Skip to content

7 Comentarii

 1. Dan Sorin
  iunie 20, 2013 @ 7:49 pm

  Mă bucur să văd veniți la înmormântarea păr. Iustin pe PS Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni și pe ÎPS Teodosie ( deși mi-e foarte greu să îmi fac vreo părere despre acest om. Pe de o parte a fost implicat în niște scandaluri destul de urâte iar pe de altă parte a făcut lucruri mari în cele duhovnicești cum ar fi că a întemeiat o mănăstire pentru cei din temnițele comuniste, a permis păr. Matei și păr. Teodor Zisis să țină o conferință anti-ecumenistă deși din ce am înțeles Patriarhul Daniel nu ar fi dat această binecuvântare respectivului părinte, a invitat pe PS Longhin Jar să țină o conferință și acum ceva ani iarăși a invitat pe păr. Savatie Baștovoi să țină o conferință iar la un moment dat a zis și câteva cuvinte împotriva ecumenismului ). Iarăși mă bucur să îl văd și pe Danion Vasile ducând crucea păr. Iustin mai ales după scandalul în care a fost implicat cu problema stilismului. Te bucură să vezi că acest om s-a împăcat cu păr. Iustin. Cine este episcopul ce apare pe la minutul 10?

  Regret nespus că nu l-am vizitat mai des pe păr. Iustin. În perioada în care am fost pe la sfinția sa eram într-o stare destul de proastă din punct de vedere duhovnicesc iar păr. Iustin a fost destul de dur cu mine ( ca să mă scoată din acea amorțire în care eram ). Îmi amintesc odată că eram pe la 4 dimineața și așteptam pe păr. Iustin de la Sf. Liturghie să ajungem la sfinția sa. Omul se uita la mine cu niște ochi mari… de parcă vedea pe altcineva în jurul meu care nu îi dădea o stare foarte fericită. Probabil vedea demonii ce mă stăpâneau.

  De când s-a mutat la maici nu am mai fost la păr. Iustin dar de mai multe ori îl visam că eram mai cald cu mine, că m-aș fi împăcat cu sfinția sa. Regret nespus că nu am putut să o fac fizic ci doar în vise. Știu că păr. Iustin nu era supărat pe mine dar ceva din mine dorea să fie împăcat cu acest om, să fie în relații mai bune.

  Reply

 2. Ana
  iunie 20, 2013 @ 11:21 pm

  dan-s
  [quote]” ÎPS Teodosie ( deși mi-e foarte greu să îmi fac vreo părere despre acest om. Pe de o parte a fost implicat în niște scandaluri destul de urâte iar pe de altă parte a făcut lucruri mari în cele duhovnicești „[/quote]

  Scandalurile respective au fost niste inscenari, puse la cale intr-o perioada in care trebuiau inchise cateva voci din biserica.
  [b] IPS Teodosie este omul lui Dumnezeu.[/b]

  Sa ne uitam si cate i s-au pus in spate parintelui Justin, in cate scandaluri au incercat sa-l bage. Nimic nu le-a reusit si asta pentru ca nu aveau cum sa-l doboare. El singur s-a coborat la cel mai de jos nivel si a ascultat pasurile omului de rand. S.a smerit si s-a jertfit continuu.

  [b]Cuvantul sau avea si are putere. Nu cred ca in toata istoria bisericii noastre, a mai fost vreun preot care sa fie atat de mult atacat ca parintele Justin. Nimic nu l-a infricosat. Strasnic parinte. Exemplu pentru noi toti!
  [/b]
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

  Reply

 3. Boitos
  iunie 21, 2013 @ 8:05 am

  Dumnezeu sa il ierte pe parintele Iustin Parvu.
  Cat despre IPS Teodosie, fiecare cu ale lui.Nu se stie exact ce si cum, dar de obicei nu iese atat fum fara foc.
  Iar scandalurile respective nu sunt toate niste inscenari, sa fim seriosi.
  Mai cauta pe internet despre el si ai sa vezi, eu chiar cred asa ceva ( acte pe proprietate si diverse vanzari si hotel si case), nu de alta, dar eu am vazut in alta parte asa ceva si m-a cam apucat scarba.
  Fiecare va da seama de faptele lui.
  Si mai ales ca este de generatia medie ( nici tanar, nici batran ).

  Reply

 4. Radu
  iunie 21, 2013 @ 10:22 am

  [quote name=”dan-s”] Cine este episcopul ce apare pe la minutul 10?
  [/quote]

  Cred că e vorba de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

  Reply

 5. Ana
  iunie 21, 2013 @ 1:39 pm

  Simona, la noi iese fum si fara foc, mai ales cand este vorba de biserica dreapta. Ceea ce vezi pe net sunt inscenari. Ar fi bine sa nu le credem oricat de plauzibile ar fi.

  Reply

 6. Carol
  iunie 21, 2013 @ 5:58 pm

  Doamne ajuta !

  M-a invrednicit Dumnezeu, pentru minunata intamplare, sa fiu si eu acolo !

  Am ajuns o singura data la Petru Voda,iarna, am apucat sa iau binecuvantarea de la parintele, era o coada de sute de oameni, iarna, frig, si eu eram intr-o stare duhovniceasca jalnica, cred ca m-a simtit de nu am apucat sa vorbesc cu el si mi-a zis ca mai asteapta multi, sa merg. Tata a vorbit ceva mai mult cu el, trecea printr-o perioada grea de cumpana, iar parintele l-a ajutat foarte mult.

  Am avut puterea sa nu dorm toata noaptea, sa nu fiu deloc obosit, foarte iritat, nervos, sa ascult in liniste slujbele de noapte, de la 4 la 8 si de la 9 la 3, si sa am atata evlavie…. si nici nu simteam oboseala, ca la moartele sfintei Parascheva, cand stam cate 10-12 ore si mai aveam un pic sa cedez nervos si sa clachez.

  Mi-am dorit mult sa stau in fata, si am reusit pentru scurt timp. M-au trimis sa duc lumanari si prosoape la parintii dni fata, mi-au facut loc fortele de ordine, am ramas vreo 15 minute aproape in fata de tot,de udne se vedea foarte bine si ascultam cantarile ingeresti ale inaltilor ierarhi. M-a fericit bunul Dumnezeu sa stau doar la cativa metri de Inaltul Teofan, Ips Longhin, Ips Teodosie , sa pot auzi mai bine slujba si sa ma inalt sufleteste asa cum imi doream. Teodisie, cu vocea lui cea ragusita, te facea sa plangi cand cerea mila de la Dumnezeu pentru poporl Sau, m-a miscat profund !

  In momentele alea se duc orice ispite de la vrajmas, toate gandurile de rau ce le sufla vrajmasul pe la ureche despre unul si altul par niste nimicuri, atunci cand glasul lui Teodosie te ridica la cer. In acele momente cat episcopul se dezbraca si slujeste la sfanta liturghie este inger in trup, in acele momente cat tine slujba, nu mai are pacate, este adevarat inger.

  Inscenari nu sunt acele vorbe despre el, cunosc destui oameni care il cunosc indeaproape,il cunosc chiar foarte bine, dar nu imi place sa fac jocul satanei, si eu am pacate care striga la cer si nu stiu cum ma mai rabda pamantul. Cred ca si Pf Daniel il regreta. Inainte sa moara, parintele a tinut sa se impace cu patriarhul si sa mearga impacat cu toata lumea dincolo in ceruri.

  Reply

 7. Ana
  iunie 21, 2013 @ 7:23 pm

  Carol, ai povestit atat de frumos, incat parca am simtit ca am fost acolo. Slava Domnului!

  [quote]M-a fericit bunul Dumnezeu sa stau doar la cativa metri de Inaltul Teofan, Ips Longhin, Ips Teodosie , sa pot auzi mai bine slujba si sa ma inalt sufleteste asa cum imi doream. Teodisie, cu vocea lui cea ragusita, te facea sa plangi cand cerea mila de la Dumnezeu pentru poporl Sau, m-a miscat profund ![/quote]

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *