Skip to content

7 Comentarii

 1. Adriana
  ianuarie 16, 2010 @ 1:44 am

  Frumoase raspunsuri!

  Reply

 2. cutza
  martie 16, 2010 @ 10:18 pm

  un interviu foarte reusit din care am reusit sa fac un interviu cu tema „”tinerii din zilele noastre””care este destul de OK…
  Cine doreste ex meu de interviu sa-ma caute pe id: cutza_bok

  Reply

 3. Laura-optimista
  iulie 1, 2010 @ 5:41 pm

  Smerenia
  Pentru mine, aceste cuvinte ale părintelui Teofil(pe care Dumnezeu m-a învrednicit să-l cunosc personal, înainte cu două luni de a trece la Domnul) sunt încurajatoare, deoarece mă gândisem de multe ori la faptul că-mi este foarte dificil să mă consider cea mai păcătoasă dintre oameni, îmi este greu să mă subestimez… Când păcătuiesc(din nefericire, aceasta se întâmplă de multe ori), sunt conştientă că am acţionat într-un mod contrar voii lui Dumnezeu, dar când realizez progrese în viaţa duhovnicească, încep să-mi spun că fac parte din categoria celor credincoşi, care se vor mântui etc. Ştiu că aceasta este o dovadă de orgoliu, pentru că „sfântul, care ştie că e sfânt, nu mai este sfânt”, dar nici nu aş putea gândi că eu sunt cea mai nevrednică dintre oameni… Da, sunt nevrednică de iubirea lui Hristos, fiindcă păcătuiesc adesea(Adam a căzut din comuniunea cu Dumnezeu, din cauza unui singur păcat, iar eu greşesc aproape zilnic), dar am tendinţa de a mă compara cu cei necredincioşi, cu cei, pe care îi consider mai puţin buni decât mine. Ştiu că ar trebui să mă compar cu sfinţii, pentru a putea conştientiza cât de departe sunt de starea de sfinţenie, dar această tendinţă de a judeca este foarte dificil de combătut. Oricum, cred că, aşa cum spunea părintele Părăian, într-o oarecare măsură(nu până la orgoliu), este util să ştim că avem şi calităţi, atât cât să nu cădem în deznădejde, dar să fim conştienţi că nimic bun nu putem realiza fără ajutorul lui Hristos(cf. Ioan15,5) şi că suntem la un nivel de virtute inferior sfinţilor, deşi avem vocaţia sfinţeniei.
  „Domnul Hristos nu vrea să fim o ceată de tânguitori, ci o ceată de înmullţitori de bucurie”(pr. Teofil Părăian)
  Doamne ajută!

  Reply

 4. omp
  iulie 1, 2010 @ 8:00 pm

  o mica pilda – pentru Laura
  Sf Antonie cel Mare, rugand pe Dumnezeu sa-i arate un model de sfintenie pe care sa-l urmeze spre desavarsire, e trimis la un curelar din Alexandria, care avea urmatorul obicei: spunea despre fiecare om pe care-l vedea trecand prin dreptul ferestrei atelierului sau: [b]”Doamne, omul acesta este mai bun ca mine!”… [/b]

  Reply

 5. Laura-optimista
  iulie 1, 2010 @ 8:40 pm

  Pentru omp
  Doamne ajută!
  Într-adevăr, astfel de pilde mă determină să conştientizez faptul că sunt începătoare în viaţa duhovnicească şi să mă simt chiar nevrednică de mântuire, pentru că îmi este atât de greu(de fapt, aproape imposibil) să ajung la un nivel atât de înalt de smerenie… Aceasta este o virtute indispensabilă mântuirii, care mie aproape îmi lipseşte cu desăvârşire. 🙁 Pilda, pe care mi-ai scris-o, este foarte educativă şi cred că, prin rugăciune şi nădejde în mila Domnului, Mântuitorul nostru ne va învrednici pe toţi să atingem această stare de sfinţenie autentică, la care Sfinţii Părinţi ai Bisericii noastre au ajuns, prin extraordinara lor smerenie.
  Dumnezeu să fie cu tine!
  Laura-optimista

  Reply

 6. omp
  iulie 1, 2010 @ 9:22 pm

  @Laura
  Amin!
  Dumnezeu sa fie cu noi toti!

  Reply

 7. Laura Stifter
  ianuarie 31, 2012 @ 7:59 pm

  Postez mai jos un anunţ foarte important pentru toţi credincioşii din Bucureşti, care l-au iubit pe părintele Teofil Părăian şi care au posibilitatea de a participa la manifestările culturale şi religioase, dedicate comemorării acestui minunat duhovnic român:

  DRAGI PRIETENI

  VA INVITAM CU MARE BUCURIE LA EXPOZITIA DE FOTOGRAFIE „DE DRAGUL PARINTELUI TEOFIL” IN PERIOADA 9-24 .02.2012 DIN BUCURESTI. VERNISAJUL VA AVEA LOC PE 9.02.2012 LA ORELE 17 -SALA DE EXPOZITII IRECSON CALEA VICTORIEI NR 2 CU PARTICIPAREA:
  PR STARET ILARION URS – MANASTIREA BRANCOVEANU SAMBATA DE SUS
  PR MIHAIL BOBARNAT –- ” –-
  PR URSU CORNEL – FAGARAS
  PR IONUT GINSCA – CLUJ
  PR SABIN VODA – ALBA IULIA

  * PE DATA DE 10.02.2012 VA AVEA LOC O EVOCARE A PARINTELUI TEOFIL INTRE ORELE
  14-17.

  * PE 11.02.2012 SE VA OFICIA SF LITURGHIE CU PARASTAS PENTRU PARINTELE TEOFIL LA BISERICA ICOANEI INTRE ORELE 8-10.

  DACA DISPUNETI DE TIMP, VA ASTEPTAM CU MULT DRAG SI IN PERIOADA URMATOARE 13-24 .02.2012 INTRE ORELE 9-17
  PENTRU ALTE DETALII VA RUGAM SA VIZIONATI http://WWW.DE DRAGUL PARINTELUI TEOFIL.RO.

  VA ASTEPTAM CU BUCURIE

  NINA SI MIHAI BARANESCU FUNDATIA ELPIS

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *