Skip to content

5 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  aprilie 24, 2012 @ 12:34 pm

  Cu siguranță această întrebare poate stârni controverse, unii din voi postând nelămuriri sau aspecte pe care ei le consideră greșite în gândirea Bisericii, iar alții postând răspunsuri sau replici dure. Vă rog din suflet să răspundeți strict la întrebare, fără să încercați să dați replică celorlalți, pentru că făcând astfel deviem mult de la subiect și nu ajungem niciodată la o concluzie. În zilele următoare vom lua separat fiecare subiect care ridică neînțelegeri și-l vom dezbate.

  Reply

 2. Sorin
  aprilie 24, 2012 @ 4:12 pm

  Nici una. Biserica Ortodoxă nu se înșeală cu nimic.

  Reply

 3. Boitos
  aprilie 25, 2012 @ 6:12 am

  Bine ai facut Claudiu, ca ne-ai spus din timp ca nu dam replici unii la altii, ca poate saream la Saurian.In fine, am glumit putin.
  Deci revenind la subiect.Eu cred ca Biserica Ortodoxa, si unii dintre preotii ei prea mult ,,dau” in sectanti.La capitolul sectanti enumar:catolici, protestanti, pocaiti( in fine cu toate religiile lor ca nu stiu exact in cate se impart).Bun.Dar si ei sunt oameni, si ei fac fapte rele si bune ca si mine.Si eu am avut si am colegi de servici: pocaiti, catolici.De exemplu daca ramai in pana cu masina undeva si faci semn sa te ajute cineva, oare persoana care va cobor sa te ajute te intreaba ce religie esti?
  Daca ar fi dupa unii preoti ar trebui sa nici nu vorbim cu asemenea oameni.Am mers luniile trecute la o biserica f mare din oras si la cateva predici vine preotul cel batran si incepe cu sectantii.Eu inteleg ca o data, de doua ori mai merge dar nu una intruna la toata predica .Si m-am mutat in alta parte unde se discuta despre evanghelia zilei.
  Alte problema ar fi faptul ca Biserica Ortodoxa nu le da inapoi la catolici bisericile si terenurile care li se cuvin.Si atunci unde intr-o localitate sau sat exista 2 biserici ( de obicei sunt vechi si mai demult erau mai multi catolici) una poate fi a ortodoxilor si alta a catolicilor.Dar nu sa tii 2 biserici, si altii sa faca slujba afara, sau sa se apuce de construit o alta pt ca noi credem ce relgia lor nu este la fel de inalta ca si a noastra.
  Pe urma sustinem sus si tare ca asa cum este ortodxia nu este nici o alta religie. Pana aci toate bune, dar sa nu ne ridicam in slavi ortodoxii cand eu nu stiu cum sunt alti oameni.Ca degeaba ma bat in piept ca sunt ortodox daca nu urmez poruncile Domnului.
  Si mai sunt si altele dar momentan atat.

  Reply

 4. Claudiu Balan
  aprilie 25, 2012 @ 6:54 am

  Doamne ajută Simona!

  Am înțeles ceea ce spui. O să încercăm să dezbatem mai mult problema relației noastre cui persoanele din alte culte, e un subiect important.

  Reply

 5. nicoleta
  aprilie 26, 2012 @ 8:05 pm

  Biserica Ortodoxa NU se inseala si NU vede nimic gresit.Poate unii din membrii ei fac asta .dar EA in sine prin ceea ce este si invata NU.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *