Skip to content

15 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  ianuarie 27, 2012 @ 5:57 am

  Indiferent ce veți alege să luați în considerare că la 90 de ani oricum veți muri, chiar dacă să zicem trupul v-ar permite să trăiți mai mult.

  Ce preferăm ? să alegem o viață cu un trup de 30 de ani, sănătos și fără probleme, ocolind toate suferințele bătrâneții, dar cu o minte înțeleaptă și trecute prin toate

  SAU

  Să alegem o viață cu o minte mereu tânără, având acea poftă de viață și acel entuziasm cuceritor, dar fără înțelepciunea vârstei, și pe deasupra cu un trup care se va ofili ușor-ușor după 60-70 de ani?

  Eu, dacă ar fi să aleg, aș alege prima varianta: si frumos pana la 90 de ani si intelept. Cred ca ar fi ideala combinatia…dar mi-ar parea rau totusi ca de la o varsta as pierde acel entuziasm si acea bucurie a tineretii….

  Totusi raspunzand la intrebare imi dau seama cat de intelept sunt asezate lucrurile de Dumnezeu în această lume…

  Totuși se spune ca sufletul omului întinerește odată cu vârsta, iar trupul îmbătrânește. Bătrânii ar vrea să facă multe dar trupul nu-i mai lasă. Deci prima variantă a alegerii se confirmă și în acest caz. Defapt această primă variantă e o premiză pentru viața veșnică: trup nemuritor și suflet (minte) mereu în dezvoltare, mereu dezvoltându-se și înțelepțindu-se, ajungând ușor-ușor asemenea lui Dumnezeu…. dar asta doar în colaborare cu El.

  Reply

 2. elena
  ianuarie 27, 2012 @ 9:09 am

  In primul rand nu as vrea sa ajung pana la 90 ani , e prea mult pana la 80 e suficient :)) Totusi daca as ajunge ,prefer intelepciune pana la sfarsit! De multe ori m-am gandit, la orice as renunta numai sa nu-mi ia Dumnezeu intelepciunea!

  Reply

 3. Albinuta
  ianuarie 27, 2012 @ 11:27 am

  Doamne ajuta ,de vreo trei ani cunosc o doamna foarte cumsecade de vreo 82 -83 de ani (nu stiu exact )insa stiu ca as vrea sa am intelepciunea dansei chiar daca cu sanatatea nu as sta foarte bine (cum din pacate nici dansa nu este prea sanatoasa ).

  Reply

 4. Albinuta
  ianuarie 27, 2012 @ 11:27 am

  Doamne ajuta ,de vreo trei ani cunosc o doamna foarte cumsecade de vreo 82 -83 de ani (nu stiu exact )insa stiu ca as vrea sa am intelepciunea dansei chiar daca cu sanatatea nu as sta foarte bine (cum din pacate nici dansa nu este prea sanatoasa ).

  Reply

 5. Boitos
  ianuarie 27, 2012 @ 11:56 am

  La sf vietii e f important sa avem mintea limpede si clara.Nu de alta dar sa stim ce avem de facut: sa ne rugam, sa ne spovedim, sa dam sfaturi bune nepotiilor si fiilor, astfel incat sa nu ne necajim pe noi insine si pe ceilalti.
  Bunicul meu (Dumezeu sa il ierte) pe la vreo 88 de ani a zis : sper ca mai am mintea limpede; si chiar a avut o minte limpede pana in clipa cand a murit.
  Si daca , oricum asa cum trebuie sa fie pana la urma, Dumezeu ne ia din puterea corpului, sa il rugam ca macar mintea sa ne-o lase intreaga, sau macar sa o imbunatateasca cu intelepciune.

  Reply

 6. Albinuta
  ianuarie 27, 2012 @ 12:26 pm

  Deoarece am ceva probleme cu internetul s-a trimis de duoa ori raspunsul meu ,varog sa eliminati unul din ele swi bineinteles acesta ,iertare si multumesc

  Reply

 7. Badea Patricia
  ianuarie 27, 2012 @ 3:31 pm

  Eu as prefera sa raman cu corpul ca la 30 de ani( avand in vedere ca mai am muult pana sa implinesc aceasta varsta, sper ca o sa fiu sanatoasa) si sa stiu ca am o minte inteleapta. Nu cred ca bucuria si entuziasmul dispar odata cu inaintarea in varsta, daca esti din fire vesel si optimist si mai ai si mare nadejde in Dumnezeu sunt sigura ca poti fi genul de bunic/a simpatica si amabila si indragita de toata lumea. Doar ca bucuriile de la varsta batranetii sunt cu totul altele fata de cele din tinerete. Un batran se poate bucura foarte mult cand isi vede nepotii sau cand toata familia se aduna in casa pentru a lua masa impreuna. Nu as vrea sa raman cu mintea de la 30 de ani pentru ca in 60 de ani iti poate da Dumnezeu foarte multa intelepciune pe care la randul tau sa o impartasesti cu altii si sa-i incurajezi.

  Reply

 8. Ana
  ianuarie 27, 2012 @ 3:36 pm

  Imi amintesc de o ruda care spunea ca la pensie o sa aiba timp sa mearga la biserica, o sa se ocupe de suflet, de matanii, de rugaciuni etc.

  O femeie in varsta i-a replicat: [b]fa acum tot ce poti caci la batranete mintea vrea, dar trupul nu mai poate.[/b] Asa si este. Si daca este sa ne gandim putin, noi romanii avem un proverb: nu lasa pe maine ceea ce poti face azi. Cati ne tinem de asta?:)

  Cu ajutorul Domnului as vrea sa traiesc multi ani, sa pot sa impartasesc din credinta si nepotilor mei. Deci, as alege trup tanar.

  Reply

 9. Ana
  ianuarie 27, 2012 @ 3:37 pm

  Patricia, frumos:)

  Reply

 10. Badea Patricia
  ianuarie 27, 2012 @ 3:50 pm

  Multumesc doamna Ana si vreau sa va multumesc si pentru toate cuvintele frumoase si de incurajare pe care le aveti de spus pentru toata lumea. 🙂 Domnul sa fie cu dumneavoastra!

  Reply

 11. Lilii
  ianuarie 27, 2012 @ 4:19 pm

  Sunt de aceeasi parere ca si Patricia.:)

  Reply

 12. Ana
  ianuarie 27, 2012 @ 4:42 pm

  A, [b]Lilii frumos frumos.[/b] Tu esti mereu plina de o energie specifica tineretii. Cand te citesc parca alerg cu voiciune:).

  [b]Patricia, multumesc mult. [/b]S-ar putea sa se inteleaga ca as avea foarte multi ani, insa nu am chiar asa multi:). Adevarat ca am copii de varsta voastra, sitraiesc foarte mult aproape de ceea ce traiti voi. Diferenta dintre generatia mea si a voastra este foarte mare prin schimbarile intervenite in societate.

  Acesta este motivul pentru care noi parintii ar trebui sa stim cum si cu cine isi petrec timpul copiii nostri, cum gandesc ei si ce curent nou (nebunesc) apare ca sa stim cum sa facem fata provocarilor. Voi care veniti pe aici sunteti tineri buni, tineri cu gand spre Dumnezeu si asta nu poate sa fie decat bucurie ptr parintii vostri.

  Doamne ajuta

  Reply

 13. Lilii
  ianuarie 28, 2012 @ 1:15 pm

  Multumesc,chiar ma bucura mult cuvintele dumneavoastra,doamna Ana.:)

  Reply

 14. Ioana
  ianuarie 29, 2012 @ 11:02 am

  Pi in primul rand, nu stiu cum voi fi la 30 de ani,dar daca ma ajuta Dumnezeu sa am o minte sanatoasa si nu numai, as prefera mintea sicner.ca aia e baza. corpul mai devreme sau mai tarziu, tot se duce..

  Reply

 15. Crafcencu
  ianuarie 29, 2012 @ 5:30 pm

  Eu as alege mintea. Poate la 90 de ani imi voi da seama de pacate si asa sa ma indrept. Poate as avea minte sa inteleg „tainele toate”.Poate as avea minte sa ma gandesc la „desertaciunea vietii”. „Cate sunt zilele robului Tau?”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *