Skip to content

14 Comentarii

 1. Glody
  ianuarie 31, 2011 @ 8:07 pm

  🙁
  Dumnezeu sa-l odihneasca!
  Romania a mai castigat un rugator la tronul ceresc!

  Reply

 2. adriana
  ianuarie 31, 2011 @ 8:33 pm

  Dumnezeu sa il odihneasca!

  Reply

 3. Cristian Marian Szekeres
  ianuarie 31, 2011 @ 8:48 pm

  comunicat de presă Biroul de presă al Arhiepiscopi
  Dumnezeu sa il odihneasca!

  here ([url]http://szekeres-cristian-marian.blogspot.com/2011/01/inaltpreasfintitul-parinte-mitropolit.html[/url])

  Reply

 4. Emanuela
  ianuarie 31, 2011 @ 9:33 pm

  Frumos… si chiar daca a trecut la cele vesnice, sa se roage pentru noi ca Dumnezeu sa ne mai dea mari duhovnici si oameni exemplu ca dansul si ceilalti.

  Reply

 5. Emanuela
  ianuarie 31, 2011 @ 9:39 pm

  Pe data de 31 sunt serbati in calendar Sfintii Doctori fara de arginti Chir si Ioan; Sfintii Mucenici: Victorin, Victor,Nichifor,Claudiu, Diodor, Serapin si Papia.

  Dansul a fost si doctor, mai mult de suflete si mucenic al Domnului, de aceea s-a dus alaturi de ei in ziua de 31 ianuarie. Nimic nu e intamplator.

  Reply

 6. Laura-optimista
  ianuarie 31, 2011 @ 9:50 pm

  🙁 🙁
  Este atât de trist faptul că încă un părinte duhovnicesc adevărat, IPS Bartolomeu, a plecat dintre noi! 🙁
  Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să-i bucure sufletul alături de sfinţii Săi din Biserica triunfătoare!
  "Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa."(Evrei13, 7) Să ne ajute Dumnezeu ca, păstrând în suflet acest îndemn apostolic, să urmăm exemplul IPS Bartolomeu, părintele nostru drag, de a cărui viaţă dedicată întru totul lui Hristos ne vom aminti mereu şi pe care-l avem de acum rugător alături de toţi creştinii autentici din Împărăţia cerurilor.
  Domnul Iisus Hristos, Viaţa şi Învierea celor ce cred în El, să aşeze sufletul acestui mare ierarh al Bisericii între îngeri şi sfinţi, cât mai aproape de tronul slavei Sale celei veşnice!
  Hristos a înviat! Să nu uităm acest adevăr fundamental al credinţei noastre, oricât de dramatică ne-ar părea moartea fizică a celor pe care-i apreciem. Pentru creştini, moartea (deşi acest cuvânt este foarte nepotrivit, mai ales în cazul IPS Bartolomeu) este doar o dramă, nu o tragedie… fiindcă nu constituie finalul vieţii.
  Dumnezeu să-l ierte pe părintele Bartolomeu!

  Reply

 7. Laura-optimista
  ianuarie 31, 2011 @ 10:24 pm

  "Într-o mărturisire făcută în cadrul unei întâlniri cu presa clujeană, în 28 ianuarie 2008, legată de sintagma “Leul Ardealului”, folosită prima dată de către maica stareţă de la Mănăstirea Râmeţ, înaltul ierarh ortodox a spus că leul, deşi este regele animalelor, “are parte de cea mai nenorocită moarte”.

  “Leul, neavând duşmani naturali, nu-l mănâncă nimeni şi moare numai de bătrâneţe. Şi cum moare? Îi cad dinţii şi nu se mai poate hrăni, nu mai poate vâna, dar nici să mănânce din ce vânează altul. Şi moare ca un bicisnic, mâncat de furnici şi de muşte. Sper că nu îmi doriţi aşa ceva”, spunea IPS Bartolomeu, adresându-se jurnaliştilor."
  Avea şi simţul umorului părintele Bartolomeu, aşa cum se poate observa din cuvintele IPS Sale de mai sus…
  Tot în textul din care am citat mai sus, text postat pe site-ul ortodox http://www.razbointrucuvant.ro, scria că această denumire, "leul Ardealului", folosită pentru a-l caracteriza pe IPS Bartolomeu, a fost întrebuinţată datorită intransigenţei IPS Sale în mărturisirea Ortodoxiei. Aşa cum se ştie, IPS Părinte Bartolomeu a fost nu doar un ierarh foarte credincios şi un intelectual autentic, ci şi un mărturisitor al lui Hristos, căci a pătimit pentru El mai mult timp în închisorile comuniste. A predicat, aşadar, prin cuvânt şi prin faptă, ca un adevărat părinte duhovnicesc. 🙁
  Încă o dată, Dumnezeu să-l ierte! Şi să nu uităm să-l pomenim în rugăciunile noastre!

  Reply

 8. Albinuta
  februarie 1, 2011 @ 7:08 am

  Dumnezeu sa il odihneasca !

  Reply

 9. Ana
  februarie 1, 2011 @ 8:12 am

  Mereu cu gandul la familie, mereu cu gandul la tin
  Dumnezeu sa-l odihneasca. Sa-l pomenim in rugaciunile noastre si sa le vorbim copiilor nostri de invataturile lasate de el. A avut mare grija de tineri si in special la inceputul anului scolar, transmitea un cuvant de incurajare. [b]Daca vreun tanar nu are model de viata, sa-i asculte predicile si cuvintele sale.[/b]

  Reply

 10. Ana
  februarie 1, 2011 @ 8:18 am

  Mesajul de Crăciun al ÎPS Bartolomeu Anania: "Faceţi din Fiul Mariei, Iisus Hristos, prietenul copiilor voştri!"

  Cluj-Napoca, 22 decembrie 2010

  Până atunci [b]ii rog fierbinte pe părinti să aibă grijă de copiii lor.[/b] Stiu că avem multe familii adevărate, cu părinti iubitori si copii cuminti. Dar tocmai de aceea vă rog si vă indemn, [b]părintilor, să fiti veghetori, ca nu cumva copiii vostri buni să incapă pe mâna celor ce-i strică, sau să aibă la indemână ceva ce le poate intina fiinta.[/b]

  [b]Nu-i lăsati doar pe seama scolii,[/b] căci intr’o scoală pot exista programe perverse sau o directoare care, in schimbul câtorva cadouri ieftine, le permite traficantilor să-si etaleze scârboasele mărfuri in văzul copiilor. Ajutati-vă odraslele să invete cu drag si să se poarte frumos!

  Cutremurati-vă de familiile destrămate si de copiii lor rămasi pe drumuri, bântuiti de mizerie si de vicii precoce. [b]Oferiti‑le pruncilor vostri mai putin televizor si mai multă lectură: din cărtile frumoase si, pe cât se poate, pagini alese din Sfintele Scripturi.[/b] Eu cunosc un copil care a citit Biblia, in intregime, [b]la vârsta de zece ani[/b]; nu e important ce si cât a inteles, ci faptul in sine că a citit-o si n’a uitat-o.

  [b]Faceti din Fiul Mariei un prieten al copiilor vostri; si fiti siguri că Pruncul Iisus vă va surâde din iesle, iar Copilul Iisus va merge spre Nazaret tinându-vă de mână.[/b]

  † BARTOLOMEU
  Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului,
  Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului

  Reply

 11. Laura-optimista
  februarie 1, 2011 @ 5:31 pm

  Pr. Arsenie Papacioc, despre IPS Bartolomeu
  Părintele Arsenie Papacioc: "Pe Bartolomeu Anania îl spovedesc şi el este unul din cei care mai ţin adevărul şi nu o să cedeze."
  Doamne ajută!

  Reply

 12. SB
  februarie 1, 2011 @ 8:45 pm

  Ce tare a fost omu asta …

  Reply

 13. Dan
  februarie 3, 2011 @ 6:54 pm

  Reply

 14. Grigore Alexandru
  noiembrie 2, 2011 @ 5:53 pm

  „Bartolomeu Val…”
  Acest videoclip nu mai este disponibil, deoarece contul YouTube asociat acestuia a fost desfiinţat din cauza notificărilor multiple de încălcare a drepturilor de autor primite din partea unor reclamanţi terţă parte, inclusiv:
  UEFA
  SRTV

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *