Skip to content

11 Comentarii

 1. Administrator
  februarie 8, 2012 @ 3:46 pm

  Eu zic și da și nu. Depinde de natura lucrului care urmează să fie făcut (bun sau rău) dar mai ales de finalitatea pe care o resimțim în urma lucrului înfăptuit.

  Cineva s-ar putea să nu fie atras în a face milostenie, dacă nu are experiența milosteniei. Dar odată resimțit harul care se revarsă în sufletul celui milostiv, atracția de a face milostenie va crește.

  Pe de altă parte, un lucru rău care a mai fost făcut odată, lasă în suflet o urmă, o reminiscență care mărește puterea de atracție spre a fi făcut din nou. Spre exemplu lăcomia sau desfânarea sporesc atracția, deoarece acestea sunt însoțite de plăcere. Iar plăcerea corupe și slăbește voința, fapt care generează o atracție și mai mare față de răul făcut.

  Dar tot la fel se poate întâmpla ca un lucru rău, să micșoreze puterea de atracție după ce l-am săvârșit. Spre exemplu lovirea cuiva, sau înșelarea soției sau altă faptă a cărei finalitate o resimțim ca fiind foarte dureroasă după ce inițial ni s-a părut plăcută sau necesară.

  Ideea este că un păcat mic este o ușă deschisă spre un păcat mai mare și la fel, o faptă bună neînsemnată este o ușă deschisă pentru o faptă bună mai profundă. (Dan)

  Reply

 2. Sandu
  februarie 8, 2012 @ 6:18 pm

  Ce răspuns frumos ,Domnul să te binecuvânteze ! Ai dreptate, ex – eu,înainte să-l cunosc pe Hristos eram un împătimit al pariurilor sportive și, la început am început cu sume mici și am terminat cu … nici nu vreau să-mi amintesc ,dar slavă Domnului că mi-a ajutat de m-am lăsat, cu toate că mi-a fost f greu la început . Doamne ajută!

  Reply

 3. marcel
  februarie 8, 2012 @ 7:50 pm

  Desigur stiti cum e vorba aia cu cat e un lucru mai interzis cu atata vrei mai tare sa-l faci, bine nu stiu daca l-am scris corect dar asta era ideea

  Reply

 4. Albinuta
  februarie 9, 2012 @ 6:06 am

  Doamne ajuta ,curiozitatea pentru ceva nou este destul de mare si normal ma intreb oare cum ar fii daca as face lucru cutare ,ma gandesc uneori putin alteori mai mult iar apoi aleg daca fac sau nu acel lucru ,cum gandirea mea nu este totdeauna buna cand am timp mai fac si o rugaciune ca sa vad cam cum ar dori Domnul sa fac in asemenea situatii .Se intampla uneori ca deciazia luata sa para pe moment foarte buna insa cu timpul se dovedeste ca nu aveam nevoie de lucru respectiv cum iaras se intampla ca sa resping ceva nou si apoi sa i-mi dau seama ca nu era ceva rau daca aprobam,depinde de ce este acel lucru nou .Recunosc pentru mine este destul de dificil de a alege ceva nou deoarece de cele mai multe ori i-mi pun multe intrebari(poate chiar prea multe )despre cum o sa-mi infuenteze viata acel lucru iar gandindu-ma prea mult uneori risc sa nu mai fac acel lucru si el fiind ceva bun raman in pierdere ,poate daca asa vea un pic mai multa incredere in deciziile pe care le iau as gasi raspunsul mult mai repede

  Reply

 5. Albinuta
  februarie 9, 2012 @ 6:23 am

  @Sandu,
  Foarte folositoare marturia ta pentru multe persoane ,ma bucur mereu cand citesc despre persoane care cu ajutorul Domnului reusersc sa treaca peste grele incercari,nu pot decat sa dau SLAVA LUI DUMNEZEU pentru tot ajutorul pe care il primim cu totii ,nu stui depinde de tine (daca doresti )insa cred ca ar fii foarte folositor pentru multi tineri (si nu numai)daca ai scrie un articol sau doua despre felul in care tea marcat jocurile si mai ales despre cat de mult ajutor ai primit de la Dumnezeu si probabil si de la cei apropiati tie .Spun toate acestea deoarecestiu casunt multe persoane langa noi care au intrat in aceste jocuri ,careasdori saselase insanu pot si nu stiu de unde sa inceapa si cu siguranta sunt multi mai multi copiii care sufera ,daca cu ajutorul celor scrise de tine Sandu (si ajutorul lui Dumnezeu) macar o persoana care are copiii si sotie indurerata reuseste sa se lase este o mare bucurie ,iertare daca te-am duparat si gandeste-te putin la propunerea mea .Nu trebuie sa fie ceva urgent si poate ar fii bine sa vorbesti si cu duhovnicul inaite de a scrie deoarece nu ti-as dori sa ai si tu parte de neplaceri

  Reply

 6. Albinuta
  februarie 9, 2012 @ 6:30 am

  Iertare pentru greselile gramaticale nu am mai corectat si se pare am aceias problema cu tastatura (mereu uit sa recitesc si de aceea de multe ori apar cuvintele scrise legat )am inteles ca se poate corecta ceea ce am scris chiar si dupa ce am trimis insa pentru mine este foarte complicat

  Reply

 7. Badea Patricia
  februarie 9, 2012 @ 12:49 pm

  Pentru mine faptul ca nu am mai facut un lucru pana acum micsoreaza puterea de atractie( ma refer la lucrurile rele) Inainte sa citesc un indreptar de spovedanie nu stiam ca atat de multe lucruri sunt pacate si am incercat dupa aceea sa nu le mai fac. Si am citit si despre unele pacate in indreptar pe care nu le facusem niciodata si mi-a fost foarte usor dupa ce am aflat ca sunt pacate sa nu le fac dar in schimb mi-a fost mai greu cu cele pe care deja le facusem.

  Reply

 8. Sandu
  februarie 10, 2012 @ 6:02 pm

  Nu vreau să treacă nimeni prin patima aceea ,e ca un drog ! Dacă e de folos o să scriu cu cu bucurie această experiență negativă ca să nu tracă cineva prin ce-am trecut eu . Doamne ajută!

  Reply

 9. Ionut Daniel Gondac
  februarie 10, 2012 @ 8:49 pm

  Depinde ce:D

  Reply

 10. Sandu
  februarie 11, 2012 @ 6:46 pm

  Dacă ești puțin atent și citești cele de mai sus o să vezi despre ce e vorba .

  Reply

 11. Teodora
  iunie 8, 2012 @ 3:04 am

  Subscriu intru totul la ce a scris admin!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *