaș fratelui de suferință din închisoare, puteai să mărturiești credința în contra bâtelor de gardian mult și bine, că toate degeaba frate: legionarismul a fost decretat păcat împotriva Duhului Sfânt și gata. Deci nu doar că este declarat ilegal, ceea ce este altă discuție, dar strict teologic vorbind, mai pretind unii confrați că cine a avut în viața lui verde-n cerul gurii, gata cu el, e în rând cu sinucigașii. Mai nou, nu doar cu sinucigașii clasici, ci cu sinucigașii ISIS. Ca apoi, Bijou, să afirmi că „Biserica nu a avut de suferit in timpul comunismului”.
  …Și acuzai autorul impresiilor din tabără de o stupiditate de proporții epice.

  Bijou, faptul că ai specializarea și încadrarea în muncă pe care le ai, consider că este un argument suficient de bun ca să concluzionez că ești un bărbat isteț, cu mult peste medie. Însă asta nu te face isteț automat în toate domeniile, ca de exemplu, în cel al istoriei. Din contră, afirmațiile tale mi-au lăsat impresia că ai mari carențe în cunoașterea istoriei recente. Desigur, nimeni nu s-a născut învățat, dar nu-i prea cinstit să acuzi pe cineva de ignoranță fără margini, când tu însuți ești cu musca pe căciulă.
  Pentru că ai specializarea pe care o ai, eu te îndemn cu străruință să începi chiar cu un legionar care a marcat trecutul propriei tale ogrăzi: http://fericiticeiprigoniti.net/george-manu
  Îți spun cinstit că o polemică cu tine, la momentul acesta, mi se pare complet inutilă, fără să mai pun la socoteală lipsa mea acută de timp și… lipsa motivației de a polemiza. Dar dacă insiști să-ți răspund cu argumente la ceea ce ai obiectat, o pot face, chiar dacă mai greu. Însă mi se pare mai de folos să începi să citești câte ceva pe subiect.

  O zi frumoasă!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *