Skip to content

3 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  decembrie 8, 2012 @ 9:27 am

  Vă invit la o discuție constructivă pe această temă, însă doar la o discuție de principiu, fără a începe să aruncăm acuze în anumiți oameni politici sau în anumite partide.

  Eu personal am dat răspunsul meu în articolul acesta: https://www.ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-societate/163-ziua-nationala/19111-oameni-credinciosi-politica

  Dar pentru cei ce nu au timp a-l citi, voi sintetiza în câteva vorbe:

  Creștinul adevărat sare în foc după celălalt și-l salvează, nu stă și doar se roagă pentru el! Cere ajutor ca Dumnezeu să-l păzească și pe el și pe celălalt, dar sare după el, nu face calcule.

  Dacă noi creștinii, cei formați în Biserica Ortodoxă, vom sta rugându-ne, asistând la distrugerea țării noastre, atunci neimplicarea noastră va aduce multă suferința întregului neam: nouă în primul rând, părinților, copiilor noștri și celor care vor veni după noi.

  Creștinul trebuie să se implice în politică nu pentru bani, nu pentru interes propriu ci din milă și iubire față de cei care suferă în poporul său.

  Nu infuziile de capital străin vor salva România, așa cum poetic ne-o spun manualele de macroeconomie, ci credința noastră în Dumnezeu, moralitatea noastră, cinstea, sinceritatea, iertarea, mila, îngăduința, inteligența, cultura, tradiția neamului nostru, și tot ce are un om mai bun în el.

  Degeaba intră sute de milioane de euro în țară dacă ele ajung cum-ne-cum tot în conturile bogaților, iar cei de jos trăiesc din fărâmituri.

  Nu cred într-un rai pe pământ, într-o țară numai cu lapte și miere, într-un rai capitalist, așa ceva nu poate fi posibil atât timp cât avem păcatul în noi. Totuși cred că lucrurile se pot îmbunătăți, și putem schimba ceva în țara noastră.

  Nu e pentru toți a intra în politică bineînțeles, dar sunt creștini care au talantul acesta de la Dumnezeu: sunt bine pregătiți profesional, își iubesc țara, își cunosc istoria, își știu neamul, își cunosc credința și pot face lucruri mari în țară.

  Gândiți-vă foarte serios la acest lucru! Și creștinii trebuie să participe la conducerea țării! E nevoie de luciditatea și cinstea lor.

  Nu vă temeți! Dumnezeu ne dă putere să facem binele!

  Reply

 2. Laura Stifter
  decembrie 8, 2012 @ 7:27 pm

  Sunt întru totul de acord cu tine, CLaudiu!
  Regret că, în seara aceasta, am foarte puţin timp la dispoziţie… dar ai iniţiat o discuţie deosebit de interesantă.
  Dacă noi, creştinii, nu ne vom implica în viaţa politică a ţării noastre, atunci, logic… la guvernare vor ajunge persoane lipsite de credinţă şi conştiinţă, persoane care vor promova legi anticreştine (a se vedea avortul care de atâţia ani este legal în România). Îl putem mărturisi pe Hristos şi-i putem ajuta pe semenii noştri prin participarea noastră la conducerea ţării.
  Acum 23 de ani, atât de mulţi tineri creştini asemenea nouă şi-au jertfit viaţa tocmai pentru ca noi să avem dreptul de a contribui în mod constructiv la evoluţia societăţii în care trăim.
  Încă o dată, felicitări pentru iniţierea acestei discuţii!
  Evident, aşa cum ai spus şi tu, se pot implica în politică doar cei care simt că au această vocaţie, acest talant dăruit de Dumnezeu.
  Să medităm: oare ce s-ar fi întâmplat, dacă împăratul Constantin cel Mare, într-un zel lipsit de dreaptă socotinţă, s-ar fi retras de la domnie şi ar fi fugit prin pustia Egiptului, lăsându-i pe creştini în mâinile prigonitorilor?…

  Dumnezeu să fie cu noi şi să ne dăruiască puterea de a fi în lume ceea ce este sufletul în trup, aşa cum atât de frumos scria autorul Epistolei către Diognet!

  Reply

 3. Teodora
  ianuarie 6, 2013 @ 2:35 pm

  Cred că e nevoie de creștini buni în toate domeniile și meseriile (se înțelege, în afară de cele care implică în mod obligatoriu păcatul). Avem nevoie de medici creștini, de profesori creștini, de avocați creștini, de ingineri creștini, și, de ce nu, de conducători și politicieni creștini! Problema este că, în general, corupția din societate de astăzi efectiv îi expulzează pe cei care încearcă să aibă o conduită și o viață morală, astfel încât a fi parlamentar, politician sau câteodată chiar și simplu primar a devenit incompatibil cu a fi creștin. E o situație gravă, care ar trebui să ne pună mari semne de întrebare.
  Dacă mai mulți creștini adevărați s-ar implica în problemele de guvernare, în conducerea țării, situația s-ar putea schimba enorm…numai că nu sunt lăsați să ajungă în astfel de posturi.Până acolo, sunt efectiv înghițiți de lupii în piei de oaie care, în dorința pentru putere, nu se dau în lături de la nimic…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *