Skip to content

5 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  mai 3, 2012 @ 8:55 am

  Eu mă rog doar lui Hristos, pentru că știu că în El este și Tatăl și Duhul Sfânt. Totuși uneori realizez că trec cu vederea pe Tatăl și pe Duhul Sfânt și ar fi bine dacă mi-aș aminti și de Ei.

  Părintele Constantin Coman spunea că după ce a studiat o perioadă destul de lungă lucrarea Duhul Sfânt în Noul Testament, s-a apropiat de El și a început să-i perceapă prezența mai des și să-i ceară ajutorul mai des.

  Mi-ar place și mie să percep lucrarea Tatălui dar și a Duhului Sfânt.
  Mi-ar plăcea să mă rog uneori și separat celor trei Persoane, chiar dacă lucrarea lor este comună, în felul acesta aș conștientiza mai bine că mă închin unui Dumnezeu, deși Unic, întreit în Persoane.

  Reply

 2. Neicu Mihai-Ionut
  mai 3, 2012 @ 12:01 pm

  Orice crestin cand se roaga, isi incepe rugaciunile cu aceasta formula : „Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh” apoi continua cu rugaciunile propiuzise, iar la sfarsit spune „Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si adauga Amin care inseamna asa sa fie asa ca ne rugam Sfintei Treimi involuntar Doamne ajuta

  Reply

 3. Badea Patricia
  mai 5, 2012 @ 12:44 pm

  Recunosc ca si eu ma rog mai mult Domnului Hristos decat Tatalui sau Duhului Sfant, probabil si pentru ca vad zilnic icoanele in care este reprezentat Iisus Hristos si percep ca El este cel mai aproape de mine si ca ma asculta.

  Reply

 4. Teodora
  iunie 8, 2012 @ 5:32 am

  Teoretic, mă rog întotdeauna Sfintei Treimi, deoarece în rugăciunile Bisericii se folosește foarte des doxologia mică : „Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh…”. Apoi, mă rog mereu și Duhului Sfânt, ori de câte ori rostesc „Împărate ceresc…” sau citesc Acatistul Sfântului Duh, pentru luminarea minții.
  Dar recunosc că în general îmi este mult mai ușor să mă rog lui Hristos – poate pentru că El este Dumnezeu Întrupat, Dumnezeu și Om sau poate pentru că Îl văd zi de zi în icoane și îmi este mult mai ușor să mă adresez Lui. De asemenea, am observat că ori de câte ori mă rog și zic „Doamne…” în mintea mea tot Mântuitorului mă adresez, mintea mea nu prea face conxiunea cu Sf Treime…

  Reply

 5. Elena
  iunie 19, 2012 @ 6:21 am

  Eu ii aduc aminte pe toti, pe Iisus Hristos, pe Maica Domnului si sa nu uitam de toti Sfintii lui Dumnezeu. Mai zic si „Doamne…”,dar atunci ma gandesc doar la Dumnezeu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *