Skip to content

7 Comentarii

 1. Iuliana
  decembrie 5, 2009 @ 1:09 pm

  Multumesc pentru sfat. Nici eu n-am citit inca tot Vechiul Testament. Mai ales Profetii sunt dificili, nu te incurajeaza sa mergi cu lectura pana la sfarsit, dar multe pasaje din Profeti sunt uimitoare, mai ales la Isaia, cele despre venirea lui Mesia pe pamant. Mie mi-au folosit Regii, Facerea si Deuteronomul, Ecclesiastul, Cartea lui Iov(nespus de datatore de curaj si rabdare in incercari), Cartea Esterei, Proverbele, Isus Sirah. Nu vreau sa ma intind prea mult. Daca imi ingadui, Faptele Apostolilor, o carte mai rar citita a Noului Testament, are si ea multe de oferit crestinilor de azi. Doamne ajuta!

  Reply

 2. Ana M.
  decembrie 5, 2009 @ 1:36 pm

  Multumim, foarte folositor articolul si bun indemnul!

  Reply

 3. admin
  decembrie 5, 2009 @ 2:23 pm

  Cu multa placere Ana.
  Mie mi-a placut foarte multe Iov pentru modul in care a discutat el cu cei 3 prieteni si cu Dumnezeu. La fel mi-au placut Psalmii si Cantarea Cantarilor.

  Reply

 4. D
  decembrie 5, 2009 @ 4:38 pm

  Sa citim Vechiul Testament, dar o traducere a Septuagintei ; se gaseste pe piata. Adica in varianta pur ortodoxa.

  Reply

 5. nyky
  decembrie 7, 2009 @ 10:23 pm

  Cercetati scripturile pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica dar chiar ele marturisesc despre mine :SPUNEA IISUS:

  Reply

 6. MONICA
  martie 11, 2010 @ 10:47 pm

  In Vechiul Testament avem adevarate modele -Ilie ,Moise ,Estera ,Debora ,Ruth ,Iosua ,Iona ,Iov fiecare aratandu-ne ce inseamna credinta ,evlavia ,rabdarea sau curajul.

  Reply

 7. MONICA
  martie 11, 2010 @ 10:49 pm

  Mie mi-a placut foarte mult Vechiul Testament , desi multa lume nu-l citeste fiind descurajata de volumul mare de citit si abundenta numelor si a datelor (mai ales Regi).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *