Skip to content

16 Comentarii

 1. Dan Tudorache
  decembrie 5, 2011 @ 2:01 pm

  Din felul in care a pus problema parintele Alexandru, intr-o situatie care desi e fireasca, totusi stanjeneste: ”După o perioadă destul de lungă de timp, atunci când nevoile fireşti s-au făcut din ce în ce mai prezente, am început să îmi caut neliniştit locul în scaun şi să privesc spre vecinul meu, care dormea liniştit, la adăpostul accesoriilor de care vă povesteam.

  Neîndrăznind să îl trezesc pe de o parte, iar pe cealaltă parte, împins de nevoile fireşti, am început să mă rog fierbinte părintelui Arsenie, să îmi dea o mână de ajutor în ceea ce părea o problemă de nerezolvat… Rugăciunea a fost aşa: “Părinte, te rog, ajută-mă şi trezeşte-o tu pe persoana de lângă mine, pentru ca mai apoi să îi pot cere voie să ies pe culoar, şi apoi să merg la toaletă.””
  …. conchid ca parintele este o persoana delicata si timida calitati de mare pret.
  Oamenii delicati sunt intotdeauna zabavnici in a deranja cu ceva aproapele si sunt oameni atenti la toate detaliile din jur.
  Pentru mine asta este o lectie de prezenta duhovniceasca.

  Reply

 2. Laura Stifter
  decembrie 5, 2011 @ 2:29 pm

  „Marti 6 decembrie 2011, de la ora 18.30, eveniment cultural la Muzeul Taranului Roman, sos. Kiseleff nr.3:

  Parintele Arsenie Boca – Apostol si profet al neamului romanesc

  Auditia cu public a spectacolului radiofonic Parintele Arsenie Boca – Taina Iubirii, dupa un scenariu de Ion-Costin Manoliu, cu Mihai Bica in rolul principal

  si

  Premiera bucuresteana a filmului Parintele Arsenie Boca – Omul lui Dumnezeu.

  Ambele productii sunt in regia lui Nicolae Margineanu.

  Intrarea este libera!”

  Doamne ajută!

  Reply

 3. Cristiana
  decembrie 5, 2011 @ 5:48 pm

  Cineva care trecuse cu bine prin mai multe situatii penibile, spunea ca atunci cand mai face o rugaciune pentru lume, neaparat spune si: Doamne, ajuta-i pe cei care au nevoie de ajutorul Tau in tot felul de situatii ,,dificile”!

  De Parintele Arsenie Boca am aflat de prin articole si carti, si observ ca transmite o mare familiaritate, lucru observat si la persoanele care au aflat, prin mijloace idirecte, de sfintia sa. De foarte multe ori era de ajuns sa ma uit la o fotografie a parintelui si sa inteleg care era raspunsul ,starea normala a lucrurilor. De multe ori i-am ascuns poza de la vedere, in egoismul meu, parandu-mi-se stresant de ferm.

  Reply

 4. Cristiana
  decembrie 5, 2011 @ 6:03 pm

  La Sfanta Teodora de la Sihla am reamarcat un sentiment de familiaritate pe care il transmite, o simpatizezi fara sa vrei, fiind, fara cereri insistente un sfint grabnic ajutator. Mi mi se intampla sa ma ia in primire o tuse seaca cumplita, cu mare dificultate de oprit dupa minute bune la biserica, la scoala, in autobuz, cu toate tratamentele luate corespunzator. In timpul unei Sfinte Liturghii, la fel am inceput sa ma sufoc, si incercam sa imi opresc stranuturile zgomotoase, si mi-a venit gandul la Sf Teodora, am rugat-o cat de sincer am putut. Si, ca niciodata, mi s-a oprit pe loc orice convulsie. A fost o data, a fost si a doua oara, si de foarte multe ori, incat m-am rusinat cat de mult am putut sa o ignor ca pe un sfant mai mic, mai zabavnic ajutator, in sinea mea. Am scapat de raceli foarte urate rugand-o pe sfanta, m-am mai inecat urat cu oase de peste, si mi-am revenit, nu incet, ci pe loc, la fel cand pateam sa ametesc pe loc de la vreun efort mai mare sau din cauza anemiei. In astfel de momente, cand efectiv simti ca te pierzi, cu totii stim ce fel de rugaciune serioasa se face. I-am cerut de multe ori ajutorul sfintei in situatii palpabile in care m-a ajutat, dar regret ca de cele mai multe ori in situatiile personale, sufletesti uitam sa ii mai cer ajutorul. Si nu numai Sfanta Teodora, la toti sfintii romani am remarcat aceasta grabnica bucurie pe care o aduc: Sfanta Filofteia, Cuviosul Paisie veliikovski, Ioan cel nou de la Suceava, Sf. Dimitrie Basarobov, Daniil Sihastrul, Moise Macinic,Stefan cel Mare si toti traitorii sfinti de pe aceste meleaguri. Betesugul cel mai mare, in ce ma priveste, il simt ca uitarea temporara a acestor ajutoare vii prin care sfintii ne imratiseaza, uitam sa le fim recunoscatori prin pomenirea lor macar, in rugaciunile noastre vlaguite.

  Bucurii!

  Reply

 5. Boitos
  decembrie 7, 2011 @ 10:30 am

  Este mare lucru sa ne rugam la sfinti indiferent care sunt acestia, deoarece o parte dintre ei ne ajuta in acel moment in care le pronuntam numele. Poate cu alte ocazii voi povesti si eu o intamplare din care m-au scos sfintii , si care nu am spus-o la nimeni pana acuma ,dar acuma problema e ca ma cam grabesc, si nu mai pot sta.

  Reply

 6. roxanam
  februarie 9, 2015 @ 9:20 pm

  Vreau sa ii aduc o mare multumire lui Arsenie Boca aici si totodata promisiunea mea fata de el ca o sa public aici minunea.
  M-am simtit destul de rau astazi datorita unei dureri si intepaturi in tot corpul .. nu stiu exact ce a fost,a oaselor a muschilor dar am avut credinta ca Arsenie Boca ma poate ajuta.
  Asa ca i-am scris o scrisoare Sfantului si i-am explicat ca as vrea sa ma ajute,sa ma vindece.
  Dupa aceasta scrisoare am inceput sa ma rog ca aceasta scrisoare sa ajunga la acesta si dupa cateva minute dupa ce m-am tot rugat m-am linistit,am simtit cu toata durerea a inceput sa dispara din corp si acum ma simt excelent.
  Asa ca nu disperati,Sfantul ne ajuta intotdeauna.
  Rugati-va si rugaciunile vor fi ascultate .

  Multumesc,multumesc,multumesc inca o data lui Arsenie Boca, Sfantul ne iubeste

  Reply

 7. cristirg
  februarie 9, 2015 @ 10:20 pm

  -ma iertati ca scriu iar dar cred ca se exagereaza cu aceste „minuni” ale p Boca
  -prima, ca nu a ars poza lui …poate fi un fenomen fizic
  -in al doilea exemplu parintele pur si simplu trebuia sa-l miste putin pe respectivul ca sa-i dea voie la toaleta
  -frati crestini adevaratele minuni sunt cele sufletesti nu trupesti sau banale
  -adevaratele minuni sunt: lepadarea de erezii,pastrarea dreptei credinte,renuntarea la inselare,rataciri new-age,renuntarea la pacate…transformarea mintii si a sufletului

  -in cazul p Boca parca se intampla minuni pe banda rulanta,si mai ales fizice

  -la sfintii canonizati sunt sigur ca se intampla minuni ;

  -chiar zicea azi [b]parintele Matei Vulcanescu pe facebook[/b]:

  [i]”M-am saturat sa-l vad pe pr Arsenie Boca pe facebook si la fiecare colt de strada, as vrea sa vad icoana lui Hristos!Oamen buni, nu Boca e Dumnezeu ci Hristos e Dumnezeu!
  -de cand ne inchinam noi crestinii ortodocsi la sfinti? Eu stiam ca ne inchinam lui Dumnezeu si pe sfinti ii cinstim, dar nu ne inchinam lor. ci doar lui Dumnezeu. Sfintii, cu adevarat, pot gresi, ca sunt oameni, dar atunci cand sustin o erezie deja condamanta, atunci nu mai sunt sfinti. Asta sustine Biserica Ortodoxa.Deci Ea, Biserica s-a pronuntat in privinta parintelui Arsenie Boca.
  -Cineva a vazut o vedenie cu pr Arsenie Boca in iad, si parintele Boca fiind acolo in iad a spus: va rog sa spuneti oamenilor sa nu se mai roage la mine, sa nu se mai inchine la mine ca imi intetetesc focul iadului. Ce este important sa luam din aceasta vedenie, ca invatatura, este ca sa nu fabricam noi „sfinti” oameni care au greseli dogmatice condamnate de Biserica.”[/i]

  -exista si false minuni,si inchipuirea oamenilor

  citez din cartea parintelui Adrian Fagetean:”de ce cauta omul contemporan semne,minuni si vindecari paranormale:

  „Ca să dăm o definiţie aproximativă a [b]falsului misticism, am putea spune că el este o dispoziţie a sufletului, care aşteaptă sau vede la tot pasul un miracol, caută sau vede necontenit vedenii şi îmbracă pe fiecare persoană mai deosebită în aureolă supranaturală[/b]

  -[b]cunoaşterea şi asimilarea Tradiţiei ortodoxe autentice fereşte orice credincios ortodox de excese, de exagerări şi de erori dogmatice şi mistice, uneori chiar fatale mântuirii personale [/b]

  [b]Neştiinţa este, aşa cum spunea Sfântul Marcu Ascetul, maica tuturor relelor. Ea este unul dintre cei trei uriaşi puternici ai diavolului (alături de uitare şi nepăsare), sub ocrotirea cărora se furişează toate patimile în suflet. De aceea, omul are datoria să lupte necontenit pentru alungarea din sine a neştiinţei. (…) La adăpostul ignoranţei se instalează în suflet şi falsul misticism[/b].

  -falsul misticism e alimentat nu numai de o ignoranţă de ordin intelectual, ci şi de o ignoranţă de ordin moral. Datorită acestei ignoranţe, credinciosul aşteaptă scăparea de anumite greutăţi nu de la o îndreptare a vieţii sale, ci de la miracole care îl dispensează de eforturi morale în vederea îndreptării vieţii sale. „

  Reply

 8. Dimitrie
  februarie 9, 2015 @ 11:37 pm

  @cristirg

  De acord !

  Reply

 9. Dan Sorin
  februarie 10, 2015 @ 3:15 am

  @Dan: E a 3-a oară când această persoană publică o „minune” cu scrisoare scrisă nu știu cărui sfânt. Încă crezi că aceste postări sunt făcute cu nevinovăție?

  Reply

 10. Dan Tudorache
  februarie 10, 2015 @ 8:52 am

  Roxana, Cristi, Dimitrie și Dan-s, v-am șters la toți comentariile.
  Și acum câteva observații:

  1. Roxana, dacă crezi că părintele Arsenie a mijlocit pentru tine să-ți treacă durearea, atunci foarte bine. Atâta doar, să-l iubești pe Hristos mai mult decât pe părintele Arsenie și să nu-i mai trimiți ”scrisori” părintelui Arsenie, sau oricărui alt sfânt, fie ele arse sau nearse, pentru că sfinții ne aud foarte bine și fără scrisori.

  2. Cristi, frăția ta ia-te de mână cu părintele Matei Vulcănescu și rugați-vă la Dumnezeu să nu vă mai streseze atât de mult cu prezența în lume a părintelui Arsenie. Apropos de asta, mă întreb dacă te-a forțat cineva să accesezi acest articol și să citești comentariul. Desigur, mă întreb retoric. Erai doar la ”vânătoare”. Știi… dacă îl cauți într-un fel sau altul pe părintele Arsenie, și te plângi că ”te împiedici” de el, atunci cu siguranță nu e vina lui. Apropos de textul pe care l-ai citat, părintele Arsenie a spus-o mai scurt și mai cuprinzător:
  ”Oamenii umblă după făcătorii de minuni… dar vă spun că minunea cea mai mare este înnoirea vieții tale pe temelia ei, Iisus Hristos! E încreștinarea voinței tale. Asta e minunea cea mai mare care ne stă cu adevărat la îndemână și pentru care ni s-a dat nouă porunca: Înviați pe cei morți! După învierea TA tânjește Iisus!”

  3. Dan, de unde știi frăția ta cu ce inimă s-a rugat Roxana? De unde și până unde îi contești buna intenție doar pentru o lipsă de cateheză? Mie îmi pare mai degrabă că riști să reactualizezi pilda vameșului și a fariseului și am rugămintea să nu faci asta.

  Reply

 11. cristirg
  februarie 10, 2015 @ 12:33 pm

  -tot cenzor comunist ai ramas
  -parintele Matei Vulcanescu greseste..
  -am dat citate din sfinti,ai zis ca le interpretez cum vreau…
  -am dat citate si din parintele Adrian Fagetean,pt tine nici acelea nu conteaza ?

  -pt tine ce conteaza? doar ce gandesti tu,doar parerea ta?

  Reply

 12. sharbinsk
  februarie 10, 2015 @ 1:01 pm

  [i] „Dan, de unde știi frăția ta cu ce inimă s-a rugat Roxana? De unde și până unde îi contești buna intenție doar pentru o lipsă de cateheză? Mie îmi pare mai degrabă că riști să reactualizezi pilda vameșului și a fariseului și am rugămintea să nu faci asta.”[/i].

  Nu putem ști cu ce intenție s-a rugat, dar vedem perseverența cu care persistă în aceleași metehne,plus faptul că mai răspândește și pe net.
  Asta e cel puțin încăpățânare într-un catehism prost înțeles, dacă nu rea-credință de a-l scoate pe părintele Arsenie drept înșelat, știindu-se și ce reacții au apărut în trecut.
  Și încăpățânarea de a face ceva dubios, la limita catehismului se poate pune păcat, dacă ți se atrage atenția pe aceste teme și totuși refuzi să iei sfat de la duhovnic.
  Dacă mai apare o astfel de mărturie e clar, cineva vrea să ne învrăjbească și râde de noi în urma reacțiilor,e ușor, aruncă numai pastila și după se desfată pe margine.

  Reply

 13. Meiloiu
  februarie 10, 2015 @ 1:07 pm

  Cristi
  eu ti-am dat mai multe citate chiar din scrierile pr.Arsenie , din care rezulta ca acesta era impotriva sectantilor , a ereticilor , a ecumenismului de care il acuzi.
  Dar tu , pentru o pictura si o afirmatie interpretabila, arunci toata viata si scrierea sa la gunoi .
  Cine arunca cu piatra ?
  Pana la urma de ce esti atat de inversunat impotriva acestui parinte?
  Si daca prin absurd pr.Arsenie ar fi fost ecumenist , te-a obligat cumva din lumea de dincolo sa fii ecumenist sau sa iti placa scrierile sale,ca sa fii atat de impatimit cand vine vorba despre dumnealui ?
  Sau vrei cu dinadinsul sa ne „ salvezi „ noua sufletele?
  „În zilele noastre multe suflete râvnitoare se păgubesc şi se primejduiesc pentru că nu ştiu să-şi păzească râvna cu deplină judecată.„-Sf.Ioan Iacob Hozevitul
  PS : Cine este „mai comunist „ cel care cenzureaza niste comentarii sau cel care il prigoneste pe un parinte si dupa moarte ?

  Reply

 14. cristirg
  februarie 10, 2015 @ 1:23 pm

  @Monica daniela

  -eu ti-am dat citate din sfinti care combat ereziile,papismul,ecumenismul…[url]https://ortodoxiasingurabisericaadevarata.wordpress.com/about/[/url]
  -aici nu se poate discuta pt ca Dan sterge mesajele

  Reply

 15. Meiloiu
  februarie 10, 2015 @ 1:43 pm

  Pai asta e diferenta – tu sustii acuzatiile tale cu fix nimic.
  E ca si cum tu ma acuzi de furt de exemplu si imi spui ca si marii filozofi si sfintii sunt impotriva furtului , dar nu probezi fapta mea.
  Multumesc mult -toti sfintii sunt impotriva ecumenismului si a ratacirilor sectante ,dar acestea nu constituie probe ale vinovatiei cuiva , in speta ale parintelui Arsenie .
  Si am mai spus fara de greseala este doar Dumnezeu .
  Nu e nimeni infailibil.
  In incheiere , mai termina te rog , cu obsesia asta ptr.pr.Arsenie si vezi de pacatele tale.

  Reply

 16. Dan Tudorache
  februarie 10, 2015 @ 3:07 pm

  Cristi, ți-am șters comentariile și nu cred că este cazul să mai dau explicații.

  Monica, iară-mă, ți-am șters și ție comentariile dar nu pentru că ar fi ceva de obiectat la ele ci pentru că nu mai au obiectul asupra cărora erau adresate, în speță comentariile lui Cristi, care au fost șterse.
  Mulțumim mult de strădania de a-i da explicații lui Cristi.
  Astăzi n-am găsit o soluție mai bună de a preîntâpina alte discuții fără rost, cu aruncări de noroi în obrazul părintelui Arsenie, decât aceea de a șterge prompt orice polemică.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *